Isten miért ilyen gonosz, kegyetlen, vérszomjas, nagyképű és értelmetlen? Miért ekkora tahó?
Isten minden tette ezeket mutatja. Például miért követeli meg, hogy imádják? Milyen jogon? Jót érez tőle? Miért bántja sőt öli vagy öleti meg azokat, akik nem imádják? Egyáltalán minek teremtette a világot? Unta magát, és játék kellett neki? Miért jó ez bárkinek? Miért kérte a fia feláldozását Ábrahámtól, csak hogy utána visszavonja? Jól szórakozott? Miért ölte meg Jób állatait, szolgáit és gyerekeit egytől egyig, akiket sosem adott vissza, csak újakat helyettük? Miért kínozza az embereket próbatétel néven, ha mindenhatósága révén úgyis mindenkibe belelát? Miért kellett kínhalált halnia a fiának azért, hogy ő megbocsájtson az embereknek, miért nem tudott csak úgy? Miért pusztította a szerencsétlen, ártatlan egyiptomi polgárokat, miért mészárolta le a gyerekeket? Miért tette oda a tudás fáját Ádámnak és Évának, ha tudta, hogy enni fognak róla, és utána miért büntette őket azzal a sok kegyetlenséggel, amiket azóta is visel az abban a bűnben teljesen ártatlan emberiség? Miért pusztította el a világot Noé kivételével, amit ő maga teremtett, előre tudván, hogy hová jut, és ami tele volt ártatlan kisgyerekekkel is? Miért mindenre az a válasza, hogy "Mert én vagyok az Úr" vagy "Engem senki nem bírálhat, csak dicsérhet" és hasonlók? Miért hagy szenvedni, éhen és szomjan halni ártatlan gyermekeket százmilliószám? Miért gondolják az öregasszonyok, hogyha azokkal nem foglalkozik, majd velük fog és mindenben segíti őket?
Valaki esetleg megválaszolná ezeket egytől egyig?
Vallásos barmoknak:
Ha létezik, akkor egy beteg állat. Mondd meg az éhezőnek, hogy isten szereti őt..... szánalmas, felnőtt ember vagy és képzeletbeli barátaid vannak?
Nem lehet Istent hibáztatni mindenért, rajta csüngeni, mintha valami karácsonyfadiszek lennénk. Nem vagyok vallásos ember, de hiszek. A Bibliát félig elitélem (úgy vélem nem ismerjük isten valódi személyét, lehet nincs is személye, mert ez felette álló dolog), félig pedig szeretem, a tanitásai miatt.
Jézus döntött úgy, hogy a bűneinkért feláldozza magát az Atya szine előtt. Figyelmeztették, hogy hagyjon fel a tanitással és a gyógyitásokkal, de nem hagyta magát, a végzete elé állt.
Én nem tudom kimondani azt, hogy hiszek abban, hogy Jézus isteni szemény volt. Ember volt. Mégis valami olyat hagyott a világra, egy olyan tanitási rendszert, ami példaértékű. Az egységre tanit minket, arra, hogy uralkodjunk az állatias ösztöneink felett, valamint arra, hogy higgyünk. Mindegy miben, de legyen hit.
A kérdésed lényegére visszatérve, és ezzel együtt a mondandóm lényege. Nem lehet az emberek sz*rát istenre rákenni. A rengeteg gyilkosság, éhinség, halál, pusztulás, vagy miattunk van, vagy pedig olyan dolgokból ered, amiket NEM tudunk befolyásolni (pl. időjárás, bár már ez is kétséges). Isten nevét hiába ne vedd, szól a Biblia szerint. Tehát a problémáinkat vagy mi teremtjük, vagy beleszületünk, vagy olyan körülmények teremtik, amiket nem tudunk befolyásolni. De istent nem lehet mindenért hibáztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!