Bármilyen hitet követőkhöz szól a kérdésem. Ti mit gondoltok a születési rendellenességeken belül, az értelmi képességeket befolyásoló rendellenességekről?
csak hogy ne a levegőben hadonásszunk,mondok egy konkrét rendellenességet:Anenkefália ,avagy a nagyagy hiánya.Szó szerint hiányzik,csupán az agytörzs fejlődik ki.Ez viszont csak a légzésért,vérkeringés,és egyéb a vegetatív (nem tudatos) folyamatok hatáskörébe tartozó folyamatokért felelős.Egyes szimpatikus idegrendszeri feladatokra se képesek (ez az idegrendszeri rész felelős a stresszhelyzetekre adandó válaszok létrehozásában),tehát a fájdalmat se érzik,és az érintésre is csak kevés esetben reagálnak.
Röviden ennyi,akit érdekel utánanéz (ajánlom,nagyon érdekes)
És akkor itt jönnek a teljesen jogos kérdések.Istennek hogy van lelke ilyen szörnyű rendellenességgel hagynia bárkit is megszületni?
Kezdjük ott hogy értelmetlen a szegény,bizonyos szempontból még személynek se nevezhető gyerek élete (nincs tudatuk).Tudom,engem is megbotránkoztat hogy ilyet írok,de lássuk be,valóban:Egy épp hogy az alapvető fiziológiai folyamatokra képes emberhez hasonló élőlény,aki nem rendelkezik éntudattal,és a legtöbb esetben már a szülésnél meghalna,értelmetlennek tekinthető.
Semmilyen küldetést nem szánhatott egy ilyen "személynek" Isten,mivel önmagától még élni se igazán tudna.
Aztán további probléma hogy soha nem fogja tudni mi az a megtérés,és hiába alszik Bibliával a feje alatt,akkor se fog ráeszmélni hogy meg kéne térnie...MIVEL NINCS MEG AZ AGYA GONDOLKODÁSÉRT FELELŐS RÉSZE!!!
A Biblia pedig tudtommal nem tér ki az ilyen extrém esetekre,tehát mondhatjuk hogy automatikusan pokol vagy purgatórium vagy mittómén mi vár szegényre.
(hát igen.A 400 fős sivatagi falukban nyilván nem láttak ilyen szindrómát,ezért bele se került a könyvbe.)
És hát nem utolsó sorban ott van az anyja is.A gyermek pedig keresztényeknél ,de úgy az összes hitre jellemzően Isten ajándéka szokott lenni.
Remélem érthető hogy az ajándék lényege örömszerzés,nem pedig egy életre szóló teher.(már ha túléli a szülést.Ha meghal,akkor az anyának marad a szörnyű trauma)
Akkor hogy születhetnek ilyen borzalmas genetikai hibákkal emberek?
Próba?Ha valóban próba ,akkor a legelcseszettebb,legbetegebb,leggyomorforgatóbb próba amit ki lehet eszelni.
Én már rég letettem arról hogy megértsem a "filozófia/teológia" magát "tudománynak" nevező két kis mellékhajtást.
Úgy a 0^2 tartalma van annaklamit egy teológus mond.Nevezzetek hülyének,de az egyszerűen nem érv hogy az adott híres neves teológus számára okés a saját teóriája,ezért mindenki hülye aki szerint nem.
Hogy lenne bűn elkövetésére képes egy ilyen lény?
A természet ilyen. Nincs tökéletes fizikai világ. Teljesen véletlenszerű, ki vagy mi hogy fejlődik ki.
Isten nem próbálja meg az embert.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!