Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a világegyetem alkotás,...

Ha a világegyetem alkotás, akkor Isten miért nem az? Neki miért nem volt szüksége alkotóra? Hisz alkotó nélkül nincs alkotás, de akkor minden alkotónak van alkotója, tehát ez egy végtelen lánc?

Figyelt kérdés

2013. dec. 28. 20:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Figyi. Csak azért, mert nekem van kezdetem, attól még feltudom fogni a végtelent. -.-"

"Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy: Te nem angolna vagy, ezért nem értheted az elektromosságot."

"Te nem hal vagy, ezért nem értheted az úszást."

"Te fekete vagy, ezért nem tudhatod, milyen egy fehérnek a Wc-n"

Most, mondtam néhány hülyeséget, de mond meg nekem...Mi a különbség az állításokban?

2013. dec. 28. 23:41
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

Akkor nem értem miért kell ezt a kérdést feszegetni, mert ha érted, akkor nem kellene itt magyarázkodni.

Persze a kérdést nem tetted fel. Jehova pedig nem alkotás.

Hanem egy kifogyhatatlan energia forrás.

s ha ez nem lenne semmilyen élő nem élne, mert mindenkiben van ebből az energiából egy picike.s ez az energiával rendelkező személy alakította át az anyagokat....

Hogy élet legyen...

2013. dec. 29. 00:28
 13/14 anonim ***** válasza:
47%

Nem igazán látom a kérdés értelmét.

Miért lenne minden alkotónak alkotója? Ha én alkottam valamit, akkor engem is alkottak? Csináltam egy gyurmafigurát, tehát engem is megcsinált valaki?

Mi ebben a logika vazzeg?

2013. dec. 29. 02:31
 14/14 anonim ***** válasza:

A kérdés valóban nem túl logikus, a világegyetem a mi fizikai valóságunkban létezik, ha úgy vesszük az maga a fizikai valóságunk. Ha feltételezzük, hogy Isten alkotta a világegyetemet, akkor Isten már nem a mi fizikai valóságunkban létezik, így mondhatjuk, hogy nem tudjuk értelmezni azt hogy ő honnan van, mióta van, ezek értelmetlen kérdések.

Egy véleményem szerint jobb kérdés, hogy mi alapján feltételeznénk, hogy a világegyetemet Isten alkotta, miből vonnánk le azt a következtetést, hogy egyáltalán létezik Isten.

A világegyetem egyszer elkezdett létezni, lásd ősrobbanás. Hogy ez előtt mi volt, mi okozta, hogy lehetett semmiből valami, el kell ismerni: nem tudjuk. Soha nem tudta, nem tudja és valószínűleg nem is fogja soha senki tudni.

Ha egyszer nem tudjuk megérteni, felfogni, akkor miért kéne magyarázatot találni a világegyetem létezésére? Nem értem tehát miért pont Isten a világegyetem legjobb magyarázata sokak számára? Mert ez tűnik a leglogikusabbnak? De ha egyszer nem érthetjük...

2013. dec. 29. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!