Ha a világegyetem végtelen, akkor?
Figyelt kérdés
Ha a világegyetem végtelen, akkor végtelen számú égitestnek kell lennie. Ha végtelen számú égitest van, akkor kell hogy legyen ugyan olyan is köztük mint a Föld.
Mi a véleményetek erről?
2012. febr. 21. 14:09
1/30 anonim válasza:
De a világegyetem már nem végtelen. (a tudósok legfrissebb tudása szerint)
Forrás: Discovery Science,
Morgan Freeman: A féreglyukon át (2010)
2/30 anonim válasza:
Azonban így is feltételezhető, hogy van olyan másik bolygó, mint a Föld. Sőt:
Az is feltételezhető, hogy sok másik univerzum is van.
Forrást lásd fent.
4/30 anonim válasza:
3D-re torzítva nevezhetnéd gömbnek.
De egy 11 (vagy több) dimenziós testet minek nevezel, ami minden irányban egyenlő távolságra van a kezdőponttól? Gömbnek maximum annyira, amennyire egy 2D-s kör gömb :)
5/30 anonim válasza:
Nagy valószínűséggel nem végtelen, csak határtalan, vagyis nincs határa, önmagába záródik, ahogy előttem is írták.
6/30 anonim válasza:
Úgy végtelen, mint egy lufi. Annak sincs vége.
7/30 anonim válasza:
A világegyetem végtelenségéből miért következik az égitestek számának végtelensége?
8/30 anonim válasza:
A világegyetem nem végtelen. Emberi ésszel felfoghatatlanul nagy, de folyamatosan tágul - igaz, hogy egyre lassabban. Az alakja a legelfogadottabb elmélet szerint dodekaéder (az olyan, amikor a focilabda oldalait kisimítod, teljesen laposra). És az pedig, hogy több univerzum létezik párhuzamosan (ugyanebben a dimenzióban, egymás mellett), egyre szélesebb körben válik elfogadott és támogatott nézetté. E szerint minden ilyen kis univerzum ilyen alakú, és így tágul, mint a mienk.
9/30 anonim válasza:
A tágulás nem egyre lassabb,hanem egyre gyorsabb.
10/30 anonim válasza:
Ha a világegyetem nem végtelen,akkor mi van utána....na
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!