Ha sokan nem hisznek Istenbe, akkor miért káromkodnak, hisz értelmetlen egy nemlétezőt szidni, nem?
Te jó ég, micsoda kérdés, és micsoda válaszok (tiszt. a kivételnek)
Ezek a szófordulatok egyszerűen beépültek a nyelvbe, lehet, h van aki konkrétan a vallásossága miatt kerüli ezeket, de ez nem nagyon jellemző. Hallottam én már paptól is ezt-azt.
Ez olyan, mintha vki-nek azt mondod h k*rva anyád, de közben tudod, h nem az és talán nem is akarod a kedves anyukáját megbántani, hanem azt,akivel épp konfliktusod van.Vagy ha 1 csaj azt mondja pl. h a fas*om ki van!! Tényleg?? Melyik?? lol Vagy ennyi hermafrodita lenne :DD
Amúgy a káromkodás általában úgyis hirtelenül, indulatból, vagy megszokásból jön, nem megfontolt szándékkal.
Az meg, h egy ateista miért káromkodik, holott nem hisz Istenben, az már tényleg rendkívül nyakatekert ötlet.
Szófordulatok, megtanultuk őket, felindult állapotba használjuk. Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy amilyen a beszédstílusod , olyan a lelked-sőt egy nő nem engedi meg magának, hogy csúnyán beszéljen, nem válhat kérges lelküvé. Itt nem feltétlenül hitről<nem hitről van szó (mégis a kérgeslelkűség inkább a profán emberek sajátja)
A kérdés kiegészítése: hívő emberektől hallottam: istókát, azt a szentit, máriáját, azt a mindenit-ezek is Istenkáromlások?, csak díszes pongyolába rejtve-az első, a párom szerint nem Istent rejti.
Én is szoktam felidegesedni, gyakran mondom, hogy "azt a", 'jajj'- valóban levezeti az energiát.
13:33 - te nagyon beteg vagy :)
Talán azért mondják, mert csk egy szófordulat? Ha azt mondod, "büdös kölke", akkor sem feltétlenül arra gondolsz, hogy bűzlik a gyereked, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!