"Ne mond ki hiába Istenednek, az Úrnak nevét, mert nem hagyja az Úr büntetés nélkül, ha valaki hiába mondja ki a nevét!" (2Mózes 20:7)
2009. nov. 27. 14:25
12/29 anonim válasza:
"még meg is tiltanátok, hogy egy nem vallásos megünnepelje?" Ebben igazad van, nem tiltható meg viszont azt hiszem megfogod majd magadban bánni ezt a fajta kijelentésedet. Sajnálom hogy így gondolkozol az élet legfontosabb dolgáról....
2009. nov. 27. 14:28
13/29 anonim válasza:
14:28: miért bánnám meg? és te mit tartasz az élet legfontosabb dolgának? mert szerintem ez az! a szeretet és a család, ettől fontosabb nem lehet és én éppen ezt ünneplem meg karácsonykor...életem legnagyobb célja és feladata, hogy szüljek két gyermeket és becsületes, jó embereket neveljek belőlük...ez a legfontosabb dolog számomra, ez az egész életemnek az értelme!
2009. nov. 27. 14:33
14/29 anonim válasza:
14.25-ös-nek ezeket nem az Úr mondja, hanem emberek.
Az én Istenem elegáns és kegyelmes, méltányos és lángelme. ért engem. érti az indulataimat, érti az érzéseimet. Velem él, velem lélegzik. Felette áll az indulatkitöréseimen. Mint ahogy én is a másfél éves kisfiamén. Különben minden percben büntethetném. Csakmert nem úgy viselkedik, ahogy elvárom. Ugyan már!
Imádom. Feltétel nélkül.
Így van értelme az anyaságnak. Így van értelme az Istenségnek.
Én így élem meg. Nekem így sugallja.
Nem a papoktól tudom. A szívem diktálja így.
2009. nov. 27. 14:44
15/29 anonim válasza:
utolsó: szerinted Isten nélkül nem lehet belőlem jó anya? az anyaságnak csak úgy van értelme, ahogy te mondod? remélem, cska félreértettem, mert ez már túltesz azokon a megjegyzéseken, amik fölött csak legyintek...
2009. nov. 27. 14:46
16/29 anonim válasza:
14.46-osnek.
Félreérteted.
A kettőnek nincs köze egymáshoz.
Én a magam részéről párhuzamot a feltétlen szeretetben látom.
2009. nov. 27. 14:58
17/29 anonim válasza:
Valakik szerint Isten valódi neve 32 hangból áll.Ketten ismerték,Jézus és Mózes......
.........ööööö,hát ez csak úgy beugrott a témáról.
Talán nem annyira tartozik ide.......................................,de talán mégis.
:D
2009. nov. 27. 15:09
18/29 anonim válasza:
14:58: rendben, megnyugodtam...reméltem, h csak félreértem, elnézést :)
2009. nov. 27. 15:12
19/29 anonim válasza:
kedves 14:25 jogos az észrevételed. ugyanakkor más fordítások az általad idézett verset úgy adják vissza, hogy "méltatlan módon a szádra ne vedd". ez a kifelyezés különösen akkor tűnik jobbnak, ha elolvasod a cselekedetek 2:20-21 et, ahol az utolsó napokra utalva ez áll: "mindenki aki segítségűl hívja Isten nevét, megmenekűl" hogyha az általad idézett verset ezzel vetjük össze, ellentmondás alakúl ki. még az a magyarázat lehet, ami tény, hogy ez a parancsolat, vagy törvény csak a zsidókra vonatkozott, az "új szövetség" tagjaira már nem.
2009. nov. 27. 15:45
20/29 anonim válasza:
14.44 -es vagyok ismét.
A lényeget elfelejtetem leírni: Tudatosan küzdöm ellene, hogy káromkodjak.
Még akkor is haragudni szoktam magamra, ha magamba mormogom el. Hangosan már régóta nem teszem , mert gyermekek vannak körülöttem.
Egyébként nem tudom miért e akkor fordul velem elő legtöbbször, ha kiöntök valamit.
Ha meg is fordul a fejemben egy két cifra mondat, utána azonnal bocsánatot kérek halkan Istentől.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!