Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha sokan nem hisznek Istenbe,...

Ha sokan nem hisznek Istenbe, akkor miért káromkodnak, hisz értelmetlen egy nemlétezőt szidni, nem?

Figyelt kérdés
2009. nov. 27. 13:00
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
50%

a kérdés jogos, sőt még igazad is van, de egy dolgot nem veszel figyelembe:

hitvilágtól, iskolai végzettségtől, életkortól, mindentől függetlenül az emberek nagyrésze egyszerűen hülye. teljesen felesleges logikát keresni bennük.

2009. nov. 27. 13:08
 2/29 anonim ***** válasza:
47%
Ebben a formában értelmetlen a kérdés, mert kismillió más káromkodás létezik még a "K**** Isten b***** meg!"-en kívül. Sőt, a legtöbb káromkodásnak egyáltalán semmi köze Istenhez.
2009. nov. 27. 13:10
 3/29 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
75%

Káromkodás során idegi feszültséget vezetsz le, nem pedig teológiai fejtegetésbe bocsátkozol.

(Nem véletlenül volt tiltva Isten feleslegesen gyakori emlegetése, ilyen néven hogy "Isten" szinte lehetetlen már áhítattal megszólítani, mert nekem is az ugrik be, hogy b.... meg. Emiatt más néven szólok hozzá, ha szükséges, de azt nem árulom el.)

2009. nov. 27. 13:13
 4/29 anonim ***** válasza:
50%
Attól függ, hogy a káromkodó hívő avagy nem.
2009. nov. 27. 13:14
 5/29 anonim ***** válasza:
63%
Ha nincs Isten, akkor nyugodtan lehet szidni, hiszen akkor nem büntethet meg érte.
2009. nov. 27. 13:16
 6/29 anonim ***** válasza:
59%

Jó ez a kérdés, de én kitoldanám annyival, hogy: ha sokan nem hisznek Istenbe, akkor miért tartanak és miért ünneplik a Karácsonyt??? Hisz értelmetlen így, hogy magunkat ajándékozgassuk jópofaságokkal???! Ezt megkérdezném a világtól!!!!!!

Egyébként a kérdésedre sztem az lehet a magyarázat, hogy tudatalatt tudják hogy Ő/Isten létezik (hisz ha nem tudnák nem káromolnák), de maguknak félnek bevallani! Mert ha bevallanák maguknak hogy van Isten, háttérbe szorulna a személyiségük. És ez lelki fájdalmukká vállna, mert buzog bennük a büszkeség és bizony megalázni magukat Isten előtt gyötrelem lenne! Mert akkor elkell számolni valakinek a tetteikkel, minden rossz dolgukkal. Inkább kerülik ilyes fajta módon, hogy inkább nem vesznek róla tudomást! És ez a gonosz műve sajnos! :(

2009. nov. 27. 13:20
 7/29 anonim ***** válasza:
100%

a káromkodás a káromlás szóból származik, ami pedig egyértelműen Isten és egyebek.

a ló és egyéb alkatrészei nem káromkodás, hanem szitkozódás.

az megint egy más kérdés, hogy satnyul a nyelv...

2009. nov. 27. 13:22
 8/29 anonim ***** válasza:
32%

Mert indulatosak leszünk hirtelen és nem gondoljuk meg, mit mondunk.

De mivel Isten van és hála neki kitűnő humorérzékkel rendelkezik nem veszi zokon.

Ismer minket, jobban, mint mi magunkat.

Képzeld el, hogy mikor káromkodsz egy nagyot Ő egy elegáns vállrándítással "elintézi".

Ezért és még oly sok megindítóan Isteni mivoltáért szeretjük.

Ő a kezdet és a vég. Nem kér számon semmit. Miért tenné? a jóval magadat erősíted, a rosszal magadat gyengíted.

Ha kéred bátorít, ha elesel felemel, letörli a könnyeidet , szeret és megmagyarázhatatlan módon a legalacsonyabb bűnből is felemel, ha akarod.

Kivételezettjei az : Anyák. A világ irányítója a kéz, amely a bölcsőt ringatja. Rokonlelkek ők. Isten és az Anyák.

Van egy közös titkuk: Szeretnek: Eszeveszetten.

2009. nov. 27. 13:33
 9/29 anonim ***** válasza:
100%
sajnos nem csak azok, akik nem hisznek Istenben, hanem azok is, akik hisznek benne, köztük én is, néha káromkodnak. mint ahogy a biblia írja a jakab 3:5-12-ig, a nyelvet senki sem tudja megzabolázni. aki igen az tökéletes. persze törekedhetünk rá.
2009. nov. 27. 13:52
 10/29 anonim ***** válasza:
32%
én pont azért szeretem istent szidni, hogy a hivőket zavarja...de hogyha nem hallja senki és csak magamban vagyok, akkor eszembe sem jut, inkább a k.rva életbe, meg basszus, meg ilyeneket mondok... a karácsonyt pedig már azelőtt is ünnepelték, h a keresztények kisajátították volna...én karácsonykor a családomat ünneplem, és amúgyis... a Mikulást meg a Húsvéti nyuszit is "ünnepeljük", pedig nem léteznek, csak jelképeznek valamit... a húsvét a tavasz ünnepe, a karácsony a család melegéé...a télapó meg a jó gyerekeké...nem kell mindenben a vallássosságot látni...és még jóhogynem, nem elég,hogy kisajátítottatok minden néphagyományos ünnepet, még meg is tiltanátok, hogy egy nem vallásos megünnepelje?
2009. nov. 27. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!