Vallásosak! Mivel bizonyítjátok, hogy isten létezik?
"Akkor ismételten elmondanám:
Nem nekünk kell bizonyítani, hogy nincs isten, hanem a hívőknek, hogy van. Valaminek nem a nemlétét kell bizonyítani, hanem a létét."
Oké, akkor én most azt állítom, hogy nincs értelem abban, amit te mondasz.
Tehát a te logikád szerint én ezt csak úgy kijelenthetem..., anélkül, hogy bizonyítanom kellene.
Ugyanis az értelem nemlétét nem kell bizonyítanom. (szerinted)
Csak akkor terhelne a bizonyítás kényszere engem, ha azt állítottam volna, hogy a mondandódban van értelem.
De ilyet ugye nem állítottam:)
Na, megpróbálom egyszerűen felhomályosítani, miért annak kell bizonyítani, aki állít valamit.
Ha valaki azt akarja, hogy valaminek a létét aképpen bizonyítsuk, hogy a nemlétét megkérdőjelezzük, akkor nem lehetne bizonyítani, hogy nincs, mert akkor a nemléte elveszne, márpedig a léte bizonyítása akkor sem lenne lehetséges. Mert ha valamiről be lehetne bizonyítani, hogy nincs, akkor sem lehetne azt mondani, hogy van, mert bizonyíték hiányában a nemléte nem változhat létté, lévén a tagadás tagadása nem feltétlenül igenlés, hiszen annak is lehet tagadása és a nemlét nemlétének cáfolásának a nemléte nem jelenti azt, hogy automatikusan létté változna a nemlét, mert a nemlét létének a nemléte nem tesz létezővé nem létezőt.
Tudom még folytatni, de megelégszem ezzel az egyszerű és mindenki számára azonnal és tökéletesen érthető röpke kivonattal a lét nemlétének létezéséről létező legislegegyszerűbb magyarázattal.
:)
De van mentség. Mert akárhogy gúvasztom a szemem, akkor se látom, hogy bármi teremtett volna. Nem láttam semmit sem teremtődni, akkor miért is higgyem el?
Jobb hirdetést is kiaggathatott volna Isten a teremtett dolgaira, ha már annyira látnunk kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!