Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásosak! Mivel bizonyítjáto...

Vallásosak! Mivel bizonyítjátok, hogy isten létezik?

Figyelt kérdés

2013. dec. 23. 12:41
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:

"Akkor ismételten elmondanám:

Nem nekünk kell bizonyítani, hogy nincs isten, hanem a hívőknek, hogy van. Valaminek nem a nemlétét kell bizonyítani, hanem a létét."

Oké, akkor én most azt állítom, hogy nincs értelem abban, amit te mondasz.

Tehát a te logikád szerint én ezt csak úgy kijelenthetem..., anélkül, hogy bizonyítanom kellene.

Ugyanis az értelem nemlétét nem kell bizonyítanom. (szerinted)

Csak akkor terhelne a bizonyítás kényszere engem, ha azt állítottam volna, hogy a mondandódban van értelem.

De ilyet ugye nem állítottam:)

2013. dec. 26. 21:45
 52/57 anonim ***** válasza:

Na, megpróbálom egyszerűen felhomályosítani, miért annak kell bizonyítani, aki állít valamit.

Ha valaki azt akarja, hogy valaminek a létét aképpen bizonyítsuk, hogy a nemlétét megkérdőjelezzük, akkor nem lehetne bizonyítani, hogy nincs, mert akkor a nemléte elveszne, márpedig a léte bizonyítása akkor sem lenne lehetséges. Mert ha valamiről be lehetne bizonyítani, hogy nincs, akkor sem lehetne azt mondani, hogy van, mert bizonyíték hiányában a nemléte nem változhat létté, lévén a tagadás tagadása nem feltétlenül igenlés, hiszen annak is lehet tagadása és a nemlét nemlétének cáfolásának a nemléte nem jelenti azt, hogy automatikusan létté változna a nemlét, mert a nemlét létének a nemléte nem tesz létezővé nem létezőt.

Tudom még folytatni, de megelégszem ezzel az egyszerű és mindenki számára azonnal és tökéletesen érthető röpke kivonattal a lét nemlétének létezéséről létező legislegegyszerűbb magyarázattal.

:)

2013. dec. 26. 21:57
 53/57 anonim ***** válasza:
Na, ez pofon egyszerű, mondhattad volna előbb is, egy csomó vitát meg lehetett volna előzni..
2013. dec. 26. 22:07
 54/57 anonim ***** válasza:
Tehát akkor most a lét nemlététnek a léte nem létezik, vagy a nemlét létének a nemléte létezik?
2013. dec. 26. 22:07
 55/57 anonim ***** válasza:
Pedzed!
2013. dec. 27. 00:37
 56/57 anonim ***** válasza:
Róma 1:20: „az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők, igen, az ő örök hatalma és istensége, úgyhogy nincs mentség számukra...”
2013. dec. 30. 18:08
 57/57 anonim ***** válasza:

De van mentség. Mert akárhogy gúvasztom a szemem, akkor se látom, hogy bármi teremtett volna. Nem láttam semmit sem teremtődni, akkor miért is higgyem el?

Jobb hirdetést is kiaggathatott volna Isten a teremtett dolgaira, ha már annyira látnunk kéne.

2013. dec. 30. 19:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!