Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásosak! Mivel bizonyítjáto...

Vallásosak! Mivel bizonyítjátok, hogy isten létezik?

Figyelt kérdés

2013. dec. 23. 12:41
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
0%

Nem értem, a vallásos emberek miért félnek bevallani, hogy nincs bizonyíték Isten létezésére.

Ez nem ugyanazt jelenti, hogy nincs Isten!

Az,hogy nincs bizonyíték Isten létezésére, nem ugyanaz, mint, hogy nincs Isten!

Egyszerűen csak senki nem tapasztalta még.

Azt lehet mondani, hogy valószínű, hogy van.

És lehet keresni a világban.

De ha valaki azt állítja, hogy ő már találkozott vele, az szerintem nem teljesen őszinte önmagához..

2013. dec. 23. 18:22
 22/57 anonim ***** válasza:
62%

"De a materializmus úgy állítja, hogy csak az anyagi világ létezik, hogy nem tudja bizonyítani.

Ez a hit szintje."

A nem anygi világ mellett szóló bizonyítékok hiánya, a materializmus oka. Ilyen logikai alapon, az is hit, ha valaki azt állítja, nem létezik a húsvéti nyuszi, hiszen nincs bizonyítéka a nemlétére.

Egyébként maga az alapgondolat is logikailag hibás, hiszen valaminek a nem létezését nem lehet bizonyítani. Ha én kitalálok egy képzeletbeli karaktert, azt soha senki nem fogja tudni bebizonyítani, hogy nem létezik.

2013. dec. 23. 18:30
 23/57 anonim ***** válasza:
0%

"Ilyen logikai alapon, az is hit, ha valaki azt állítja, nem létezik a húsvéti nyuszi, hiszen nincs bizonyítéka a nemlétére."

Igen, mindenki hívő, aki valamit úgy tart igaznak, hogy nincs rá bizonyítéka.

Tehát igen, a materialista semmiben sem különbözik a húsvéti-nyuszi-hívőtől.

"Egyébként maga az alapgondolat is logikailag hibás, hiszen valaminek a nem létezését nem lehet bizonyítani. Ha én kitalálok egy képzeletbeli karaktert, azt soha senki nem fogja tudni bebizonyítani, hogy nem létezik."

De én nem azt mondtam, hogy a materializmus a nem anyagi dolgok nem létezését akarja bizonyítani.

Hanem, hogy azt állítja, hogy csak anyagi dolgok léteznek.

És ezt anélkül állítja, hogy bizonyítani tudná.

Sőt még csak meg sem próbálja bizonyítani.

Vagy az általad említett logikai hiba miatt nem próbálja meg bizonyítani?

Mert éppenséggel lehetséges valaminek a nem létezését bizonyítani:

Például bizonyítom neked, hogy 1 és 10 között nem létezik háromjegyű egész szám.

Mivel 1 és 10 között csak a 2,3,4,5,6,7,8,9 egész számok vannak és ezek között egy sem háromjegyű, az eredeti állítás igaz.

Ahhoz, hogy a materializmus ne csak egy hitvilág legyen, ahhoz legalább ennyire egzaktul kellene bizonyítania, hogy a létező dolgok között nem létezik olyan ami nem anyagi.

2013. dec. 23. 18:49
 24/57 anonim ***** válasza:
53%

„Mivel csak anyagi eszközöket használ a megismerésben, ezért esélye sincs megtalálni a nem anyagi dolgokat.

Anyaggal csak anyagot lehet találni.”

Hát nem fogom most neked levezetni, de a húrelmélet szerint több dimenzió létezik, és ezt leírhatjuk egyenletekkel. Ez már nem anyagi világ. Nem csak a 3+1 dimenziós világunkat kutatja a tudomány. Ma már itt tartunk.

„s ami nagyon érdekes, hogy némely Tudós ember elő tud állítani "bizonyos" egyszerű életformát megfelelő elemekkel, amelyek már léteznek

S ha egy teremtmény elő tud ilyet állítani az azt bizonyítja, hogy nem magától jött létre,”

Ez nem bizonyít semmit, csak azt, hogy elő tudják állítani. :)

„Én mindig a Bámulatos DNS láncolatot szoktam szemléltetni.”

Neked azért bámulatos, mert szerinted a jelenlegi formájában jött létre eleve. Szerintem az a bámulatos benne, hogy hosszú evolúció folytán mivé fejlődött.

„Honnan tudta az épen öregedő János apostol, hogy a világhatalmak hogyan jönnek létre és buknak el, különös képen a halála után létrejövő uralmakra gondolok”

Ehhez nagy ész kell, hogy a hatalmak létrejönnek, aztán elbuknak. Gondolom amikor írták a cuccot, már akkor volt pár elbukott birodalom. Ez így működik, és mindig is így fog működni. Birodalmak jönnek-mennek.

„S most az utolsó napokban a nyolcadik "király" idején élünk, aki az Angol Amerikai kettős világhatalmat váltotta

fel, s az ENSZ néven ismert.”

Ti mit szívtok?

2013. dec. 23. 19:15
 25/57 anonim ***** válasza:
69%

"Igen, mindenki hívő, aki valamit úgy tart igaznak, hogy nincs rá bizonyítéka."

Gratulálok, bebizonyítottad, hogy a földön az összes ember hívő. :DD Nobel-díjat neked :D

"Tehát igen, a materialista semmiben sem különbözik a húsvéti-nyuszi-hívőtől."

Félreértelmezted. A nem anyagi világ hitelessége egyenlő a húsvéti nyusziévl. A materializmusé nem, hiszen van anyag, látjuk, tapasztaljuk, érzékeljük. Érvek és bizonyítékok szólnak mellette, a nem anyig világ mellett pedig nem.

"Hanem, hogy azt állítja, hogy csak anyagi dolgok léteznek."

Már leírtam. Az oka ennek az, hogy nincs bizonyíték az ellenkezőjére. Ha lesz, a metrializmus értelmetlenné válik.

"És ezt anélkül állítja, hogy bizonyítani tudná."

Ezt is már leírtam. Valaminek a nemléte sosem nyerhet tudományos bizonyosságot. Annak, hogy van egy nem anyagi világ, ugyanannyi a valószínűsége és racionalitása, mint annak, hogy minket űrlények írányítanának. A kettő elmélet a hitelességüket tekintve semmiben sem különbözik.

"Sőt még csak meg sem próbálja bizonyítani."

Persze. Egy tárgyaláson sem a vádlott bizonyítja be hogy ártatlan, hanem a vádló hogy bűnös. Nem a materialisták dolga hogy bizonyítékot találjanak a nam anyagi világra, hanem az ebben hívőké.

Az álltalad említett példa matematika, egy természettudomány, a természet eszközeit használja a bizonyításra, de egy olyan nem anyagi létezésen és világon, ami kívül esik a tudomány vizsgálóeszközein a nemlét bizonyítása lehetetlen. Egy természetfeletti lét, jelenség nem vizsgálható a természet eszközeivel, így nem is bizonyítható hogy nem létezik.

"Ahhoz, hogy a materializmus ne csak egy hitvilág legyen, ahhoz legalább ennyire egzaktul kellene bizonyítania, hogy a létező dolgok között nem létezik olyan ami nem anyagi."

Már leírtam. Nem a materializmus dolga egy új elmélet alátámasztása, hanem az elméletben hívőké.

2013. dec. 23. 19:17
 26/57 anonim ***** válasza:
23%

24-es válaszolónak.

Igen?

S a DNS-be Ki kódolta bele azt, hogy milyen feladata van egy adott sejtnek, hogy összhangban dolgozhasson egy másik feladattal működő sejttel.

Mert mivel a DNS-nek és a sejtnek nincs agya, ezt magától egy fejlődés során nem találhatta volna ki.

2013. dec. 23. 20:19
 27/57 anonim ***** válasza:
68%
Nem, ezt eldöntötte a természet, melyik a leghatékonyabb működés a túlélés érdekében.
2013. dec. 23. 21:10
 28/57 anonim ***** válasza:
24%

"

S a DNS-be Ki kódolta bele azt, hogy milyen feladata van egy adott sejtnek, hogy összhangban dolgozhasson egy másik feladattal működő sejttel.

Mert mivel a DNS-nek és a sejtnek nincs agya, ezt magától egy fejlődés során nem találhatta volna ki.

"

Jó meglátás!

2013. dec. 23. 21:10
 29/57 anonim ***** válasza:
68%
Nem, csak adott volt egy környezet, amiben nem tudott másképp fejlődni.
2013. dec. 23. 21:18
 30/57 anonim ***** válasza:
19%

"Nem, ezt eldöntötte a természet, melyik a leghatékonyabb működés a túlélés érdekében."

A természet eldöntötte?

A természet döntésképes?

Döntésre csak egy tudatos lény képes.

Tehát akkor valahol te is hiszel Istenben.

2013. dec. 23. 21:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!