Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásosak! Mivel bizonyítjáto...

Vallásosak! Mivel bizonyítjátok, hogy isten létezik?

Figyelt kérdés

2013. dec. 23. 12:41
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
19%

"Nem, csak adott volt egy környezet, amiben nem tudott m

másképp fejlődni."

Adott volt egy környezet és abban csak egyféleképpen tudott fejlődni?

De ez nem igaz.

Mert egy adott környezeten belül nagyon sokféle létforma fejlődött ki.

Miért nem csak egy?

Miért nem az történt, hogy csak egyfajta (a leghatékonyabb) létforma fejlődött ki, ha a környezet minden létforma számára ugyanaz volt?

2013. dec. 23. 21:45
 32/57 anonim ***** válasza:

"A természet eldöntötte?

A természet döntésképes?

Döntésre csak egy tudatos lény képes.

Tehát akkor valahol te is hiszel Istenben."

Figyi. NEM HISZEK. Így érthető voltam?

A természet nem egyenlő Istennel. És nem kiforgatni a szavaimat. Mondjuk azt, hogy meghatározta a környezet, mi fog kifejlődni. Mint ahogy mondjuk a Föld forgása és dőlésszöge meghatározza az évszakok változását.

Direkt nem azt írtam, hogy mint ahogy meghatározza, hogy ha liszted van otthon, mit fogsz sütni, mert akkor jött volna, a "jó-jó, de ki sütötte ki?"

2013. dec. 23. 21:59
 33/57 anonim ***** válasza:

"Mert egy adott környezeten belül nagyon sokféle létforma fejlődött ki."

De a DNS az DNS marad. Csak a különféle DNS miatt van sokféle életforma.

"Miért nem az történt, hogy csak egyfajta (a leghatékonyabb) létforma fejlődött ki, ha a környezet minden létforma számára ugyanaz volt?"

És az az egy szuper hatékony egyféle létező létforma mi a francot evett volna? Táplálékláncról még nem hallottál?

2013. dec. 23. 22:02
 34/57 anonim ***** válasza:
0%

"Mint ahogy mondjuk a Föld forgása és dőlésszöge meghatározza az évszakok változását."

És a Föld forgását és dőlésszögét mi határozza meg?

2013. dec. 23. 22:11
 35/57 anonim ***** válasza:
0%

"Csak a különféle DNS miatt van sokféle életforma. "

Ezt értem, de miért van sokféle DNS?

2013. dec. 23. 22:12
 36/57 anonim ***** válasza:
58%

"És a Föld forgását és dőlésszögét mi határozza meg?"

Látom csak nem sikerült elvonatkoztatni a "jó, de ki sütötte" gondolattól.

A Föld forgását a Nap, a gravitáció és a Föld sebessége határozza meg. A dőlésszög valószínűleg egy régi nagy hatású becsapódás miatt van.

2013. dec. 23. 22:23
 37/57 anonim ***** válasza:
0%

"

Látom csak nem sikerült elvonatkoztatni a "jó, de ki sütötte" gondolattól.

A Föld forgását a Nap, a gravitáció és a Föld sebessége határozza meg. A dőlésszög valószínűleg egy régi nagy hatású becsapódás miatt van.

"

Valóban nem sikerült elvonatkoztatni.

És igen, tovább kérdeznék, egészen az ősrobbanásig.

Tehát az miért következett be?

Mi volt az oka?

Biztos írsz valami "tudományos" magyarázatot.

De akkor már most megkérdezem, és annak mi volt az oka?

Mi az első ok?

Lehetséges olyan okozat, aminek nincs oka? Ezek a nagy kérdések..

2013. dec. 23. 22:35
 38/57 pelgrim ***** válasza:
0%

„Vallásosak! Mivel bizonyítjátok, hogy isten létezik?”

Nekem saját létem elég bizonyíték arra, hogy Isten létezik: Én Vagyok, kell, tehát, hogy Isten legyen! Még akkor is, ha én nem vagyok több mint egy ihlet, mint egy ábránd, saját isteni kilétem ábrándja, ötlete önmagáról. Egy ihlet, egy ábránd vagy egy ötlet is egy konkrét valami, hasonlóképpen mint egy gondolat, egy gondolat is konkrét, habár nem szó szerint kézzel fogható.

Így ábrándozva, ábrázolva jutunk a legközelebb az igazsághoz: Isten létezik, nem mint egy hatalmas valaki, nem mint egy személy, hanem mint egy ihlet, az Eredeti Önfejlesztő Ihlet melynek minden más létező élőlény vagy 'élettelen' dolog további fejleménye.

Az Eredeti Ihlet tudattal rendelkező fejleményei, saját magukat és más fejleményeket nem ábrándként, hanem szilárd ténynek látják, és ez is az Eredeti Ihlet fejleménye, valamint a természet összes törvényei.

Honnan jön az ihlet mikor megillet bennünket? Van-e mellettünk valaki aki a fülünkbe súgj? Nem, az ihletre az jellemző, hogy önmagából jön létre, abból ami mi magunk vagyunk – ihlet. Az ihlet egy másik jellemzője a közlésre, a kifejezésre irányuló hajlam.

Az Eredeti Önfejlesztő Ihlet, vagy Isten, nemcsak a forrása minden létezőnek, hanem jelen van minden fejleményében mint a Vezérlő Alapelv. A fejlemények szükségleteik és képességeikhez mérten a Vezérlő Alapelv révén bennük, hozzáférhetőséggel rendelkeznek az isteni forrás minden kiáradásához.

Ezt bizonyítja egy alig ismert, magasabb rendű természeti törvény. Ez a magasabb rendű természeti törvény alkalomadtán felülír bármely más törvényt, ez Isten hatalma. Egy ilyen alkalom lehet az ember utasítása. De az ember nem ismeri ezt a törvényt – saját isteni hatalmát – ebből következően ez a törvény csak véletlenszerűen érvényesül.

Az ember lehetőségeihez tartozik, mint Isten legelőbbre haladt fejleménye, hogy megismerje ezt a magasabb rendű természeti törvényt, és megtanulhatja tudatosan alkalmazni, akkor olyan dolgokat visz végbe, melyeket azelőtt véletlennek, vagy csodának minősített. Akkor a következmények világából átlép az okozó világba; míg korábban tudata követte a tényeket akkor a tények követik tudatát.

E törvény, vagy Isten megismerésével az ember nem csak bizonyítja az Eredeti Önfejlesztő Ihlet, vagy röviden Isten létezését, hanem vele azonosul. Akkor visszatért oda ahonnan egykor kiindult.

Isten válhat nekünk személyessé, ha úgy akarjuk, akkor tudni fogjuk, hogy ez nem a személyiségünk, sem egy valaki rajtunk kívül, hanem az isteni kilétünk. Názáreti Jézus, aki feladatának tekintette a népek öntudatát javítani, felemelni, egy nagyszerű példát adott erre. Az ember eme isteni kilétéről beszélve az „Én Vagyok ...” kifejezést alkalmazta, saját személyével kapcsolatban pedig az „Ember fia szavakat használta.

2013. dec. 23. 22:42
 39/57 anonim ***** válasza:

Pont ma néztem egy ezzel kapcsolatos filmet. Ott is ezt feszegették, hogy a semmiből hogy lesz valami. De a kvantumfizikában a semmiből nagyon is lehet valami, a részecskék szintjén. A részecskék gyakorlatilag azt csinálnak, amit akarnak, így a semmiből létrejöhet egy részecske, és ugyanígy el is tűnhet. És mivel a világ egy ilyen parányi kis részecske nagyságú valamiből lett, akkor miért is ne?

Másrészt az ősrobbanáskor nem csak az anyag jött létre, hanem a tér és az idő. És itt az idő az érdekes. Mert nincs ősrobbanás előtt. Nincs előtte való idő, előtte való pillanat. Így az oknak "nincs ideje" létrehozni, ezért nagyon is lehetséges, hogy nincs oka. Így abszurddá válik a kérdésed. Ennyi erővel keressünk sarkot egy gömbön.

Tudom, ez így tömény, nehéz elvonatkoztatni a mi kis 3+1 dimenziós világunktól, de próbáld meg feldolgozni.

2013. dec. 23. 22:47
 40/57 anonim ***** válasza:
0%

"És mivel a világ egy ilyen parányi kis részecske nagyságú valamiből lett, akkor miért is ne?

Másrészt az ősrobbanáskor nem csak az anyag jött létre, hanem a tér és az idő

"

De ha az ősrobbanás előtt még nem volt tér, akkor hol volt az a parányi kis részecske, amiből szerinted az egész világ kialakult?

És a kvantumfizikában a részecske egy bizonyos idő alatt jön létre, ami mérhető.

De ha nem volt még idő, akkor valami sántít ezzel a részecskével..

Másrészt az, hogy az ősrobbanás előtt nem volt anyag, idő és tér, még nem bizonyítja, hogy nincs egy magasabb intelligencia, ami esetleg nem anyagi, és nem időhöz, térhez kötött.

Nem értem azokat az embereket, akik a legnagyobb lelki nyugalommal legyintenek a világ legnagyobb kérdésére (hogy hogyan keletkezett) és azt mondják:

"Ez nem nagy ügy, a semmiből keletkezett az anyag, a tér, az idő."

És nem teszik fel a kérdést: oké, de miért?

Hogy jön ahhoz a semmi, hogy egyszer csak anyag, tér és idő legyen belőle?

Mi készteti a semmit arra?:)

Csak úgy véletlenül a semmiből egy egész világegyetem lesz?

Semmilyen akarat nem nyilvánul meg ebben?

2013. dec. 23. 23:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!