Isten képes gonoszságra?
Ha képtelen rá, akkor mégsem tud mindent csinálni, vagyis mégsem mindenható. Ha képes rá, akkor nem lehet jó.
Megjegyzem, amikor a lepra, a malária, a vérbaj, a pestis, a himlő, az influenza kórokozóit létrehozta, akkor sem sokat törődött vele, jó e az nekünk, embereknek.
„Nem, nem tesztnek szánta. „
Ha odacseszek egy fát, hogy lássam, esznek-e róla, az nekem teszt. Punktum.
„Ez csak a buta emberek akik nem értenek semmit azoknak a fejében van ilyen”
Számomra te vagy a buta……de nagyon, mert még hiszel a mesékben.
„mert nem akarnak alázattal szembe nézni, hogy tökéletlen vagy és hibázol,”
Így készülnek a depis emberek, akiknek az önértékelése 0. Ó, de tökéletlen vagyok. Ó de sok az én hibám. :S
Épp a tökéletlenségem adja a tökéletességet, mivel nincs tökéletes ember. Így a tökéletlen a normális. De van, aki így szeret. Meg másokat is hibáival együtt szeretek. :)
„A Fa a jogos uralmát szemléltette, ami azt jelenti, hogy ha esznek róla akkor mint legfelsőbb hatalmat és Jogos uralkodót megtagadják, és nem óhajtanak a vezetése alatt élni”
Csak azt nem értem, miért nem ez van leírva a Bibliában, miért kell fél oldalakon keresztül magyarázni, ami, lássuk be, a ti magyarázatotok. Lehet, más másképp magyarázza. Kinek higgyek? És egyáltalán. Miért nem lehet normálisan, egyszerűen, érthetően leírni?
Kb:
„És mondá az Isten: arról a fáról pedig ne egyetek, mert az hatalmamat jelképezi, és amely napon esztek róla, azzal kifejezitek, hogy nem kértek belőlem, és meghaltok.”
Ennyi. Ilyen egyszerű.
Szervusz.
Ha megfigyeled, akkor a biblia tele van ilyen szóképekkel.
egyébként ha olvasod azt a verset, hogy:
mindenféle fát tett oda, és a Jó és rossz tudásának a fáját is..."
ebben benne van, hogy külön létre hozott egy fát, amit megjelölt, hogy ez azt jelenti, hogy a jót és a rosszat egy valaki döntheti el, melyik, melyik, és azért nem ehetnek róla, mert nem Ők döntik el, hanem a Teremtő.
avval hogy ettek a fáról azt jelezték, hogy ők akarják azt eldönteni, mi a jó meg a rossz.
Maga Jézus is szemléltetésekben szó képekben beszélt.
És amikor a Tanítványok megkérdezték, miért beszél az embereknek így, akkor Jézus ezt mondta:
"Hogy látván ne lássanak, és hallván ne halljanak"
Vagy is csak az fogja megérteni aki olyan lelkületű, mert jézus annak adja meg a megértést.
Nézzük a büntetést.
Az emberiség történetében bizony gyakran előfordult, hogy ítéletet kellett hirdetni, amiket végre is hajtottak. Csakhogy a végrehajtáshoz már aztán igazán gonoszság kell, hallgatni az elítélt jajveszékelését, könyörgését, fájdalomkiáltását. Mindenféle kínhalál divatja tombolt, csonkítások, testi fenyítés, korbácsolás, botozás. Nem is vállalta ezt el jóérzésű ember, rettegett hóhérokra bízták a végrehajtást, akit mindenki utált és féltek is tőlük, rettegték őket. Undorodtak a pribékektől, hiszen vér szennyezte be minden porcikájukat és ez még akkor is igaz, ha az ítéletet nem ők hozták, hanem csak végrehajtotta valaki.
Talán ezért is ment ki a divatból a testi fenyítés, a halálbüntetés.
Hogyhogy Isten hajlandó a piszkos munkára?
Gyere el, és büntess meg, 46. Olyan rossz kislány voltam.
Hú. Tiszta szado-mazo.
Ami a fát illeti, az ültetése pillanatában tudnia kellett, hogy enni fognak belőle.
Na jó, ismerem az érvet, ez egy olyan képesség Jehova részéről, amit csak akkor használ, ha a Biblia olvasója megengedi neki. Azt azonban mégis tudta, hogy Czirrus kinyitja Babilon kapuit, hiszen meg is prófétálja, hogyhogy nem tűnt fel neki, hogy nem a paradicsomban vannak immár, hanem valami Babilonban, ahol már halandók és kiűzetettek az emberek, Ádámnak sincs se híre, se hamva, B. nejével egyetemben?
Talán tudathasadásban szenved Jehova, hogy a következményeket pontosan ismeri, hiszen még prófétál is róluk, de az ok, az már homályban marad előtte?
Aztán egy cseppet sem volt kíváncsi, na vajon szófogadók lesznek e? Egy kicsit sem kukucskált? Esetleg feltalálhatta volna a szögesdrótot, vagy a kerítést, nyomatéknak az is belefér, az univerzum tervezése után ez nem valami nagy dolog. Nem erőltette meg magát túlságosan, csupán egy bágyadt utalás, nem hinném, hogy komolyan vehette bárki is.
Ha már olyan fontos volt az a fa, állíthatott volna mellé egy kerubot, esetleg egy lángoló pallossal.
Az emberiséget tekintve ez természetes, a biztonságiak, vagy a katonák mindent őriznek, baja ne essék.
Laktanyák mellett se szeri, se száma az őrtoronynak, állig felfegyverzett emberek őrzik az üres zöldségesraktárt is, ez már csak így van. Jehova pancser munkát végzett, teljesen amatőr módon és még csak kifutófiú sem lehetne a FBI, vagy a CIA szervezetében, akármennyire mindenható.
A KGB-ről ne is beszéljünk.
"Ha megfigyeled, akkor a biblia tele van ilyen szóképekkel."
Na ezért nem szerettem sose az irodalmat. Nekem ne rizsáljanak allegóriákban. Én az egyenes beszéd híve vagyok.
"Hogy látván ne lássanak, és hallván ne halljanak"
Hogy nehogy má' megértsék. Még jó, hogy én az érzékszerveimre támaszkodok, ami egyébként nagy hasznomra van a túlélés érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!