Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten képes gonoszságra?

Isten képes gonoszságra?

Figyelt kérdés

Ha képtelen rá, akkor mégsem tud mindent csinálni, vagyis mégsem mindenható. Ha képes rá, akkor nem lehet jó.

Megjegyzem, amikor a lepra, a malária, a vérbaj, a pestis, a himlő, az influenza kórokozóit létrehozta, akkor sem sokat törődött vele, jó e az nekünk, embereknek.

2013. dec. 22. 19:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/83 anonim ***** válasza:
100%
Aki özönvízzel irtja ki az emberiséget és városokat éget fel, az nem jóságos! Ennyi erővel akkor Hitler meg egy szent!
2013. dec. 23. 00:22
 32/83 anonim ***** válasza:
100%

De tegyük fel, van egy gyerekem. Kiteszek elé az asztalra egy narancsot. Azt mondom: Ha megeszed fiam ezt a narancsot, akkor megöllek! A gyerek megeszi, én meg megölöm.

Mit szólnál, ha ez a szomszédodban történne?

2013. dec. 23. 00:35
 33/83 A kérdező kommentje:

Nagyon is.

Az Isten, amiben hiszel, az is körvonalazódik már előttem.

Gondolom Te csak egyfajta anyagból szőtt ruhát viselsz és szeretnél rabszolgát tartani, természetesen a Biblia által jóváhagyott módon.

Azért, ha menstruáló nővel találkozol, kérlek ne dobáld meg flaszterral, még a legnagyobb szeretettel eltelve sem.

Az előző szövegem nem vicc, Isten talán nem örök életűnek akarta az embert? A sátán bizonyára elhitte, meg az első emberpár is, ha már Jehova mondta, akkor az úgy is van, úgy kell lennie. Erre tessék, mégsem vagyunk azok, elmaradt a beígért állapot, hiába bíztak benne, ha bíztak egyáltalán. Nem mindig tartja be a szavát, az már biztos, hiszen ez esetben sem volt neki kötelező, legalább is Ő nem úgy érzi. Kiszámíthatatlan, kifürkészhetetlen.

A piros lámpa szabályát autóval mindig betartom, hiszen a saját érdekem is, nem láthatok be a keresztutcába, meg kell állni, nincs mese. Gyalogosként ellenben eszembe sincs percekig álldogálni a semmiért egy sötét decemberi estén, amikor egy lélek sincs rajtam kívül az utcán, sehol egy jármű, minek fagyoskodnék, én bizony átmegyek, ha piros, ha zöld. A KRESZ szabályai valóban értünk vannak. Az emberi törvények nem nevetségesek, a Biblia is azokból merített, azok vannak leírva benne.

2013. dec. 23. 02:44
 34/83 A kérdező kommentje:
Bocsánat, a 30. válaszolónak feleltem...
2013. dec. 23. 02:45
 35/83 anonim ***** válasza:

az édenkertben egyszer már "keresztbe tettek egy tervének"

Nem az volt a terv, hogy Isten tesztelte az embereket? Elég hülye terv volt.

2013. dec. 23. 08:52
 36/83 anonim ***** válasza:

Nem, nem tesztnek szánta.

Ez csak a buta emberek akik nem értenek semmit azoknak a fejében van ilyen, hogy kimagyarázzák, és felelősségre vonják az életadót, mert nem akarnak alázattal szembe nézni, hogy tökéletlen vagy és hibázol,

Egyébként pedig nem a gyümölcs volt a lényege, a dolognak, így a narancsos példa hülyeség.

Az édenkertben készített a sok ezer fa mellé egy ugyan olyan fát, ami olyan volt mint a többi, csak azt megtartotta magának.

Vagy is szemléltetéskép készítette, a Fa jelezte, hogy szabad akaratot ad relatíve az embernek, de nem korlátlant, és hogy mi a jó és a rossz, annak eldöntését megtartotta magának.

A Fa a jogos uralmát szemléltette, ami azt jelenti, hogy ha esznek róla akkor mint legfelsőbb hatalmat és Jogos uralkodót megtagadják, és nem óhajtanak a vezetése alatt élni

S nem az hogy megettek egy diót, Banánt, hanem hozzá nyúltak ahhoz ami nem az övék, pedig rengeteg ugyan olyan fa ott volt még mellette

ezt kellene megérteni.

Nem a gyümölcs a lényeg.

2013. dec. 23. 11:34
 37/83 anonim ***** válasza:

Az Isten nem gonosz,de megitéli a gonoszságot.

Még pedig úgy,hogy Törvényt alkotott,és aki megszegi a Törvényt az maga vonja magára az itéletet.

És a"Törvény nem ismerése nem mentesít senkit a Törvény alól".

És az Isten megengedi,hogy az ember szabadon döntsön.Válaszd a jót azt mondja,hogy Élj.Tehát a jó választás mindig az Isten mellett való döntés.

Akkor nem szükségszerű megtapasztalni a sok-sok betegséget,amit az elfordultságunkkal magunkra vonunk.

2013. dec. 23. 12:00
 38/83 anonim ***** válasza:

Aha! Akkor ezek szerint meg tudom különböztetni, hogy mi a jó, és a rossz, mert az Istentől megkaptam ezt a tudást.

Akkor nincs is szükségem Isten útmutatására, vagy vallásra hozzá, mint nektek!

2013. dec. 23. 13:25
 39/83 anonim ***** válasza:
100%
Ha Isten a minden,és mindennek a teremtője,és van gonoszság is,akkor honnan az Istenből jönne?
2013. dec. 23. 17:16
 40/83 anonim ***** válasza:
Isten egy fogalom ami igazából nem úgy létezik mint ahogy az emberek elképzelik. Nagy haszna volt a középkorban, hogy az emberek a tőle való félelem miatt ne a saját érdekeiket, hanem a csoportét nézzék. Aztán elkezdődtek a vallásháborúk és a fogalom kihasználása és a mai napig hülyíti az egyház az embereket. Más szóval: NEM ő nem képes semmire, de akik felhasználják azok igen.
2013. dec. 23. 18:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!