A vallást az emberek találták ki? Hogy beszélhetünk Istenről?
Dehogy nem.
Hiszen azért lettek leíratva, hogy akik látják, azok ne menjenek a tömeg után.
Nagyon jól tudta a Teremtő, hogy az egyház szakadás megfog történni, hiszen már előre a régi iratokban leíratta, hogy lesz egy időszak, amit a Károli fordítás szerint "pogányok" idejének neveznek.
S itt van a lényeg amit nem veszel számításba:
Nabukodonozor látomása a lebilincselt fáról, szól erről.
A nagy Fát kivágják, és lebilincselik, ami azt jelenti, hogy Jehova uralma a földön megszakad egy bizonyos időre.
S nem választ magának földi képviseletet, mint amilyen Dávid vagy Salamon voltak.
az utolsó király Sedékiás volt, akit elhurcoltak Babilonba.
A jövendölés szerint Jehova legközelebb Silónak adja, vagy is akit jogosan meg illet, és ki lehetne más mint Jézus.
Sedékiástól, Jézus királyságának beiktatásáig nem volt Istennek képviselete a földön, ezért nevezik ezt az időszakot a "pogányok" vagy más fordítás szerint a nemzetek meghatározott idejének.
Hiába beszéltek Jézus nevében, ezek az "egyházak", Isten választás nélküli "képviselete" voltak, s ezt a Tetteik is jól mutatják, ahogy említetted:
Inkvizíció, "Keresztes háborúk", stb, s ekkor szépen ki is alakultak a hamis tanításokkal bekevert biblia tanítások is.
Jézus viszont amikor elfoglalta a Trónját, akkor a jövendölés szerint megtisztította az égi "országát" a nem oda való személyektől és levetette a földre, ami az égben ujjongásra adott okot, de a Földnek bajt és jaj kiáltást hozott, így megkezdődtek az utolsó napok.
Így akié a jog jelenleg, nem mint csecsemő, hanem mint Égi kinevezett jogos uralkodó, felhasználva a kinevezett szolgát egy tanításba, és egy imádatba gyűjti a minden nemzetből való embereket.
Úgy hogy a magát Jézus követőinek valló "vallások" nem a Teremtő és Jézus támogatásával voltak és vannak, s ez a tetteikkel be is bizonyították, hiszen semmit nem tesznek úgy ahogy Jézus komolyan kért és tanított azoknak akik Ő hozzá akarnak tartozni, és élni.
Jelenleg is Részei Sátán világának, benne vannak a világ ügyeibe a híveiknek fogalmuk sincs semmiről, nem hiszik el Isten királyságát, hanem egy állapotnak tartják,ami a szívben van, holott ez egy létező kormányzat,
S nem is lehet látni a "Híveik" életében, hogy keresztényként élnének"
a keresztény életük csak formalitás, és nem egy élet út.
A válasz benne van a bibliában.
S le is írtuk. De akiket itt felsoroltál az egyik se az, mert mindegyik Sátán világához tartozik.
Keressél olyan egyházat, akik a biblia szerint, élnek a világban de nem folynak bele a világ dolgaiba,
Jézus parancsa szerint minden nemzetben hirdetik a Tagjai Krisztus királyságát,
egységes biblia tanításban van részük így nincs különbség csak azért mert nem egy nemzetben élnek, betöltik Jézus parancsát:
Máté 24:14,
Máté 28:19, 20, Cselekedetek 1:8,
Ézsaiás 43:10-12
Cselekedetek 15:14, de ez csak egy kis része annak amiről fel lehet ismerni őket.
Ja és nem üldözők ezek az emberek, hanem inkább üldözöttek ma is, Jézus nevéért, mert nem ismerik az apukáját.
"De akiket itt felsoroltál az egyik se az, mert mindegyik Sátán világához tartozik."
Vagy épp te tartozol a Sátán világához.
"Keressél olyan egyházat, akik a biblia szerint, élnek a világban de nem folynak bele a világ dolgaiba"
Mindegyik azt mondja magáról, hogy a biblia szerint él, és mégis mindegyik belefolyik a világ dolgaiba, még ha csak annyira is, hogy óriási adókedvezményeket kap. Nem véletlen, hogy a keresztény vallás kezd globális szinten egyre hiteltelenebbé válni.
Kedves Synapse
Hát ha ezek után se jöttél rá, akkor sajnos, nem nőttél még fel erre a feladatra. Próbáld meg azonosítani azt a keresztény csoportot akik a leírt versek alapján elmondható, hogy ők azok: s mindegyik rá illik, nem csak egy egy feladat, innen onnan.
Máté 24:14=
Az utolsó napok egyik jele, hogy ez a nem nagy számú ember csoport a világon mindenütt hirdeti Isten királyságának jó hírét,egységesen minden nemzetben miközben:
Máté 28:19,20
Jézus parancsára a világon mindenütt biblia tanulmányozásokat vezetnek, vagy is Tanítványokat képeznek hogy megtartsák Jézus parancsait, s a vers szerint Jézus ezt a munkát végző csoportot támogatja, a világrendszer befejezéséig, a többeket nem, hiszen a veletek vagyok ki fejezés, nem mindenkire vonatkozik csak a munkáját végzőkre.
Cselekedetek 15:14,
Ez a vers meg aztán magárért beszél, hiszen összhangban van az Ézsaiás 43:10--12 versével.
Simeon részletezi, hogy az utolsó napokban Isten és itt most nem Jézusról beszélünk, a nevéről neveztet egy népet magának minden nemzetből akik a fent említett feladatot végzik.
S Ézsaiás pedig az eredeti fordítás szerint azonosítja ezt az Istent nevén nevezve Őt, s erről az Istenről is tanúskodnak, mert Jézus királysága ennek az Istennek a királysága, hiszen Istennek Jézus a Fia, tehát a Királyság a Teremtőé de Jézusnak adta egy időre.
(Ézsaiás 43:10, 11) 10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.”
Hadakozást nem tanulnak, vagy is sehol a viLágon nem vonulnak be katonának, ha börtön is jár érte,
Melyik csoporthoz mennek az emberek az utolsó napokban akik kevesen voltak, s egyre többen lesznek, de még sem lesznek nagyon sokan, mert a jövendölés szerint kevesen járnak a keskeny úton, ami az életre visz.
(Ézsaiás 2:2-4) 2 És úgy lesz a napok befejező részében, hogy szilárdan áll majd Jehova házának hegye a hegyek teteje fölött, és magasabbra emeltetik a domboknál, és oda fognak özönleni mind a nemzetek. 3 Sok nép jön el, és ezt mondják: „Jöjjetek, menjünk fel Jehova hegyére, Jákob Istenének házához, és ő oktatni fog bennünket útjaira, mi pedig az ő ösvényein járunk.” Mert Sionból jön a törvény, és Jehova szava Jeruzsálemből. 4 Ítélkezni fog a nemzetek között, és elrendezi sok nép ügyeit. Kardjaikat ekevasakká kovácsolják, és lándzsáikat metszőkésekké. Nemzet nemzet ellen kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanulnak.
(János 15:18-21) 18 Ha a világ gyűlöl benneteket, tudjátok, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. 19 Ha része volnátok a világnak, a világ kedvelné azt, ami az övé. Mivel pedig nem vagytok része a világnak, hanem kiválasztottalak titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ. 20 Tartsátok elmétekben a szót, melyet mondtam nektek: a rabszolga nem nagyobb az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak; ha az én szavamat megtartották, a tiéteket is meg fogják tartani. 21 De mindezt az én nevem miatt művelik majd veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem.
Melyik az a csoport akik nem avatkoznak sehol egyik országban se a világ dolgaiba, ha kell inkább elviselik a megvetést e miatt?
Jézus kiválasztott embereket, nem Ők választották ki magukat, és mivel nincsenek sokan, és nem is mennek a tömeg után, és a vallásos hagyományaik után,ezért utálják őket, s olyan dolgokban is elítélik amik nem igazak, mint ahogy Jézust is bűnözőként ítélték el és végezték ki pedig nem igaz.
Jézus melyik vezetett csoportnak adott Hű és értelmes szolgát, akik a világon mindenütt egységesen szellemileg is vezetik a népet?
És tanítják, hogyan kell keresztény életet élni?
Mert nem vallásosnak kell lenni mert kereszténynek lenni élet út, és nem hivatás, vagy felületes formalitás.
Na akikre ez mind rá illik na Ők azok.
"Hát ha ezek után se jöttél rá, akkor sajnos, nem nőttél még fel erre a feladatra. Próbáld meg azonosítani azt a keresztény csoportot akik a leírt versek alapján elmondható, hogy ők azok: s mindegyik rá illik, nem csak egy egy feladat, innen onnan."
A valóság nem igazán téged igazol. Mindenki magára tudja mondani, hogy Jézus őt jelölte ki. Sajnos azt kell mondanom nem én nem nőttel fel a feladathoz (akármit is jelent ez), hanem te élsz álomvilágban. Ideje felébredni Neo.
kedves Synapse
Nem engemet kell igazolnia.Én csak egy vagyok Jehova és Jézus szolgája közül, mint egységet népét kell igazolnia, akik Jehovához tartoznak, és Jézus kiválasztottai.
Jehovát,és Jézust, akik meghatározták a megmentés eszközét.
S ahogy mindig egy úton vezette a népét, egységesen, ma sincs más kép.
A terv halad, az akarata szerint,, amiből csak annyit lát némely ember, hogy két egyén be csönget Bibliával vagy kiadvánnyal a kezébe.
A világon mindenütt több mint 108.000, gyülekezetet vezet Jézus a hű és bölcs szolgán keresztül, akik felügyelik ezt a világ méretű munkát.
S ezért egységesek, rend és béke uralkodik közöttük, nincsenek faji, törzsi nézeteltérések, mert Jehova áldottai ők, akik nem harcolnak senki ellen, hanem inkább megtanítják őket hogyan kell egymással békében élni.
A fiók hivatalok megszervezik a világméretű prédikáló munkát, gondoskodnak több mint 400 nyelven minden nemzet és törzs számára bibliai témájú kiadványokról, kongresszusokról,évente 3x.
Felügyelik a nagy sebességű nyomdagépeket, az irodalom osztály a művészeti osztály csodálatos illusztrációval ellátott kiadványokat készítenek az olvasóknak, maguk javítják a gépeket, a Bétel család tagjai, megszervezik, a szállítását ezeknek minden országba, felügyelik a termek építését, ahova a testvérek járnak imádatra, saját magunk építjük, takarítjuk és tartjuk rendbe ezeket az épületeket, s ezek csak egy részei annak a hatalmas munkának amiről az emberek nem is tudnak, mekkora hatalmas munka folyik szerte a világon az emberek megmentése érdekében,
S képzeld ezért nem kapunk fizetést sem, magunk fedezünk mindent,a saját kereseteinkből tartjuk fent mindenhol a termeinket a nyomdaüzemeket, ha kell a segélyszállítmányokat, ha katasztrófa van,
S az emberek teljesen ingyen juthatnak ezekhez a kiadványokhoz, mert nem folytatunk kereskedelmi tevékenységet, nincs haszon, vagy nyereség mögötte.
ez a 8. millió ember a 7, milliárdhoz képest, teljesen független a világtól ellátja magát anyagilag, szellemileg érzelmileg, és békében élnek egymás mellett, miközben dolgoznak, családot nevelnek, és a szabadidejükben egy részét kikapcsolódással töltik a másik részében elmennek az emberekhez, hogy Jézus parancsának is eleget tegyenek.
Egyébként a honlapunkon van egy film arról hogy kik Jehova Tanúi és mit csinálnak. Nézd meg, mekkora munka folyik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!