Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valaki elmagyarázná nekem?...

Valaki elmagyarázná nekem? Istenről kérdeznék!

Figyelt kérdés

Tehát: adott egy istenség. A biblia őt nem egy olyan istennek írja le, mint pl Zeusz, aki ha mérges akkor villámokat szór, stb. hanem olyannak, aki nem avatkozik bele a mindennapi életbe, csak teremtett egy jót, és onnantól kezdve többnyire csak figyel, majd a halál után kerülünk vele kapcsolatba. A keresztény ismerőseim is azt mondják, hogy ne számítson rá bárki is, hogy meg fogja szólítani, vagy bármiféle jelet ad magáról.

De számtalan történetben, például Mózesében is az van, hogy igazi nagy felhajtást rendez magának. Égő csipkebokor, stb... pedig elintézhette volna magához illő diszkrét módon is, pl megszólalhatott volna egy hang Mózes fejében, amit csak ő hall, vagy ilyesmi...

Most akkor mégsem igaz, hogy nem avatkozik be a mindennapi életbe, vagy igaz, csak abban a néhány esetben kivételt tett?

2013. febr. 26. 20:06
 1/9 Waff ***** válasza:
Isten maga az élet. Ha csak egy kicsit is gondolkodol,és körültekintesz a nagyvilágban,rájössz hogy Isten mindenütt ott van,és mindenre figyel,és ami a legfontosabb hogy szeret téged. :)
2013. febr. 26. 20:18
 2/9 anonim ***** válasza:

Az enyémbe be szokott avatkozni, mert engedem. Imádkozom és kérésem meghallgatásra talál.

Ezt nem tudom hol hallottad, hogy nem avatkozik bele. Ez is egy a sok feltételezés közül.

2013. febr. 26. 20:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Melyik istenre gondolsz? A világmindenséget teremtő, mozgató őserőre, vagy a Bibliai istenre? Az első hit kérdése, a második már több ezer éve beavatkozik.
2013. febr. 26. 20:41
 4/9 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

az aki Mózessel beszélt az a teremtő aki az életet létre hozta.

És nem hagyott magunkra, bár megengedi, hogy az emberek próbálkozzanak nélküle élni.

Miért?

Mer talán te is ismered a történetet, Sátán fellázadt ellen és azt állította, hogy Ő jobb lenne Isten helyett vezetőként, és az emberek is csak érdekből szolgálják.

Nos jelenleg engedi bizonyítani, hogy kinek van igaza.

azokat akik szeretik a teremtőt azokat vezeti, akik meg nem vagy nem is hisznek benne, azok mennek a saját fejük után és láthatod egyre rosszabb helyzetbe vannak.

Egyébként most ne szólal meg. S pont e miatt.

De mindig is figyelmeztetett még hozzá embereket felhasználva. Most is így üzen, a biblián és a kiválasztott emberei által. S hamarosan ha nem is a hangját, de láthatod majd amikor a haragját be mutatja, amiért az emberek megvetették őt és eltértek tőle.

2013. febr. 26. 21:47
 5/9 anonim ***** válasza:
Sajnálatos, tudom nem fogod elhinni, de ezekre a kérdésekre - észrevétlenül - akkor kapnál választ, ha becsületesen végigtanulnád a tankönyveidet, igyekeznél megérteni a mondanivalójukat. Jó meghallgatni mások véleményét, de ha nem sodródni akarsz az életben, akkor ebben csak a módszeres és alapos tanulás segíthet. Téged most bárki úgy befolyásolhat, ahogy csak akar. Nincs semmiféle támpontod, hogy ellenőrizd, tehát csak elhiheted neki. Mindaddig, míg neki nem állsz tanulni.
2013. febr. 27. 08:58
 6/9 anonim ***** válasza:
Csak a felületes keresztény állít olyat, hogy nem avatkozik az életünkbe, vagy nem szólít meg minket.
2013. febr. 27. 10:00
 7/9 Molnár Sándorné ***** válasza:

T.Kérdező!

Valóban, az ókorban történtek olyan esetek, amikor Isten szólt az emberhez. Igy pl. Noé, Ábrahám, Lót, Mózes esetében is. Akkor erre szükség volt, mivel más mód nem volt az emberrel való kapcsolat fenntartásához.

De ez az idő ahogy látod nem sokáig tartott. Mivel az ember elfordult Istentől, a kapcsolat is megszakadt.

Tehát addig, mig a Biblia meg nem iródott, addig szükség volt a kapcsolattartásra. Miután már a Biblia megiródott, ezen a könyvön keresztül tudatta Isten amit nekünk tudni kell. A teremtéstől kezdődően végég a mai napig történő eseményeket, sőt ami ezután fog eljönni azt is a Bibliából tudhatjuk meg. Tehát ez maradt meg kapcsolattartás szempontjából. Ma már Isten nem szól az emberhez, csak a könyv lapjai által.

Sok ember abban bizik, hogy majd a haláluk után kerülnek Istennel kapcsolatba. De ilyenről nem ir a Biblia.

Ahogy Isten megteremtette a szellem-lényeket /angyalokat/ ott fennt a mennyben, ugy teremtette meg a földi gyermekeit - minket - ide a földre. Az angyalok szellemek, számunkra láthatatlanok. Mi viszont hus-testtel rendelkezünk, és nekünk a földet adta örök lakhelyül.

A Biblia megirja a János 3:13 versében: "és senki nem ment fel a mennybe, hanem ha az aki a mennyből szállott alá, az embernek fia Jézus."

Mivel a "bün zsoldja a halál", minden ember meghal. Ez büntetés. TEhát egyszerüen megszünik létezni.

Milyen büntetésnek neveznéd azt, hogy halálod után egy jobb helyre kerülsz? Ez nem lenne büntetés.

Azt mondja a Biblia: "porból vagy, és porrá leszel".

Az embernek pedig a reménysége az, hogy majd feltámad. De nem a mennybe. Hanem ide a földre, mivel mi, ahogy irtam, hus-testtel rendelkezünk. És hus-test nem mehet fel a mennybe, mivel ott szellemek vannak, test nélkül.

Lehet kicsit nehéz megérteni, de igy van.

TEhát nincs tüzes pokol, sem a mennybe nem megy fel senki, hanem a halottak várnak a feltámadásra.

Remélem a válaszom érthető volt? Szia: Judit!

2013. febr. 27. 10:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Az Úr igenis törődik velünk, és kész a segítségünkre lenni minden nap, és a nap minden percében. Az ismerőseidnek annyiban igaza volt, hogy a legritkább esetben nyilatkoztatja ki magát feltűnő módokon (égő csipkebokor, angyali jelenés stb.). Általában az érzéseinken keresztül, vagy más "diszkrétebb" módokon kommunikál velünk; üzenete érkezhet egy másik emberen keresztül, vagy akár egy szentírásrészen keresztül is.

Neked van igazad, beleavatkozhat a mindennapi életébe bárkinek. Ehhez csak annyi kell, hogy hozzá forduljunk, keressük őt, betartsuk a parancsolatait, nyitottak legyünk felé.

2013. febr. 27. 10:59
 9/9 anonim ***** válasza:

"A keresztény ismerőseim is azt mondják, hogy ne számítson rá bárki is, hogy meg fogja szólítani, vagy bármiféle jelet ad magáról."

Én keresztény vagyok és sokáig én is úgy gondoltam hogy Isten nem fog beavatkozni. Aztán megtette először csak elég enyhe módon, majd amikor már tudatosan kerestem Őt akkor olyan egyértelmű módon nyilvánította ki magát hogy fizikailag is nagyon erősen éreztem a jelenlétét.

Ha gondolod szívesen írok erről többet.

De a rövid válasz csak az hogy kérd bátran Istent hogy nyilatkoztassa ki magát neked és meg fogod kapni.

2013. febr. 27. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!