Ti hisztek Istenben?
15:03-as válaszoló!
A 22-es vagyok.
Szerintem te ne akard elmondani nekem, hogy én mit tartok igazságnak, és mit nem. Az általad egzaktnak tartott szemléletet ugyanis nem mindenki osztja/osztotta a világtörténelem folyamán. Ha valamiben biztos lehetek itt az életben mélyen legbelül, az éppen az, hogy Jézus Krisztus személyében maga Isten járt a földön emberi alakban, és mint Isten tanította az embereket. Éppen ezért, a kiváló fizikussal jómagam is el tudom mondani:
"Mélyen hiszem, hogy a Biblia Isten igéje, amelyet ihletett emberek írtak le. Mindennap olvasom a Bibliát." (Isaac Newton)
22-es!
15:03-as válaszoló vagyok.
Ahogy érzed, barátom. Te tudod mit szeretsz. *tapsol*
Igen.
Az itt kialakult vitába azonban nem szeretnék bekapcsolódni.
Ha figyelmen kívül hagyjuk, hogy a keresztyén ember megtapasztalja Isten létezését, mint én, akkor is kereshetünk objektív bizonyítékot. Objektív bizonyíték Isten létezésére, ha figyelembe vesszük a termodinamika főtételeit.
I.A világegyetem összenergiája állandó
II. A világegyetem munkavégzésre fordítható energiája csökken, tehát előbb-utóbb bekövetkezik az a pont, amikor mindenhol egyenlő hőmérséklet lesz a világegyetemben, és nem lesz munkára fordítható energia. Ha ez bekövetkezik, akkor nem lesz az élet lehetséges. Ez a hőhalál.
Tehát, ha veszünk egy adott időpontot, akkor meghatározott időtartam van hátra a hőhalálig. Ennél fogva a világegyetem nem létezhet öröktől fogva. Tehát van kezdete. Minden aminek van kezdete, annak oka is van. Tehát valaki létrehozta a világegyetemet. Ez a valaki Isten.
Ezt az utolsó hülyeséget csak most vettem észre, érdemes cáfolni.
"Tehát, ha veszünk egy adott időpontot, akkor meghatározott időtartam van hátra a hőhalálig. Ennél fogva a világegyetem nem létezhet öröktől fogva. "
És ezt hogy gondolod? Attól, hogy bekövetkezik a hőhalál miért következik az, hogy az univerzumnak van kimondott kezdete? Hogy jön a kettő egymásból? Attól, hogy a hőhalál a mai univerzumban egyre közeledik, semmit nem lehet elmondani egy olyan univerzumról, ahol a termodinamika értelmezhetetlen, mivel még részecskék sincsenek. A mi univerzumunk is létezhetett mindig is valamilyen formában, és ezeknek a formáknak nem kell hogy közük legyen a maihoz. Nem is beszélve arról, hogy a multiverzum-hipotézis is megnehezíti a dolgodat.
"Minden aminek van kezdete, annak oka is van. "
Valóban? Ez csak egy kijelentés, egyáltalán nem lehet extrapolálni abból, hogy az univerzumon belül mindennek van oka, nem lehet ezt önkényesen kiterjeszteni magára az univerzumra, mivel nincs adatunk eldönteni, igazolni ezt. (főleg annak a fényében, hogy ez a tény az univerzumon belül se igaz, ott vannak a virtuális részecskék, vagy a kvantummechanika valódi véletlenei)
"Tehát valaki létrehozta a világegyetemet. "
És miért nem lehet az univerzum önmaga okozója, már ha van oka? Miért kell egy tudatos személy a létrehozáshoz? Újabb feltételezés.
"Ez a valaki Isten.
"
Miből gondolod? Miért nem a Rézfaszú bagoly? Akár az is lehetne, igazolni meg úgyse lehet sose. Akkor mire alapozod, hogy Isten hozta létre, már ha valaki létrehozta ugye, mivel az is egy alaptalan feltételezés.
Tehát egy összefüggést úgy vezettél le, hogy a kettő nem következik egymásból, előfeltételezted, hogy az univerzumnak van oka és kezdete, azt is, hogy tudatos lény az okozó, és valami miatt kitaláltad, hogy ez Isten. Gyenge próbálkozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!