Ti hisztek Istenben és ebben? (többi lent)
Csak a pontosság kedvéért. Katolikusok csak Istenhez imádkozhatnak, Szűz Máriának és a szenteknek csak a közbenjárását lehet kérni.
Amit kérsz az imában, természetesen nem teljesül automatikusan. Vagy teljesül, vagy nem.
"Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak."
"Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek."
II Mózes 20:4-5
Szóval: Bűn az istenszobrok készítése, tartása, és imádása.
Ezt a pontot általában a katolikusok kitörlik a 10 parancsolatukból (mivel a templomaik tele vannak istenszobrokkal). + ha ilyeneket csinálsz te is, akkor harmad és negyediziglenig a te utódaid fogják megszívni [lol].
Nekünk Istenben és Jézusban hívő keresztényeknek/katolikusoknak csak is Istenhez és Jézushoz szabad imádkoznunk a Biblia szerint (és nem a katolicizmus szerint ami a józan gondolkozással szemben gátfutás).
Nekünk semmi közünk Máriához, Józsefhez és más Bibliai személyhez! Ők nem tudnak meghallgatni minket egyszerűen képtelenek rá. Az istenszobrok sem képesek meghallgatni képzeld.. tudom ezeket a dolgokat nehéz lehet felfogni egy katolikusnak, de gondolj bele, ha egy olyan dologhoz imádkozol amitől Isten eltiltott minket, akkor a segítségek amik értek az életedből, biztosan Istentől jöttek volna, amikor nem is Ő hozzá imádkoztál?
Ezen egyszer alaposan gondolkozz el.
Nos elgondolkoztató, amit mondasz.
Jézus Urunk azt mondta, az előttem szólókkal egyetértésben, hogy a Teremtő Istenhez intézzük az imát.
Viszont a közbenjárás feladata Jézusé, ezért senki máson keresztül nem lehet imádkozni, csak Jézuson keresztül.
Jézus határozottan kijelentette, hogy az Atyjától kell kérnünk Jézus nevében. S nem a Mária, József, vagy ki tudja még kinek a nevében
(János 14:13, 14) 13 És amit csak kértek az én nevemben, meg fogom tenni, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiú által. 14 Ha valamit kértek az én nevemben, meg fogom tenni.
. Azért könyörgünk Istenhez, hogy Fia, Jézus használja fel érdekünkben nagy hatalmát és tekintélyét.
Katy Weaver
Istenben igen, a szobornál való imádkozásban nem.
De ha Te ebben hiszel, ám legyen.
1-nél a pont
Nekünk semmi közünk Máriához, Józsefhez és más Bibliai személyhez! Ők nem tudnak meghallgatni minket egyszerűen képtelenek rá.
-reformátyus testvéreim nem hiszik a biblia azon részét, miszerint Illés testben elragadtatott, Mária az édes Jézus bűntelen tiszta ÉDESANYJA (a reformátyusoknak nem fontos a saját anyjuk sem, mindegy tehát Jézus inkarnálódásának testi vonatkozása), Lázár feltámasztatott, a színeváltozásnál Mózes és Illés testben megjelent (lévén feltámadottak)
-de ne törődj semmivel.
Meghallgatnak az égiek- és ahogy Isten jónak látja, úgy alakul minden! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!