Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták mit szóltok ahhoz,...

Ateisták mit szóltok ahhoz, hogy az evolúció matematikailag is lehetetlen?

2013. nov. 27. 22:26
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
100%

Egy dagadt,bajszos,kopaszodó ipse homályos matematikai eszmefuttatása a bizonyíték Isten létezése mellett...

Elég vagány.........:)

2013. nov. 29. 21:00
 52/55 nagylzs ***** válasza:
68%

A matematika nem természettudomány. A matematika ember által konstruált, mentális képződmény aminek a szigorú szabályai azért 100%-osan érvényesek, mert csak a matematika területén belül érvényesek, és csak azon belül használhatók. De a matematika területe kívül esik a fizikai valóságon.

A tudósok használják arra a matematikát, hogy "modellezzék vele a világot". Valójában ez azt takarja, hogy a világról alkotott elképeléseiket formalizálják. A tapasztalataik alapján egy mentális struktúrát hoznak létre, majd ezt formulákba és tételekbe öntik. Ezután matematikai módszerekkel lehet vizsgálni és elemezni a formalizált elméletek helyességét.

A lényeg, hogy a fizikai biológiai evolúció területe és a matematika területe még csak nem is érintik egymást. A kettő között a hidat a tudósok elméletei alkotják, és ha valaki azt mondja hogy "matematikailag lehetetlen" akkor az csak azt jelentheti, hogy az elmélet nem teljesen helytálló, és a matematikai formulába öntött verziójában matematikai módszerekkel kimutatható ellentmondás van. De ez nem bizonyít semmit magáról az evolúcióról, sem pedig a matematikáról. Sokkal inkább az elméletről.

2013. nov. 29. 21:42
 53/55 anonim ***** válasza:
56%
A hülyeség akár a rák.
2013. nov. 29. 22:02
 54/55 Frigg ***** válasza:
90%

Atyaééééég... :DDD

Azt hiszem sírni támadt kedvem, csak azt nem tudom még, hogy kétségbeesésemben vagy a nevetéstől. Kérdező, ha nem viccelsz, akkor te annyira félelmetesen ostoba vagy, hogy ilyennel még nem találkoztam. Miért kell lejáratnod a normális keresztényeket, vallásos embereket? (Én ugyan nem vagyok se vallásos se keresztény, és hiszek olyan tündérmesékben, mint az evolúció. Lehet azért, mert jártam iskolába...mindegy). Ha egy icipicit is gondolkodnál...De nem. Győzködjön amúgy meg a radai rosseb. Arra sem lehet rávezetni, hogy buta vagy, mint a föld, komolyabb dolgokra pedig nem is érdemes.

23/N

2013. dec. 3. 04:29
 55/55 anonim ***** válasza:
100%
Frigg, szépen összefoglaltad!
2013. dec. 3. 11:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!