Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták mit szóltok ahhoz,...

Ateisták mit szóltok ahhoz, hogy az evolúció matematikailag is lehetetlen?

2013. nov. 27. 22:26
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz képest, hogy matematikailag lehetetlen, meglehetősen hatékonyan használják a rajta alapuló matematikai modelleket.

Következésképpen a videót készítő pasas teljesen segg az evolúcióhoz és a matematikához is.

2013. nov. 28. 11:55
 12/55 anonim ***** válasza:
93%

Nem vagyok ateista, de biológs vagyok.

Ez a videó egy hülyeség. Az evolúciónak eleve nem kell minden lehetőséget "végigpróbálni" ahhoz, hogy egy db működőképes fehérje létrejöjjön. A fehérjék működése a molekulák között kialakuló első és másodlagos kötések létrejöttén alapszik. Ugyanez az elv vezérli őket, amikor aminosav-láncból feltekerednek a működőképes, kompakt harmadlagos és negyedleges szerkezetekké. Nem teljesen random vonaglanak a sejtplazmában a teljesen random fehérjék és vagy összejön a reakció, vagy nem.

Semmiféle intelligens dizájn nincs se a fehérjék, se a DNS környékén. Éppen a minap tanultam, a C-érték paradoxonról, azaz arról, hogy az egyes élőlények DNS-ének mennyisége független az adott szevezet összetettségétől.

Tudtátok, hogy van olyan amőbafaj, aminek 600x annyi DNS-e van (bázispárban), mint amennyit egy humán sejtben találunk? És senki ne mondja, hogy "mindennek megvan a szerepe", mert annak sok DNS-nek 90%-a értelmetlen, nem kódol semmilyen fehérjét. Nagy része ráadásul transzpozon, azaz mozgó DNS elem, ami kb havonta/évente kilép a helyéről és más helyre épül be a DNS-be. Ezen az egy dolgon kívül nem csinál semmit, nem kódol, nem szabályoz, csak kilép, átmegy máshova, ezzel általában elront más géneket vagy ritka esetben megjavít valamilyen gént.

Ha intelligens dizájn lenne, akkor nem gondoljátok, hogy nem lenne ennyi sallang a DNS-en? A fehérjékkel is ez a helyzet, van csomó részlet rajtuk, ami nem is csinál semmit. Kísérletekkel bizonyíthatóan levágható és a fehérje ugyanúgy megőrzni a működőképességét.

Ha intelligens dizájn lenne, akkor hogy került oda a sallang szakasz? Nyilván egy "be nem vált" evolúciós "újítás" maradéka...

2013. nov. 28. 12:07
 13/55 anonim ***** válasza:
10%

Nos, teológiailag így kell értelmezni. Ebben lehet hinni vagy nem hinni, de el kell fogadni mindenki meggyőződését. Ezt sem azért írom, hogy meggyőzzelek, hanem mert kérdezted.

Az embert Isten saját képmására teremtette, azonban itt nem arra kell gondolnunk, hogy testi képmására, hisz Istent nem határolja semmiféle testi forma, hanem a szellemire. "Nem a test miatt mondja az Írás az emberről, hogy Isten képmására alkottatott meg, hanem azon hatalom miatt, amellyel minden állatot felülmúl”. Itt az értelem hatalmára kell gondolni. Az ember láthatatlan szellemét Isten minden más teremtés előtt teremtette, a látható anyagi embert, a testet azonban sokkal később formálta meg és lehelte bele a ’gondolatában’ lévő embert. Mikor Isten az embernek a testét megformálja a ’föld sarából’ nem mondja azt, hogy saját képére formája, csak akkor mondja, hogy ’teremtsünk a saját képünkre embert’,akkor a belső emberre utal.

Isten, amikor az embert teremtette saját képmására tette, majd „a föld sarából megformálta” a testét. Ez a ’föld sarából’ megformált test nem a hétköznapi értelemben vett sárból való, hanem valamilyen romolhatatlan anyagból, ugyanis az emberi test csak a bűnbeesést követően lett romlandó. De a ’föld sará’ – ból jelentheti azt is (mivel a sár a föld és a víz keveréke),hogy testből és lélekből keverte Isten az embert, majd az érzékelést lehelte bele. A ’föld sarából’ formált test az első emberek teste. A mostani testünk nem azonos a bűnbeesés előtti ember testével. Mert a bűnbeesés előtti ember testét nem kínozta semmiféle nehézség, szükség. A mostani testünk, a bűnbeesés utáni test Isten ’bőrruhaként’ adta az első emberekre, amikor kiűzte őket a paradicsomból.

Az embert másképp teremtette, mint a világ többi teremtett dolgát, ezek a dolgok teremtése ugyanis a már meglévő láthatatlan ideák mintájára történik. Az ember teremtése viszont nem ’az ember láthatatlan ideája’ alapján történik. Ugyanis Isten az embert minden dolog előtt teremtette, majd testet formált neki, amibe belehelyezte. Az ember szelleme maga egy örök idea. Az ember a bűnbeesés révén válik a romlandó világ részesévé. Isten az embert férfinak és nőnek teremtette, majd megparancsolta nekik, hogy sokasodjanak. E kötelék a férfi és nő között a bűnbeesés előtt szellemi természetű volt (az első ember abban az értelemben volt férfi és nő, hogy mint férfias ész irányította a neki alávetett lelki természetet).

A Szentírás szövege misztériumokat rejt magában, ezért különösen oda kell figyelni, hogy milyen igazságok is vannak a szövegben elrejtve. Ezeket a misztériumokat csak szellemi közelítéssel lehet megfejteni.

2013. nov. 28. 12:16
 14/55 anonim ***** válasza:
Az előző hozzászólás Hallowed be thy name -nek szól!
2013. nov. 28. 12:17
 15/55 anonim ***** válasza:
88%

Én pl. nevetek :D

Tényleg van olyan agyilag rokkant ember aki ezt komolyan veszi?

2013. nov. 28. 14:12
 16/55 A kérdező kommentje:

Hát,.. én hiszek abban, hogy a Biblia az Élő Isten ihletett és tévedhetetlen beszéde és azoknak akik még nem tudják elmondom, hogy léteznek tudományos bizonyítékok és érvelések, amelyek alátámasztják a Bibliában leírtakat:

http://www.youtube.com/watch?v=FVTIORn39UY

Üdv. tati

UI: Jót röhögtem rajtatok.

.

.

.

:)

2013. nov. 28. 16:46
 17/55 anonim ***** válasza:
90%
Tati fiam ülj le, eggyes.
2013. nov. 28. 17:01
 18/55 A kérdező kommentje:
eggggggyes :D
2013. nov. 28. 17:08
 19/55 anonim ***** válasza:
92%
Kár, hogy ilyen csőlátó vagy. Sokáig voltam keresztény, de mivel nyitott embernek tartom magam, lassan a magam erejéből győződtem meg róla, hogy a logika sajnos azt mutatja, hogy az egyház csak ki akar használni és irányítani akar bennünket ezekkel a dolgokkal.
2013. nov. 28. 18:07
 20/55 anonim ***** válasza:
100%
Arra is létezik tudományos érvelés, hogy 4=5. Kár, hogy hibás. Ennyit erről. De azért örülök, hogy felderítettem a napodat.
2013. nov. 28. 18:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!