Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Házasodnátok valláso...

Ateisták! Házasodnátok vallásos emberrel? És ti, vallásos emberek, házasodnátok olyannal, aki ateista?

Figyelt kérdés
Nemet, és kort is írjatok.
2013. nov. 24. 20:37
1 2
 11/16 Tyler913 ***** válasza:
44%

Vallásos vagyok,és semmiképpen nem házasodnék olyannal,aki nem hívő keresztyén. Két ember sok mindenben különbözhet egymástól,de ha valaki komoly hívő,az olyan mértékben befolyásolja a világlátását,erkölcsiségét,gondolkodásmódját,tetteit,ami jó eséllyel elfogadhatatlan egy ateistának és fordítva.

25/F

2013. nov. 25. 15:38
 12/16 anonim ***** válasza:
77%
Karácsonykor sem Jézus születését, húsvétkor sem Jézus feltámadását ünneplem, A házasságnak sincs sok köze a valláshoz, ha szeretem nem érdekel, hogy jehova tanúja, budhista, iszlám, de felőlem hihet a nagy spagettiszörnyben is. Csak ne akarjon megtéríteni, ha elfogadja hogy ateista vagyok akkor én is el fogom fogadni a vallását(nem kell ilyen időrendben történnie, én elfogadok minden vallást amíg nem akar megtéríteni, vagy nem mond tényleg hatalmas hülyeségeket)
2013. nov. 25. 18:44
 13/16 netbakter ***** válasza:
100%

Református közösségben nőttem fel, Ref.teológiát tanultam, majd egy R.katolikus lányt vettem asszonyul. Azóta sok minden változott. Mint a teológia "beavatotja" ma már inkább az ateisták nézeteit vallom

46/F

2013. nov. 25. 21:28
 14/16 Makoscsiga ***** válasza:
78%
Attól függ... ha jó nagy mellei vannak, és szuper az ágyban, akkor simán! Akkor nem bánnám, ha vasárnap délelőtt elmegy misére.
2013. nov. 26. 07:10
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Makoscsiga, a kérdező kikötötte, hogy csak nemmel válaszolhatsz a kérdésre: "Nemet, és kort is írjatok."

A kor stimmel: ak-kor simán...

2013. nov. 26. 13:20
 16/16 anonim ***** válasza:

Elméletileg mogoldható.

A valóságban csak akkor, ha mindketten nagyon türelmesek és elnézőek vagyunk.

2013. nov. 30. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!