Ateisták! Házasodnátok vallásos emberrel? És ti, vallásos emberek, házasodnátok olyannal, aki ateista?
Megnézném azt a vallásost, aki rá tudna venni a keresztelkedésre, csak azért, hogy templomi esküvőnk legyen. :) Már ott kezdődnének a problémák. És mielőtt lehurrognátok, hogy akkor nem is szeretem, akkor ő mennyire szeretne, ha nem fogadná el, hogy csak polgári esküvőt szeretnék?
Szóval nem.
34/N
Attól függ, hogy az a vallásos ember milyen vallású és mennyire veszi komolyan a dolgot. De engem nem zavarna se a templomi esküvő, se keresztelkedés. Számomra ezek afféle hagyományok.
20/F
Vallásossal nem, a hívő, az már más tészta
F/20
Soha semmilyen körülmények között nem szeretnék házasodni sem ateistával, sem más hittel rendelkező személlyel.
Egy Tanú
Azt szeretném, ha az, akivel leélni tervezem az életemet, lelki társam lenne, ez pedig nehéz úgy, hogy egészen másképpen látjuk a világot. Persze ha szerelmes lennék, lehet, hogy hozzámennék, de a szerelem elmúlik, és ott marad két különböző látásmódú ember összezárva.
Barátaim közt vannak vallásosok, de a párom egy ilyen fontos dologban olyan legyen, mint én. Nem beszélve arról, hogy a gyereknevelésben is vitákat szülne egy ilyen ellentét.
Nemhogy házasodnék, házasodtam is. Én hiszek istenben, a férjem nem. Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy ő nem megrögzött vallásellenes én meg nem bigott vallásos vagyok.
34/N
Ezt így most nem tudom megítélni, mert sokban a másik illetőn múlna.
26/F katolikus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!