Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők! Mivan ha tévedtek?

Hívők! Mivan ha tévedtek?

Figyelt kérdés
A kérdést mindenkinek fel kell tennie magában. Mivan ha tévedek? Mivan ha rossz vallásban hiszek? Mivel hitelesebb a keresztény Isten, mint pl. az antik görög, vagy mondjuk a skandináv mitológiai Istenek? Nem féltek hogy esetleg Zeusz, vagy Thor megbűntet titeket a hitetlenségetekért?

2013. nov. 20. 20:20
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
0%
Ne legyenek előítéleteink a kedves kérdezővel szemben, elvégre ő is csak ember :)
2013. nov. 20. 22:04
 12/51 A kérdező kommentje:

A hiten alapúló meggyőződés minden, csak nem racionális gondolkodás. Nem szerettem volna olyan választ kapni, mint amilyet Katy kolleganődtől szoktam: "Isten létére bizonyíték az élet". Olyan emberek véleményére vagyok kíváncsiak, akik nem vakok, akik tudják mi az a kételkedés.

Kedves tati!

A gond csak az, hogy a tudománnyal nem lehet igazolni a hitet, viszont cáfolni annál könnyebb. Ezek szerint nálad az a téveszme a hited oka, hogy a tudomány igazolni tudja Isten létét.

2013. nov. 20. 22:05
 13/51 A kérdező kommentje:

Valószínűleg jobban ismerem a Bibliát mint a legtöbb hívő. Gyanítom nálad is jobban. :) Erről ennyit :)

2013. nov. 20. 22:06
 14/51 anonim ***** válasza:
0%
A Kent Hovind -féle tudomány bizonyítani tudja azokat a dolgokat amiket leír a Biblia. De nem is ez a döntő nálam hanem az, hogy Isten lényegében már beleégette az Ő szeretetét a szívembe...
2013. nov. 20. 22:15
 15/51 A kérdező kommentje:

Rövid válaszom: Nem, nemtudja :)

"Isten lényegében már beleégette az Ő szeretetét a szívembe"

Értem. Vak hit.

2013. nov. 20. 22:17
 16/51 A kérdező kommentje:
Egyébként milyen érdekes... ha a gyakorikérdések arab nyelvű oldal lenne valószínűleg valaki olyan linket illesztene be, ami az Iszlámot igazolja és azt írná le, hogy "Allah beleégette a szeretetét a szívembe". Ugyanolyan határozottsággal mint ti, keresztények.
2013. nov. 20. 22:21
 17/51 anonim ***** válasza:
17%

Semmi nincs.

De számomra akkor is csak egy út járható: hogy szeressük a másik embert.

Ateisták! Amúgy mi van (két szó), ha tévedtek? :))

2013. nov. 20. 22:21
 18/51 anonim ***** válasza:
40%

"Értem. Vak hit."

Nem tudom, hogy vak-e csak azt, hogy minden nap érzem, melegséggel és békességgel tölti el a szívem, erőt ad kikelni az ágyból és végig van velem az útjaimon.

Mintha Isten tényleg a szívemben lakozna, hogy úgy mondjam és tudom is és érzem is, hogy ez jó és én pedig minél többet akarok belőle :)

2013. nov. 20. 22:22
 19/51 anonim ***** válasza:
69%

Kent Hovind és a tudomány ...........

Annyira tudományosak a videói, mit azt állítani ,hogy a béka ugat....

2013. nov. 20. 22:24
 20/51 A kérdező kommentje:
Hát nemtudom... mondanám hogy halálom után kérdőre vonnám Isten, hogy miért tett meg mindent annak érdekében, hogy teljesen hiteltelen legyen, na de melyik Isten lesz az a többezer közül? Ki előtt fogok állni? De ha ez az Isten valóban szerető Isten nyílván megfogja érteni hogy nem hittem benne. Csak ő tehet róla. :DDD
2013. nov. 20. 22:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!