Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Harry Potter regény sorozato...

A Harry Potter regény sorozatot csak azért utálja és tiltotta be a Vatikán, mert közkedveltebb a bibliánál? Hisz boszorkányos, varázslós és mágiáról szóló könyv millió számra van szerte a világon, de ők mégis ezt rakták indexre.

Figyelt kérdés
Pusztán az irigység beszélne belőlük?
2013. nov. 10. 22:15
1 2 3
 21/28 szpeti1991 ***** válasza:
96%

Kedves Kérdező!

Az ún. Index librorum prohibitorum, amelyet Wikipédián linkeltél, már nem létezik, a 20. század első felében állítottak fel utoljára tiltott listát, azóta nincs ilyen.

Az Egyház ma már nem tart számon tiltott könyveket, maximum "nem ajánlott" olvasmányokat, de a Harry Potter nincs ezek között.

A Magyar Kurir enyhén szólva jobb hivatkozási alap ilyen kérdésben, mint egy blog :) Nincs betiltva sem zenekar, sem könyv. De "szeressük" az összeesküvés-elméleteket :)

2013. nov. 12. 09:31
 22/28 anonim ***** válasza:
Ennyi erovel a Grimm testverek meseit is betilthatnak, hisz naluk betegebb meseiro paros nem sok lehetett az idejukben. Meg mi az, hogy betiltjak? Cenzura? Mondjuk mar belejottek a Biblia cenzurazasanak soran. Itt van nektek szabad akarat: Tiltolistasnak nyilvanitjuk ezt a konyvet. Persze ettol meg az olvassa el, aki akarja, ertem, de mar ez a kijelentes egy probalkozas a befolyasolasra. En mondjuk egyik konyvet se olvastam, meg a beloluk keszult filmet sem lattam, de sracok! Ez egy mese, nem?!
2013. nov. 12. 12:10
 23/28 szpeti1991 ***** válasza:
92%

Kedves utolsó!

Bár a hozzászólásod előtt olvasható az enyém, azért még egyszer kihangsúlyozom: NINCS betiltva a Harry Potter. Semmilyen könyvet és egyéb alkotást nem tilt be a Vatikán.

2013. nov. 12. 16:04
 24/28 anonim ***** válasza:

szpeti1991:

Ja, az lehet, hogy elottem mar megirtad, de ha nem akarod, nem kell elolvasnod a valaszokat, ha te csak a kerdessel foglalkozol eppen. Ez tortent.

2013. nov. 12. 17:27
 25/28 szpeti1991 ***** válasza:
90%
Oké, akkor vedd úgy, hogy a válaszodra reagáltam, mielőtt felhúznád nagyon magad azon, hogy az Egyház miket tilt be saját hatáskörében :) Mert a Harry Potter (és semmi más sem...) nincs köztük... :)
2013. nov. 12. 23:13
 26/28 anonim ***** válasza:
93%
A Katolikus Egyháznak már nincs olyan hatalma, hogy betiltson bármit is, legfeljebb felhívhatja a híveik figyelmét, hogy szerintük káros az a dal, olvasmány, színdarab, film, stb...
2013. nov. 13. 02:24
 27/28 anonim ***** válasza:
Már ne is haragudjatok, de aki olvasta (legalább magyarul), az hogy írhatja, hogy nincs irodalmi értéke? Szerintetek passzióból bármit fel lehet venni kötelező olvasmánynak, érettségi tételnek Magyarországon? Gondolkozzatok már el egy kicsit!
2013. dec. 11. 14:29
 28/28 A kérdező kommentje:
A Candide, mint kötelező olvasmány nem rendelkezik semmiféle irodalmi értékkel... már aki tudja, hogy miről beszélek.
2013. dec. 30. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!