Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Érdemes hinnünk a Biblia...

Érdemes hinnünk a Biblia Istenében?

Figyelt kérdés

A teljes Biblia határozottan állítja az Isteni Teremtést, Jézus Krisztus úgy hivatkozik Ádámra és Évára, mint valós személyekre.

Ha evolúció történt milliárd évek alatt, akkor a halál már azelőtt elterjedt, hogy az ember létrejött. De ha a halál megelőzte az embert, és nem Ádám bűnének következménye volt, akkor a bűn képzelgés. Ha viszont a bűn képzelgés, akkor nincs szükségünk Megváltóra. Ezeken úgy gondolom érdemes azért elgondolkodni.

2013. okt. 19. 18:57
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

Kérdező, jobbat mondok.

Ádámék ugye a történet szerint nem ettek az életnek fájáról, tehát eleve halandók voltak. Szóval a halál nem is lehetett a büntetés.

:)

2013. okt. 19. 21:41
 22/44 anonim ***** válasza:
32%

Kedves Valaki.

Kérlek, ne általánosíts:

"a keresztények mocskolódnak fenyegetőznek..."

Ugyan is nem mocskoltam senkit, és nem is fenyegetőztem

A bibliában szereplő Istenben azért érdemes hinni, mert amint ha körbe nézel, azok az események zajlanak, melyet már 2000 évvel ezelőtt megmondott, hogy ezek fogják jellemezni az "utolsó" napokat.

Azt hogy nem hiszed az özönvizet, jogod van nem hinni

De bebizonyított tény és nem Kent Hovindra gondolok, hogy volt, és maga Jézus is utalt rá a szavaiban.

Katy Weaver

2013. okt. 19. 21:47
 23/44 A kérdező kommentje:

Az utolsó napokkal jöttök már lassan 100 éve.

Kicsit hosszú idő utolsó napoknak, nem?

2013. okt. 19. 21:54
 24/44 anonim ***** válasza:
50%

Katy, a fenyegetést pont rád értettem.

"Ha valaki ebben nem hisz, joga van hozzá, de úgy fog járni, ahogy az özön víz előtt élt emberek akik nem hitték el, hogy lesz eső. "

2013. okt. 19. 21:56
 25/44 Pietrosol ***** válasza:

"Utólag mindent bele lehet magyarázni ha a valóság veri az eredeti elképzelést."

Semmiféle belemagyarázásról szó sincs.

Viszont úgy akarsz fogást találni valamin, hogy arra sem veszed a fáradságot, hogy alapvetően a szavak jelentésének utánanézz.

Szóval, ne legyél felületes, ha ismerettel nem bírsz és valódi kíváncsiság hajt. Kutakodj és olvass a dolgok után!

2013. okt. 19. 22:03
 26/44 A kérdező kommentje:

"Kutakodj és olvass a dolgok után!"

Inkább én javaslom ezt neked, kutakodj és olvass, és ne abból indulj ki, hogy a Bibliának igaznak kell lennie.

2013. okt. 19. 22:06
 27/44 Pietrosol ***** válasza:

Mit javasolsz, mit olvassak?

Miből gondolod, hogy én abból indulok ki, hogy a Bibliának igaznak kell lennie?

Arra próbálom felhívni a figyelmed, hogy ha vitát generálsz, akkor készülj fel alaposan.

2013. okt. 19. 22:09
 28/44 anonim ***** válasza:
16%

Én nem fenyegetek senkit.

Hát nem Én mondtam ezeket, hanem Jézus, akkor most Ő is fenyeget?

Egyébként ez nem fenyegetés, hanem figyelmeztetés, Jézus részéről.

(Lukács 17:26, 27) 26 Továbbá, ahogy Noé napjaiban történt, úgy lesz az Emberfiának napjaiban is: 27 ettek, ittak, a férfiak nősültek, a nőket férjhez adták, addig a napig, amelyen Noé bement a bárkába, és elérkezett az özönvíz, és mindnyájukat elpusztította.

Ahogy Noé napjaiban idő kellett a figyelmeztetéshez, úgy most is

Nem ugyan az.

Akkor Noé is fenyegette azokat akiknek mondta, hogy tegyenek úgy ahogy Isten kéri, mert h nem meghalnak?

Akkor viszont mindenki aki Isten üzenetét viszi az fenyeget?

Ugyan is Isten üzenete két részből állt mindig is.

Jó hírből és rossz hírből.

A rossz hír azokra vonatkozik akik ha nem változtatnak akkor elmarasztaló ítéletben részesülnek, akik viszont engedelmesek azoknak kedvező ítélet lesz az osztályrészük.

Katy Weaver

2013. okt. 19. 23:06
 29/44 anonim ***** válasza:
52%

Én csak azt nem értem, hogy egyes őrülteket miért lehet bezárni diliházba, az ilyen elmebeteg vallásosokat meg miért nem?

Tényleg mi a különbség, hogy valaki kis zöld emberkékben hisz, vagy öreg szakállas bácsiban?

2013. okt. 19. 23:25
 30/44 Szeressük egymást ***** válasza:
6%
A teremtett világba Ádámon és Éván keresztül jött be a halál, de ki mondta hogy ez az egyetlen világ létezik? Ha van a Biblia szerint e világ istene, aki a sátán, akkor van másik világ is, ahol Isten uralkodik.
2013. okt. 20. 00:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!