A barlanglakó, mammutra vadászó, gyűjtögető, halászó, vadászó. Ember is már bűnben élt, hiszen a Biblia szerint ezt az ember hozta be a világba?
Szerintem egy hívőt ez nem győz meg.
De a válasz, akik a Bibliát írták, ezzel nem voltak tisztában, így nyilván nem lehet benne szó róla.
"Minden mozgó állat, a mely él legyen nektek eledelűl; a mint a zöld fűvet, nektek adtam mindazokat.
Csak a húst az őt elevenítő vérrel meg ne egyétek."
Noétól fogva lehetett csak enni húst. Azelőtt zöldségekkel, gyümölcsökkel és kenyérrel simán beérte az ember.
Nem is volt szüksége húsra, mivel az özönvíz előtt ÉDENI körülmények voltak az egész földön.
De mint tudjuk az írásokból az embereknek ez sem volt elég így jött az özönvíz és a gonosz emberekkel együtt elmosta az édeni körülményeket is.
Ez lemaradt:
Mózes I. könyve 9:3
2#-es! Bizony a kormeghatározással, mert a keresztények nem akarják elhinni a tényeket, de arra már nincs merszük, hogy kíváncsiak legyenek rá.
3#-as! Akkor most a vadászó ember előtt volt a vízözön? Ezt így ki lehet olvasni a Bibliából?
Az a baj, hogy amit írsz az tényszerűen nem igaz.
A bűnbeesés időpontjáról csak találgathatunk, de abban nagyjából egyetérthetünk, hogy az újkőkor letelepedett népei már bűnbe esettek voltak.
Volt az emberiség fejlődésében egy hosszú szakasz, amikorról egyszerűen nincsenek leletek, bár ebből nem lehet nyilvánvaló következtetést levonni. Mert ugyan az igazak nem úgy haltak meg, mint mi, de attól lehet, hogy mégiscsak hátrahagyták a porhüvelyüket.
Kedves 8#-as!
Ezeket én nem tudom értelmezni. Érvek nélküli kijelentés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!