Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az hogy újszülött...

Miért van az hogy újszülött vagy fiatal gyerekek halnak meg? Jézussal ez mennyire van összefüggésben?

Figyelt kérdés
2009. nov. 11. 18:31
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
0%

helyesbítek, a mi ugyanúgy lehet egy intelligens lény..

nem tudhatjuk ki vagy mi ő,ebben az esetben úgy is lehet mondani,hogy mi vagy te? Nem?

2009. dec. 14. 20:56
 32/42 aulac ***** válasza:
54%

20:53-nak

Az 1. kérdésemre nem válaszoltál.

Ez a majd megtudod... eléggé megkerülő válasz.

A 2. kérdésemre adott válaszod butaság.

Tudom mik azok a fraktálok. Önhasonló, végtelenül komplex MATEMATIKAI alakzatok.A fraktál mindig önmagát másolja a végtelenségig.

A 3. kérdést olvasd el légyszíves még egyszer, mert szerintem magad sem érted.

Kik jöttek le? Honnan jöttek le?

A 4. kérdésre adott válaszod is elég zagyva.

"csak azért vannak itt,hogy legyenek"

De miért nem a paradicsomban vannak? Ők a biblia szerint nem követtek el bűnt. Csak az ember.

2009. dec. 14. 22:18
 33/42 anonim ***** válasza:
0%

20:53-nak

Az 1. kérdésemre nem válaszoltál.

Ez a majd megtudod... eléggé megkerülő válasz.

Az egy dolog,hogy anyuciék nem mentek moziba,de ez az egész emberszületés mitől és miért lehet?pl anyuciékat miért csinálták?Miért ez a rendje,hogy születnünk kell?és most nem az emberek utánpótlására gondolok,hanem a nagy miértre!Nekem senki nem mondta,hogy miért jöttem,magam kellett rájöjjek..A többi emberazt mondja, az élet furcsa..furcsa,de mégis sokkal több a furcsánál!

A 2. kérdésemre adott válaszod butaság.

Tudom mik azok a fraktálok. Önhasonló, végtelenül komplex MATEMATIKAI alakzatok.A fraktál mindig önmagát másolja a végtelenségig.

-és ez az univerzum rendszere is egyben,mit nem értessz?!

A 3. kérdést olvasd el légyszíves még egyszer, mert szerintem magad sem érted.

Kik jöttek le? Honnan jöttek le?

-ez így van,magam sem érterm miről beszélsz,szóval légyszives tedd fel egy kerek mondatban,hogy kerek választ adjak rá!köszi

A 4. kérdésre adott válaszod is elég zagyva.

"csak azért vannak itt,hogy legyenek"

De miért nem a paradicsomban vannak? Ők a biblia szerint nem követtek el bűnt. Csak az ember.

-ki beszél itt a bibliáról?A bibliát az emberek írták az akkori elképzelés tükrében..sajnos az igazság nincs benne..Azért nincsenek a paradicsomban az állatok,mert itt lent is szükségünk van rájuk,és nekik is szükségük van a megtestesülésre,mert ez a körforgás amit nem lehet leállítani!Az ember csak itt lent tud bűnt elkövetni,és nem tud bűnösen megszületni..ráadásul magunk döntöttünk arról,hogy ideszülessünk,nem az isten kényszerített rá..

bár az ő kedvében is járunk saját fejlődéseinkkel,mégsem egy olyan isten,mint amilyet a biblia ír..telistele emberi tulajdonsággal,rosszakkal is..

2009. dec. 15. 14:44
 34/42 aulac ***** válasza:
54%

14:44-nek.

1. Neked is csak kérdéseid vannak.

A megtudod, ha meghalsz, ugyanolyan , mint, ha azt mondanám neked:

Láttam egy automataváltós, dízel, kabrió Zsiguli 1200-est.

2. Az Univerzum a kezdetek óta változik. Átalakul.Hűl. Tágul. A fraktálok önmagukat ismétlik.

3. "mi értelme lenne,hogy egyáltalán le jöjjenek"

Azt írod a hívők lejönnek. Honnan?

4. "a növények is csak azért vannak itt,hogy legyenek,rnem tanultam,de a növények és az állatok meg ugyanúgy visszatérnek a "paradicsomba" "

Akkor sem értem a magyarázatodat.

Ha az embert kiűzte a paradicsomból ( mert isten ellen tett) és ezért meg kell tanulni a rosszat ( amit nem tehetett volna meg a Paradicsomban), akkor hogyan tehetett rosszat egyáltalán ott? Magyarán: Ha a Paradicsomban nincs lehetőség rosszat tenni, csakis azon kívül, miért volt lehetősége egyáltalán isten ellen tenni? A növények sem tettek semmi rosszat, mégis itt vannak.

2009. dec. 15. 18:34
 35/42 anonim ***** válasza:
0%

14:44-nek.

1. Neked is csak kérdéseid vannak.

A megtudod, ha meghalsz, ugyanolyan , mint, ha azt mondanám neked:

Láttam egy automataváltós, dízel, kabrió Zsiguli 1200-est.

2. Az Univerzum a kezdetek óta változik. Átalakul.Hűl. Tágul. A fraktálok önmagukat ismétlik.

- Így van..ebben semmi kivetnivalóm

3. "mi értelme lenne,hogy egyáltalán le jöjjenek"

Azt írod a hívők lejönnek. Honnan?

leszületnek a földre az emberek,nem csak a hívők!!

4. "a növények is csak azért vannak itt,hogy legyenek,rnem tanultam,de a növények és az állatok meg ugyanúgy visszatérnek a "paradicsomba" "

Akkor sem értem a magyarázatodat.

Ha az embert kiűzte a paradicsomból ( mert isten ellen tett) és ezért meg kell tanulni a rosszat ( amit nem tehetett volna meg a Paradicsomban), akkor hogyan tehetett rosszat egyáltalán ott? Magyarán: Ha a Paradicsomban nincs lehetőség rosszat tenni, csakis azon kívül, miért volt lehetősége egyáltalán isten ellen tenni? A növények sem tettek semmi rosszat, mégis itt vannak.

-Vááá,mindjárt megőrülök!Ki mondta,hogy rosszat tettek,és nem csak a hívők születnek ide le a földre,hanem minden ember,érted már?ahogy mi sem a növények és az álatok sem tettek semmit isten ellen!Értsd meg,hogy szükségük van fizikai megtestesülésre,mert ez az univerzum rendje!

2009. dec. 15. 18:52
 36/42 aulac ***** válasza:
54%

Te érted mit írsz?!

1. Hol láttad? Fénykép. Link? Műszaki leírás?

2. Az Univerzum VÁLTOZIK. A fraktál CSAK ismétli önmagát.

Nincs analógia a kettő között.

3. Leeeszüüüleeetneeek???!!

Honnan?! Ne akassz ki!

4. Akkor miért lett kiűzve onnan? Minden vallás ír a kiűzetésről. Ter. 3,22-24

Ha valamivel/valakivel sorozatosan rossz történik az egyszerűen kihal. Így lesz az emberrel is.

Ha nem hiszed, nézz majd meg halálod után 1 millió évvel.

2009. dec. 15. 19:41
 37/42 anonim ***** válasza:
0%

Te érted mit írsz?!

-én értem,csak más nem érti..de baj,hogy leírom amit tudok?még a végén valaki belegondol..

1. Hol láttad? Fénykép. Link? Műszaki leírás?

Meditáltam rajta..vannak olyan dolgok,amire egyszerűen magamtól jövök rá! Nem kell segítség,esetleg egy könyv,aminek a gondolatmenetét tovább gondolom,és ez a könyv nem a biblia!!!számomra legkézzelfoghatóbb elméletet saját magam alkottam meg,és szerintem mindenki jobban teszi,ha összegyűjti az infókat,áttgondolja,és megfejti magának a saját varicióját!Ne higyjetek senkinek,csak magatoknak..nekem se kell..

2. Az Univerzum VÁLTOZIK. A fraktál CSAK ismétli önmagát.

Nincs analógia a kettő között.

-tudom,hogy változik..de igen is van közös az univerzum és a fraktálok között,és tuttommal a fraktálok nem pontosan ismétli önmagát,mindíg van egy kis eltérés az ismétlődései között..

3. Leeeszüüüleeetneeek???!!

Honnan?! Ne akassz ki!

-Nem akarlak kiakasztani,de szerinted honnan jön a lélek?A semmiből?mert ugye a semmi is egy valami,hát az én tudomásom szerint a túlvilágról,de te hívd csak paradíznek! :)És ha hiszed,ha nem ,nem küldi őket senki,maguktól választanak így,és nem is bűnösek..ezt csak azok találták ki,akik végtelenül gonosznak tekintik a világunkat,istent,és ez jött ki náluk megoldásnak,hogy ha ilyen rossz helyen vagyunk biztos mert rosszat tettünk..hát ez sem igaz..de mindenki fejtse meg a létet magának,én nem akarok senkit tríteni,ez csak a véleményem...

4. Akkor miért lett kiűzve onnan? Minden vallás ír a kiűzetésről. Ter. 3,22-24

-Hát az én "vallásom" nem ír semmiféle kíűzésről sem..

egy jutalom,hogy tanulhatunk,és nem csak a jót..sztem..

Ha valamivel/valakivel sorozatosan rossz történik az egyszerűen kihal. Így lesz az emberrel is.

Ha nem hiszed, nézz majd meg halálod után 1 millió évvel.

olyanról még nem hallottam,hogy valakivel folyamatosan,de kivétel nélkül rossz történt volna..

az ember sem fog csak úgy kihalni.."az anyag nem vész el,csak átalakul"-vagy nem?

2009. dec. 15. 20:46
 38/42 aulac ***** válasza:
54%

20:46.

Feladtam. Reménytelen.

2009. dec. 15. 20:51
 39/42 anonim ***** válasza:
0%

20:51

most mondd hogy nincs igazam!ha mindenki a saját maga élete kovácsa,miért kéne más által kitalált hitrendszernek behódolnia,ha egy kis gondolkodással megtalálhatja a szerinte helytálló vallását/világnézetét..

És kötve hiszem hogy az iazi isteni lény azér teremtett volna,hogy bűntessen!!!

Épp így a gyerekverés is elévült haszontalan dolog,ha nem tanul a gyerek,nem?

2009. dec. 15. 21:07
 40/42 anonim válasza:
0%
Írtam.Ha valami ködös neked, az nem jelenti azt hogy nem igaz,tudod:szabad akarat azt gondolsz amit akarsz csak a te károdra,illetve a te javulásodra,építésedre.Például a szelet sem látod mégis érzed nem? gondolkodj ezen el mégis létezik és igenis van ám ereje.A másik dolog pedig az,hogy nem válaszolok értelmetlen makacs gondolataidra azok mind a tieid keress ehhez mérten partnert szerintem olvasd még el a válaszaimat mert még mindíg nem érted és utánna ennek az írásnak az első 3 mondatát, hátha végre össze áll a kép .A bibliábol fogok érvelni nem egy szakácskönyvböl,már írtam róla.vegyünk egy példát:egy gyermeknek tanítod hogy ne nyúljon például a tűzhelyhez mert az még forró. Mert szereted és nem akarod hogy baja essen de engedetlen gyermek az óvás és tanitás ellenére mégis odanyúl és megsüti a kezét.Megtudta hogy mitörténik ha engedetlen lesz,és még örülhet ha a szülei nem csatt le neki.Ha azt akarja hogy jól vésse az eszébe hogy milesz ha engedetlen.Ez az ő érdeke. SZABAD AKARAT.Az a te bajod ha tudod mit jelent az a biblia vers amelyiknek vége: félj. Jelentése:féld Istent egészséges félelemmel féld törvényeit,hisz a javadat akarja de elöször kérdezd na most dolgozd fel az olvasottakat. Üdv.
2009. dec. 19. 15:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!