Miért van az hogy újszülött vagy fiatal gyerekek halnak meg? Jézussal ez mennyire van összefüggésben?
Köszönöm, hogy válaszoltál.
1."Isten ezzel a tulajdonsággal teremtette az első emberpárt nem robotokat akik programozva nem szabad akaratból követték Istent."
Válasz: Ha szabad akarata lett volna, akkor nem büntette volna őket senki. Ha isten egy cselekedetre fenyít akkor csak azt lehet végezni amit előír. Szükségek voltak törvényre amik korlátok közé szorította az emberek viselkedését.
2.
A biblia szerint isten 6000 évvel ie. előtt teremtette a földet. Előtte hol éltek az őskori emberek, akik a cézium izotópos kormeghatározás szerint is 15000 és 20000 év között éltek? Nem beszélve a sok százmillió évig itt élő dinoszauruszokról.
3. Miért értelmetlen?
4. Nem írtam, hogy hibáztatom. Csak kérdeztem, hogy ha te nagyon okos ember lehetnél és az összes tudásnak csak a felével már rendelkeznél amit a valaha volt emberek tudtak még mindig csak az egyik feléről állíthatnád, hogy 100%-ban igaz. A másik feléről semmit sem tudhatsz.A hívő emberek mindent a bibliával bizonyítanak. A nemhívők meg a matematikával, a biológiával, a fizikával, az volúcióval
stb, stb.
5. Bocsánat, elírtam. Az idő nem 300, hanem 3000 év.
Az olyan írások, amelyek ilyen sokáig íródnak, fordítják egyik nyelvről a másikra, rendszerezik széttagolják, az elveszett részeket pótolják. Óhatatlan, hogy az író ember saját tapasztalatát ne írja bele. Akkor meg már nem az eredeti szöveg szerepel benne.
6.Úgy van. Az AKKORI szellemi szinten amikor a biblia íródott és az emberek 99,9% írni-olvasni nem tudott, meg lehetett magyarázni egy felsőbbrendű lénnyel azt, hogy miért nem csinálhatja azt amit akar ( szabad akaratából).
Az akkori emberek semmit sem tudtak a világról szájhagyomány terjedtek a tudás minden fajtája.
De igenis megértem a hívők istenhitét és elfogadom, hogy hisz egy általa kreált lényben.
DE. A hívő emberek SOHA nem fogadják el a másként gondolkodó emberek érveit.
Az alábbi idézeted mindent elárul:
"Ne legyenek többé fellengzős gondolataid, hanem félj."
Mitől is kellene félnem?! Ne fenyegessen engem isten. Nekem szabad akaratom van! Én a tudományban hiszek.
aulac
Ez csak a sors,igen fiatalon is be tudják teljesíteni azt,amiért leszülettek,pl lehet,hogy ez a karmája az anyának,vagy az apának,és ezzel egyenlíti ki a világ a mérleget..
hallottam olyanról is,hogy akik bölcsőhalált halnak azokba nem szált lélek,mielőtt megszülettek,csak megfoganntak és a test ugye lélek nélkül nem élhet
18:31-nek.
Ha a test lélek nélkül nem élhet, mi van a növényekkel?
Kíváncsi lennék, ha a te újszülött, vagy kisgyereked halna meg, ugyanezt mondanád-e.
" - Beteljesítette a küldetését. Most már örülök."
örülne a fene!
A növényeknek is van ám lelke!Honnan vetted,hogy nincs?!
Honnan vetted, hogy VAN???
Bi-zo-nyí-té-kot!!!
Bizonyítsd te be, hogy miért élünk,vagy hogy hol az isten? És hogy ő miért nem a földön él,vagy hogy mi hozta létre az univerzumot?
Az én hitem szerint mindennek van lelke,még a tárgyaknak is!
Ennyi!
1. Azért élsz te kis buta, mert anyukád meg apukád nem a moziba ment filmet nézni.
2. Isten, a te kis buksidban létezik.
3. Csak a földön él. Lásd 2. válasz.
4. A kérdésedben van a válasz. Mi hozta létre és nem KI.
5. Ezek szerint a Jupiternek is van lelke.
De most én kérdezek.
1. Miért teremtette isten az élőlényeket egyáltalán, ha az élettelennek is van lelke?
2. Mi szükség van egyáltalán ÉLET-re az Univerzumban.
3. Az igaz hívők miért nem halnak meg hamarabb a hitetleneknél, hogy előbb istenhez járulhassanak?
4. Ha isten az emberiséget bünteti azzal, hogy kiűzte a paradicsomból, akkor szegény mostani állatokat és növényeket milyen bűnei miatt űzte erre a világra?
aulac
Egy adalék Jézussal kapcsolatban:
Történészek kiszámolták hogy a Halley-üstökös a Han-dinasztia idején 70 napig volt látható Kr. e. 6-ban. Sokan úgy vélik, hogy ez az égi jelenség lehetett vagy volt a Máté 2-ben megemlített „Csillag” ami a háromkirályokat Betlehembe vezette. Ez azonban a télidő helyett nyárra helyezi a születés idejét. Ezzel értenek egyet azok is, akik azt mondják, hogy nehéz elképzelni azt, hogy a pásztorok télen, (Lukács 2,8 szerint) a szabad ég alatt őrizték volna nyájukat. Más források szerint a Jupiter és a Szaturnusz Kr. e. 7-ben történt nagy együttállása az alapja a betlehemi csillagnak.
Ha ennyire bizonytalan Jézus születési dátuma ( más kérdés, hogy akkor miért kezdődik az időszámítás 0-tól??)
amit csak Máté evangéliumából ( kr.u. 50!!!) ismerünk,
ami természetesen megsemmisült/elveszett,hogy hihetünk 100%-ban a leírtakban?
1. Azért élsz te kis buta, mert anyukád meg apukád nem a moziba ment filmet nézni.
-én az értelmét kérdeztem,nem érted?a többiek miért élnek,mitdolgunk lehet itt?
2. Isten, a te kis buksidban létezik.
-ha csak az én fejemben létezik,mégis mitől jött létre az univerzum?őt nem anyuék csinálták,nem?Hanem az univerzum anyja és apja,az isten!
3. Csak a földön él. Lásd 2. válasz.
Nem tudhatod biztosan mi van a földön kívül,csak azt mondhatod,hogy szerinted mi van ott..
4. A kérdésedben van a válasz. Mi hozta létre és nem KI.
A mi is lehet értelmes dolog,szóval mondhatjuk rá,hogy ki,még ha értelmesebb is nállunk,intelligensebb,és felfoghatatlan ereje van,akkor is mondhatjuk rá,hogy ki,ha semmiféle buta emberi tulajdonsággal nem rendelkezik!
5. Ezek szerint a Jupiternek is van lelke.
-Mint ahogy a földnek is van(Gaia)!
De most én kérdezek.
1. Miért teremtette isten az élőlényeket egyáltalán, ha az élettelennek is van lelke?
- Azért amiért az embert! ha pontosabban szeretnéd tudni,várd meg a halálodat,és kérdezd meg személyesen!
2. Mi szükség van egyáltalán ÉLET-re az Univerzumban.
-A fraktálok elmélete végett szükség van egy körkörös folyamatra,ami mindíg egy kicsit változik..ahhoz,hogy meg legyen az egyensúly be kellett köetkeznie változásoknak,ilyen az élet is.A bolygók,csillagok is mozognak,kellett hát ami rajtuk mozog,(pl felhők)azok alatt is mozog valami(élet),csak mindíg valamiképp változik,és ez egészen az atomok mélységéig a láthatatlanba mélyülve a végtelen hatalmasságtól..remélem valamennyire érthetően fogalmazok,és valamennyire tudod hogyan néz ki egy fraktál..
3. Az igaz hívők miért nem halnak meg hamarabb a hitetleneknél, hogy előbb istenhez járulhassanak?
-Mert nem attól függ az élettartam,hogyhiszel e istenben,vagy nem..
Ha hamarabb mennének istenhez,mi értelme lenne,hogy egyáltalán le jöjjenek?ha a feladatukat ellátták,mehetnek ők is az istenhez,addig senki sehova!
4. Ha isten az emberiséget bünteti azzal, hogy kiűzte a paradicsomból, akkor szegény mostani állatokat és növényeket milyen bűnei miatt űzte erre a világra?
Az emberek maguktól döntötték el,hogy lejönnek fejlődni a földre,mivel nem volt a paradicsomban lehetőség megtanulni mi az hogy rossz,szenvedés,agresszió,és úgy képtelenség tanulni,hogy nem tapasztalod!Ez olyan,mintha valaki könyvből tanulna kocsit vezetni,de életében nem látott még autót..a növények is csak azért vannak itt,hogy legyenek,rnem tanultam,de a növények és az állatok meg ugyanúgy visszatérnek a "paradicsomba"
aulac
Szerintem vizsgálj meg mindent,mielőtt bármit is karóhoz kötnél,pl hogy nincs élet a földön kívül,vagy ilyenek..
semmit ne mondj biztosnak,mert akkor nagy a valószínüsége,hogy ellent kell később mondanod magadnak!Az előbbit én sem mondom 100%-ra,de én ebben jobban hiszek,mint a parancsolós büntetős ostoros istenben..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!