Valaki meg tudná magyarázni hogy egy gyümölcs hogy képes tudást adni úgy mint a Bibliában?
Kedves Filoszmen!
Teljesen egyetértek Veled! Én is úgy tapasztalom, hogy jót tenni jó érzés, és valódi boldogságot az életben, csak a másokon segítés ad! Az empatikus képesség a természetes jóság az emberben, és való igaz az is, hogy az önkéntességhez nincs szükség semmi vallási indíttatásra, és a segítő szándékhoz nincs szükség semmilyen vallási meggyőződésre. A szeretetnek belülről kell fakadnia, mert akkor igaz és őszinte.
Én megfordítom a dolgot. Jómagam a saját életemben azt tapasztaltam, hogy a szeretet valahogy nem jön magától. Természetes állapotomban önző vagyok, és mindenben a magam érdekeit tartom szem előtt. Ez akadályoz abban, hogy önkéntes módon tegyem a jót. Én korán érő típus voltam, és 15 évesen rájöttem arra, hogy ellentét van a Biblia és köztem. Vallásos nevelést kaptam (27 évvel ezelőtt ez nem volt természetes) és sokszor jobban szeretettem otthon TV-zni mint templomba menni. Pedig tudtam, hogy ott jókat tanulok, de az "egyszer volt hol nem volt volt egyszer az ember" című rajzfilmsorozat jobban érdekelt. Tanulni is csak mértékkel tanultam, képességeim alapján közepes tanuló voltam, és lusta is. Élveztem, hogy Édesanyám kiszolgál, nem igazán segítettem otthon, mert az fárasztó. Igazi kamasz gyerek voltam (a fiam most lesz 15 éves... ;-)).
Én egy nyári református Bibliatáborban tértem meg 15 és fél éves koromban, amikor is Isten megszólított, és megváltoztatta az életemet. Nem érdekelt onnantól a TV, faltam a Bibliát és a keresztény könyveket, szabadidőmben párhuzamosan 3-4 bibliakörbe jártam, mellette öregotthonba idősekkel beszélgetni, lelkigondozni, és a tanulmányi eredményem exponenciálisan javult, teológiára készültem, végül a műszaki pályára jelentkeztem, olyan pontszámot értem el a felvételin, hogy - bár főiskolára jelentkeztem - Egyetemre vettek fel. Persze lehet erre mondani, hogy szerencsém volt, lehet emberi magyarázatot találni, de annyi csoda történt az életemben, hogy azt nem lehet racionális módon megmagyarázni...
Több mint 21 éve élek boldog házasságban, két fiam van, Isten olyan gazdagon megáldotta az életemet, hogy bárkivel beszélgetek erről, mindenki "kivételnek" tart. Amióta a bibliai elvek szerint élem az életem naponta tapasztalom, hogy a másoknak való segítségnyújtás természetes dolog olyan apró dolgokban is, ami mások számára nevetséges. A Jó Isten minden percben ad lehetőséget a másokért cselekvésre, és tudom azt, hogy ez Nélküle nem menne. Egyszerűen azért mert Ő győzi le bennem az önzést, ami természetes módon jönne, ha nem lennék állandó kapcsolatban Vele. Én így élem meg ezt. Ettől függetlenül elfogadom, hogy ha te magadtól is tudsz így élni, és tiszteletben tartom a te hitetlenségedet is, csak szerettem volna ha megérted, hogy én hogyan gondolkodom ezekről a dolgokról. Köszönöm, ha megtiszteltél azzal, hogy elolvastad ezt.
Üdv. Péter
Sziasztok!
Friss hír: [link]
Nem tudom, hogy ezt a nőt mi indította arra, hogy ezt megtegye, de nem is ez a fontos. Ha mindenki képes lenne ilyen módon a megbocsátásra, és szeretet cselekvésére, akkor ez a világ nem itt tartana.
Üdv. Péter
A válaszok
1 2 3
"Szeressük egymást válasza:
"Csodadolgok ezek, amiket csak a Magasságos tudna Neked elmagyarázni.:-)"
A Magasságos volt az, aki nekem ezt elmagyarázta. :-)
# 11/ tegnap 09:22
Na ez az, amiről a keresztények nem beszélnek.
Látod, hogyan csűrik és tekerik a szót közülük azok, akik egyáltalán felfogták a kérdésed...
Kissé eltért a tárgytól a topik.
Mindegy... Szóval ha elolvasod a Biblia megfelelő verseit, akkor rájössz, hogy nem egyszerűen "tudásról" beszél, hanem a "jó és gonosz tudásának fája" az, amiről szó van. Igazság szerint nem is a tudás a megfelelő szó, inkább talán az "ismeret" (kb. mint a görög GNOSZISZ) -ámbár pontos magyar kifejezést nehéz lenne találni...
Az, hogy ettek a gyümölcsből, nem azt jelentette, hogy tudást szereztek, hanem az, hogy átélték/megtapasztalták/megismerték/&c. a bűnt. Ettől nem okosabbak lettek, csak tökéletlenebbek...
Amúgy igen, elég komoly tudás birtokába kerültek, mert rögtön rájöttek, hogy mit vesztettek vele és első dolguk volt a felelősséget másra hárítani -ergo hazudni és kibúvót keresni azonnal megtanultak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!