Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit tegyek a jehova tanúi ellen?

Mit tegyek a jehova tanúi ellen?

Figyelt kérdés
már 5x nálunk voltak, és azt szajkózták, hogy akkor majd máskor visszajönnek (ugyan azokról beszélünk) valahonnan megtudták a telefonszámunkat és ma is felhívtak, hogy csatlakozzak, már volt olyan, hogy seprűvel mentem ki, de az sem használt :( apáék meg késő estig dolgoznak, húgom meg napközis, mit lehet ilyenkor tenni? 14/L

2013. szept. 27. 14:38
1 2 3 4
 11/37 synapse11 ***** válasza:
84%
Lehet érdemes lenne beszerezni egy fekete pólót, rajta egy hatalmas, tűzvörös pentagrammával :) Lehet utána végre békén hagynának :)
2013. szept. 28. 13:54
 12/37 anonim ***** válasza:
19%

Egy népszámláló egyszer leakart tesztelni, a máját ettem meg szép, nagy szemű babbal, és egy jó chiantit ittam rá.

[link]

2013. szept. 28. 13:54
 13/37 anonim ***** válasza:
5%

" szerinted szeressük azokat a vadidegeneket akik csak

úgy becsöngetnek hozzánk, nap mit nap?"

Hát mondjuk nem kötelező, de ha Keresztény akarsz lenni, akkor igen, mivel Krisztus arra tanít, hogy még az ellenségeinket is szeretni kell.

" Ha annyira

jehova akarnék lenni az lennék, de nem vagyok az!"

Jehova tanúja, mivel Isten neve a Jehova.

" katolikus sem vagyok hanem evangélikus (bár a kettő

sokban hasonlít egymásra) TEHÁT képviselni fogom a

saját hitemet a saját véleményem szerint és a szüleim

is így lesznek ezzel!"

Képviseld nyugodtan, viszont azzal semmi gond nincs, ha meghalgatod más vallás hírnökeit, akik Krisztust követve elviszik hozzád a jó hírt.

2013. szept. 28. 14:30
 14/37 A kérdező kommentje:
Oké de nem heti 5x!!!! már az agyamra megy, sőt ma is jöttek de ma itthon voltak a szüleim szóval elcsitították őket!! végre nyugodtan tanulhatok délután...
2013. szept. 28. 15:52
 15/37 anonim ***** válasza:
92%
Mikor jönnek (és már a szép eszközök nem válnak be), akkor tépj szét a szemük láttára egy Őrtornyos kiadványt, miközben csúnyán nézel rájuk. Nem hiszem, hogy ezt megfogod tenni, ahogy mások se nagyon szokták, de egy utolsó ütőkártyaként én ezt javasolnám. Ha netán ezután is folyton zargatnának, hááááát. Hát akkor jöhetnek a durvább módszerek. Nem mintha, különösebb bajom lenne JT-val, hogy ezt javaslom, de az két külön dolog, hogy valaki ismerteti a vallását, vagy zaklat heti 5x visszautasítást nem ismerve.
2013. szept. 28. 18:51
 16/37 anonim ***** válasza:
0%

" az két külön dolog, hogy valaki ismerteti

a vallását, vagy zaklat heti 5x visszautasítást nem

ismerve."

Szerintem amúgy ez ki van zárva, hogy heti 5-ször elmenjenenek valakihez a testvérek, még az egyet is soknak tartom, főleg ha elutasítanak. Hetente maximum akkor jövünk többször, ha valaki érdeklődik és Bibliatanulmányozást kért.

2013. szept. 28. 19:12
 17/37 anonim ***** válasza:
91%

Istvan35

Megértem, hogy védeni szeretnéd a többi JT-it, de nem mindig jöhet össze. Kivételek mindig lesznek, ahogy most is s, ahogy máskor is. Ha minden JT hithű, és "normális" és rendes szabályt meg nem szegő lenne, akkor rossz hírnevük se lenne, itt-ott. Legalább is nem ilyen okok miatt.

2013. szept. 28. 23:29
 18/37 anonim válasza:
16%

Egy terület (4-8 háztömb) nálunk 3-4 havonta kerül új tanúhoz, akkor ő meglátogat lehetőség szerint mindenkit. Ahol egyértelmű elutasítást talál, utána Ő nem megy vissza, tehát addig "nyugtotok" van, egészen addig amig máshoz nem kerül a terület.

Nincs olyan hogy valakit hetente zaklatnak a tanúk, ha a házigazda egyértelműen megmondta hogy "köszönöm, nem érdekel".

Szerintem a kérdező kiskorú, és mivel a tanúk nem beszélnek kiskorúval (ezért keresik a szülőket), a kérdezőnek annyi a dolga hogy kiszól hogy nincsenek itthon a szüleim, esetleg megmondja hogy vasárnap vannak, akkor tessék jönni.

ui: A seprűzés röhejes már ne is haragudj:D

ui2: a többieknek a fentiek alapján egyszerű a dolga: 3 havonta egyszerűen csak ki kell szólni hogy "köszönöm nem érdekel", és utána nem lesznek zargatva amikor a terület új tanúhoz kerül. Ne azt mondjátok hogy "nem érek rá", mert akkor a tanúk jól nevelten felkeresnek egy másik időpontban amikor talán alkalmasabb.

2013. szept. 29. 20:55
 19/37 anonim válasza:
0%

korrekció:

"amikor a terület új tanúhoz kerül" -> "ameddig a terület új tanúhoz nem kerül"

2013. szept. 29. 20:57
 20/37 anonim ***** válasza:
22%

Kedves Kérdező.

Én 22 éve szolgálom Jehovát.

És ahol konkrét elutasítással találkozom, oda nem megyek vissza, és a Teokratikus Szolgálati Iskolán mindenkinek ezt tanítják, illetve erre képzik ki.

Ha Határozottan elmondtad, hogy nem szeretnél sem Te sem a szüleid evvel foglalkozni akkor nem fognak menni egy bizonyos ideig.

Jehova pedig soha nem leszel.

Mint ahogy Én sem vagyok Jehova.

A hivatalos megnevezés Jehova Tanúja, vagy is arról az Istenről tanúskodnak, akinek ez a személyes neve.

2013. szept. 29. 21:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!