Mit tegyek a jehova tanúi ellen?
Egy népszámláló egyszer leakart tesztelni, a máját ettem meg szép, nagy szemű babbal, és egy jó chiantit ittam rá.
" szerinted szeressük azokat a vadidegeneket akik csak
úgy becsöngetnek hozzánk, nap mit nap?"
Hát mondjuk nem kötelező, de ha Keresztény akarsz lenni, akkor igen, mivel Krisztus arra tanít, hogy még az ellenségeinket is szeretni kell.
" Ha annyira
jehova akarnék lenni az lennék, de nem vagyok az!"
Jehova tanúja, mivel Isten neve a Jehova.
" katolikus sem vagyok hanem evangélikus (bár a kettő
sokban hasonlít egymásra) TEHÁT képviselni fogom a
saját hitemet a saját véleményem szerint és a szüleim
is így lesznek ezzel!"
Képviseld nyugodtan, viszont azzal semmi gond nincs, ha meghalgatod más vallás hírnökeit, akik Krisztust követve elviszik hozzád a jó hírt.
" az két külön dolog, hogy valaki ismerteti
a vallását, vagy zaklat heti 5x visszautasítást nem
ismerve."
Szerintem amúgy ez ki van zárva, hogy heti 5-ször elmenjenenek valakihez a testvérek, még az egyet is soknak tartom, főleg ha elutasítanak. Hetente maximum akkor jövünk többször, ha valaki érdeklődik és Bibliatanulmányozást kért.
Istvan35
Megértem, hogy védeni szeretnéd a többi JT-it, de nem mindig jöhet össze. Kivételek mindig lesznek, ahogy most is s, ahogy máskor is. Ha minden JT hithű, és "normális" és rendes szabályt meg nem szegő lenne, akkor rossz hírnevük se lenne, itt-ott. Legalább is nem ilyen okok miatt.
Egy terület (4-8 háztömb) nálunk 3-4 havonta kerül új tanúhoz, akkor ő meglátogat lehetőség szerint mindenkit. Ahol egyértelmű elutasítást talál, utána Ő nem megy vissza, tehát addig "nyugtotok" van, egészen addig amig máshoz nem kerül a terület.
Nincs olyan hogy valakit hetente zaklatnak a tanúk, ha a házigazda egyértelműen megmondta hogy "köszönöm, nem érdekel".
Szerintem a kérdező kiskorú, és mivel a tanúk nem beszélnek kiskorúval (ezért keresik a szülőket), a kérdezőnek annyi a dolga hogy kiszól hogy nincsenek itthon a szüleim, esetleg megmondja hogy vasárnap vannak, akkor tessék jönni.
ui: A seprűzés röhejes már ne is haragudj:D
ui2: a többieknek a fentiek alapján egyszerű a dolga: 3 havonta egyszerűen csak ki kell szólni hogy "köszönöm nem érdekel", és utána nem lesznek zargatva amikor a terület új tanúhoz kerül. Ne azt mondjátok hogy "nem érek rá", mert akkor a tanúk jól nevelten felkeresnek egy másik időpontban amikor talán alkalmasabb.
korrekció:
"amikor a terület új tanúhoz kerül" -> "ameddig a terület új tanúhoz nem kerül"
Kedves Kérdező.
Én 22 éve szolgálom Jehovát.
És ahol konkrét elutasítással találkozom, oda nem megyek vissza, és a Teokratikus Szolgálati Iskolán mindenkinek ezt tanítják, illetve erre képzik ki.
Ha Határozottan elmondtad, hogy nem szeretnél sem Te sem a szüleid evvel foglalkozni akkor nem fognak menni egy bizonyos ideig.
Jehova pedig soha nem leszel.
Mint ahogy Én sem vagyok Jehova.
A hivatalos megnevezés Jehova Tanúja, vagy is arról az Istenről tanúskodnak, akinek ez a személyes neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!