Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hiszik a katólikusok,...

Miért hiszik a katólikusok, hogy Isten minden ima után húz egy strigulát?

Figyelt kérdés

Imádkoznak a rózsafűzérrel és elmondanak 10-20 üdvözlégyet egymás után. A Bibliában az áll, hog yIsten nem a bőbeszédűségért teljesíti amit kérünk "Csak kérd és megadatik" olyat nem ír, hgoy "Kérd százszor és megadatik" meg hasonlók, ha én valami szívből kérek és szívből akarom hogy teljesüljön, akkor azt ima nélkül is kérhetem, de már az első imámban tudom stiszta szívvel kérni röviden, azzal hgoy elmondom ugyanazt az imát 20x azzal biztos hogy nem lesz mégtisztább a kérésem, sőt beárnyékolja hogy a 18.-20. imát már biztos hogy nems zívből, csak muszályból mondom, emrt úgy tanították hogy Isten az alapján teljesíti hogy hányszor kértük és nem az alapján hogy mennyire kérjük, vag yszükségünk van rá...

Mire jó ez a rózsífűzérezés, és mire gondol egy katólikus amikor a bűnéért elmond 20 "Miatyánkot" AHhlyett hogy szívből kérné: "IStenem bocsáss meg!"

2009. nov. 6. 20:51
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 19:29

"Olvasd el,csak,hogy miket írtál 18.04-kor."

Óó, te szerencsétlen. Ne azt hozd, amikor a te ócsárlásodra reagáltam viszont! Hanem azt, amikor én eleve (még a te köpködésed előtt) ócsároltalak.

Ennyire bugyuta nem lehetsz, komolyan! :S

"de ha neked ez nem szórakozás(amint látom vérkomolyan veszed)akkor keress fel egy szakembert"

Tükörbe néztél, hogy ilyenek jutnak az eszedbe? :))

Én nem te vagyok, tehát ne magadból indulj ki. Általában röhögni járok ide. És ti tökéletesek vagytok ehhez. ;)

No, mára mentem. Holnapig légyszi, írj megint valami okosságot. ha lehet, legyen benne indulat is, mert úgy az igazi. Tudod, ahogy az elején is ment. Köszi. :)

A pontozós felvetésekre nem reagálok, mert már nemigen tudom, hogy ki kicsoda és hogy minek-kinek írt. Elég zagyva lett így, hogy páran beszálltak.

2009. nov. 7. 21:02
 32/37 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen min is veszekedtek?
2009. nov. 8. 10:45
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

Jézus is ugyanazokkal a szavakkal többször ugyanazt imádkozta az Olajfák-hegyén:

Mt 26,44

Erre otthagyta őket, újra elment, és harmadszor is ugyanazokkal a szavakkal imádkozott.

Ha lehet háromszor, akkor többször már nem lehet? Vagy ki mondja meg, hogy hányszor lehet ugyan azokkal a szavakkal imádkozni?

Szerintem sem a strigula a lényeg, hanem az, hogy többször ugyanazt imádkozva jobban átadhatod magad Istennek, elmélyültebb lesz a kérés. Legalábbis Jézus valami ilyesmi miatt tehetett így.

2009. nov. 25. 16:35
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Mt 26,44

[Jézus] Erre otthagyta őket, újra elment, és harmadszor is ugyanazokkal a szavakkal imádkozott.

2009. dec. 13. 02:43
 35/37 anonim ***** válasza:
egy-két kivételtől eltekintve sajnálom azt a sok hozzászólót és a kérdezőt is akik ekkora égbekiáltó baromságokat feltételeznek és ki is merül a tudományuk a rendes és őszintén vallásos emberek fikázásában és kibeszélésében. a legnagyobb baj, hogy annyi elferdített dolog kering a neten a katolikusokkal kapcsolatban, és a sok tudatlan meg el is hiszi. ezért tart itt most a világ h mostmár ha valaki felvállalja hogy katolikus az már kb olyan mintha cigány lenne. alaptalanul közösítik ki őket, hála a legtöbb amerikai filmnek amiben mást se látni mint hogy a világot uszítják ellenük
2010. jan. 13. 22:42
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó válaszolónak igaza van!

Az internetre minden ökörség felkerül, és senki nem hajlandó elgondolkozni azon, hogy amit hall és olvas, az vajon igaz e....Semmi forráskritika, egyből benyalnak mindent.

Jókat nevettek azon amikor a magyarokat az egyiptomiaktól, núbiaiaktól és a szíriuszról származtatják? Na, velük vagytok egy szinten, amikor gondolkozás nélkül ugyanúgy benyaltok mindent hogy "csúnyagonosz inkvizíció" meg "csúnyagonosz egyház"....

Ugye, abban a zeitgeist nevű ponyvafilmben is hogy el lett áztatva az egész vallás....persze panel-proli szinten...és az a baj, hogy abból a filmből is kb. egy szó nem igaz! Nem csak a keresztény része, a többi része sem. Nem tudom hogyan ismerték volna Kolumbusz előtt dél keresztjét, vagy honnan vették az olyan m.rhaságokat, hogy Krisna decemberben született, meg Oziriszt keresztre feszítették és hasonlók....Ébresztő, emberek, nem ártana utánanézni, kritikával élni és utánanézni.

Azt hiszem, nem a levegőbe beszélek, legalábbis történelem/könyvtár BA-val a kezemben, nem hiszem hogy ne lenne megalapozott, amit mondok. És ezt úgy mondom, hogy én sem vagyok gyakorló hívő....de a tények tények maradnak.

És de facto, hatásvadász ponyvával van tele az internet....tessék gondolkozni egy kicsit....csak egy kicsit...nem olyan nehéz.

2010. jan. 13. 23:34
 37/37 anonim válasza:
VIGYÁZZATOK TESTVÉREK, NYOMULNAK AZ ERETNEKEK, mit az a béríró is aki a topicot gerjesztette, káromolják a szűzanyát, a Rózsafüzért, ahelyett, hogy bekopogtatnának az egyetlen EGYház ajtaján és Mt.7.7. !!!!
2010. okt. 14. 06:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!