Miért hiszik a katólikusok, hogy Isten minden ima után húz egy strigulát?
Imádkoznak a rózsafűzérrel és elmondanak 10-20 üdvözlégyet egymás után. A Bibliában az áll, hog yIsten nem a bőbeszédűségért teljesíti amit kérünk "Csak kérd és megadatik" olyat nem ír, hgoy "Kérd százszor és megadatik" meg hasonlók, ha én valami szívből kérek és szívből akarom hogy teljesüljön, akkor azt ima nélkül is kérhetem, de már az első imámban tudom stiszta szívvel kérni röviden, azzal hgoy elmondom ugyanazt az imát 20x azzal biztos hogy nem lesz mégtisztább a kérésem, sőt beárnyékolja hogy a 18.-20. imát már biztos hogy nems zívből, csak muszályból mondom, emrt úgy tanították hogy Isten az alapján teljesíti hogy hányszor kértük és nem az alapján hogy mennyire kérjük, vag yszükségünk van rá...
Mire jó ez a rózsífűzérezés, és mire gondol egy katólikus amikor a bűnéért elmond 20 "Miatyánkot" AHhlyett hogy szívből kérné: "IStenem bocsáss meg!"
HOzzácsaphatom még azt is, hogy a katólikusok is azt valják, hogy a gyónás is csak akkor ér valamit, ha az illető a szívében megbánta mert Isten a szívünkbe lát, is nem azon múlik, hogy meggyónjuk a dolgokat?
Mire jó elmondani egy papnak a dolgokat, ha Isten úgyis tudja hogy mi azt megbántuk? Miért kell ezt bizonygatnunk egy embernek? Például egy faluban ha pletykás a pap, akkor ki tudja, mert a pap is csak ember, és ha valaki meggyón valamit, hát nem lehet azt tudni, de ha megbántuk, tök fölösleges beavatni mégvalamit, mert ha én valamit emgbánok azt amúgyis szégyellem, elég ha Isten és én tudom hog ymit vétkeztem, nem akarok még egy papnak is beszámolni róla...
Kis butus! Akkor ülj csak egy kád meleg vízbe! A relaxálás és elmélyülés nem annyi, hogy kikapcsolod az agyadat! Tudod, mi az az elmélyülés? Olyasmi, mint mikor az agyament kérdéseiden hosszasan töröd a fejedet, csak annyi a különbség, hogy békét hoz, nem mégnagyobb katyvaszt. Kapizsgálod már?
Egyébként ezt a strigulahúzást te egyedül találtad ki? Komoly szellemi teljesítmény!
"Mire jó elmondani egy papnak a dolgokat, ha Isten úgyis tudja hogy mi azt megbántuk? Miért kell ezt bizonygatnunk egy embernek? Például egy faluban ha pletykás a pap, akkor ki tudja, mert a pap is csak ember, és ha valaki meggyón valamit, hát nem lehet azt tudni, de ha megbántuk, tök fölösleges beavatni mégvalamit, mert ha én valamit emgbánok azt amúgyis szégyellem, elég ha Isten és én tudom hog ymit vétkeztem, nem akarok még egy papnak is beszámolni róla..."
Na és? Figyelj, adott egy egyház, mondjuk a katolikus, annak vannak kialakult szertartásrendjei, szokásia, igen, emberek alkotta szokások. Az ortodox egyháznak megint más szokásrendszere van. Az evangélikusnak megint, lehetne sorolni....Ha nem akarsz, ne gyúnj, lehetsz ettől még istenhívő, de az egyház egy közösség. Egy közösség úgy működik, hogy mindenki elfogad bizonyos szabályokat, amik rendszert, rendet adnak egy folyamatnak (itt pl. a bűnbánat folyamatának)...nem tudom kezded-e már érteni? A litrugia rendje nem szentírás, de ha a közösség tagja vagy, akkor el kell fogadnod, ha meg nem fogadod el, akkor ne akarj a közösség tagja lenni, de ne is szólj bele, hogy az a közösség mit csinál, mert onnantól nincs jogod hozzá. Ennyi. Egy példa: Az állampolgárság ugyan ilyen. Attól hogy nem vagy magyar még ember vagy, de ha magyarnak vallod magad, akkor fogadd el a szabályokat, különben fel is út le is út.
De hol itt a probléma? Szabadon dönthet mindenki.
Az üdvözlégy,akár egy mantra segít a hívőnek egyfajta "kikapcsolt"tudatba lépni,vagy szellemi síkra,ha úgy tetszik.Persze csak,ha tényleg komolyan veszi.
Ezek szövege ősrégi,ilyenkor én azt érzem,mintha ha az őseim velem lennének.Hiszen ők is ezt imádkozták,ezekkel a szavakkal,úgyanabban a padban ülve,rózsafüzért "morzsolva".Erőt ad ez a tudat.
"Ezek szövege ősrégi,ilyenkor én azt érzem,mintha ha az őseim velem lennének.Hiszen ők is ezt imádkozták,ezekkel a szavakkal,úgyanabban a padban ülve,rózsafüzért "morzsolva".Erőt ad ez a tudat."
Érdekes. Azt gondoltam, hogy Istenből merítitek az erőt, és nem az ősökből. Ennnyi erővel a régi magyar táltoshitet, vagy valami sámánisztikus vallást is vallhatnád. Ott sokat számítanak az ősök, meg az ő szellemeikkel való kapcsoattartás.
(Ha a jóistenke megtudja, hogy te rózsafüzér-morzsolgatás közben az őseidre gondolsz és abból merítesz erőt, ahelyett, hogy rá gondolnál és belőle merítenél, akkor nagyon el fog fenekelni.)
10.56:
Látom semmi fogalmad sincs...
Nem gondolom,érzem.
Igen hihetnék a táltosokban,Buddhában,Allahban,vagy akárkiben.Hiszen egy az Isten,mindegy hogy nevezzük.
A vallásnak az az egyik nagy lényege,hogy jobbá tegye az embereket.Nem hinném,hogy egy evangélikus,krisnás,budhista kevesebb lenne Isten szemében ,mint én,hiszen ugyanazt akarja,csak más nyelven és más szavakkal.
Miért is fenekelne el:Tisztelt anyádat és atyádat.Ő kérte tőlünk.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:04
"Látom semmi fogalmad sincs..."
Nem, nincs. Miért is lenne...?! (Megint a személyeskedés...)
"Igen hihetnék a táltosokban,Buddhában,Allahban,vagy akárkiben.Hiszen egy az Isten,mindegy hogy nevezzük."
Aha. Ezt a katolikus egyház is így gondolja vajon?
"A vallásnak az az egyik nagy lényege,hogy jobbá tegye az embereket."
Akkor vajon a katolikus egyház miért próbál meg más vallásoktól hívőket eltéríteni? Miért ócsárolja a többi vallást, és miért nem ismeri el azt is rendes keresztény vallásnak (pl. a reformátusokat), ami egyébként szintén ugyanazt a Bibliát forgatja?
"Nem hinném,hogy egy evangélikus,krisnás,budhista kevesebb lenne Isten szemében ,mint én,hiszen ugyanazt akarja,csak más nyelven és más szavakkal."
Mondd, mennyit tudsz mondjuk a hinduizmusról?
"Tisztelt anyádat és atyádat.Ő kérte tőlünk."
A tisztelet meg az, hogy gyakorlatilag belőle merítesz erőt (majdhogynem hozzá imádkozol), nem ugyanaz. De lelked rajta. nekem édesmindegy. akár a Nagy Manituhoz is imádkozhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!