Miért hiszik a katólikusok, hogy Isten minden ima után húz egy strigulát?
Imádkoznak a rózsafűzérrel és elmondanak 10-20 üdvözlégyet egymás után. A Bibliában az áll, hog yIsten nem a bőbeszédűségért teljesíti amit kérünk "Csak kérd és megadatik" olyat nem ír, hgoy "Kérd százszor és megadatik" meg hasonlók, ha én valami szívből kérek és szívből akarom hogy teljesüljön, akkor azt ima nélkül is kérhetem, de már az első imámban tudom stiszta szívvel kérni röviden, azzal hgoy elmondom ugyanazt az imát 20x azzal biztos hogy nem lesz mégtisztább a kérésem, sőt beárnyékolja hogy a 18.-20. imát már biztos hogy nems zívből, csak muszályból mondom, emrt úgy tanították hogy Isten az alapján teljesíti hogy hányszor kértük és nem az alapján hogy mennyire kérjük, vag yszükségünk van rá...
Mire jó ez a rózsífűzérezés, és mire gondol egy katólikus amikor a bűnéért elmond 20 "Miatyánkot" AHhlyett hogy szívből kérné: "IStenem bocsáss meg!"
Ejj...az hogy jó érzés valakinek hogy az ősei ugyanabban a padban ugyanazt az imát mondták, az még nema zt jelenti hogy hozzájuk imádkozik, csak jó érzés hogy van ami összekössön a múltal...az egész más...
Persze ha valaki szent Jakabhoz Meg mindenféle szenthez imátkozik, az már valóban nem keresztény hit, mert ha azt vesszük ahllotakhoz imátkoznak és nem Istenhez, oké, hogy közbenjárásért, szól az ima, de megkérni eg yhallota, hog yszóljon pár jó szót róla Istennek, azt akárhogyis nézzük, nem igazán keresztény tanításnak megfelelő...
Megpróbálok csak a kérdésre válaszolni... NEm tudom, hol végeztél ilyen jellegű közvéleménykutatást, de tudomásom szerint egyetlen katolikus sem hiszi, hogy ISten strigulákat huzigál minden ima után, ez biztos. Igazad van, elég lenne egy tiszta szívből jövő ima is sokszor talán még hasznosabb is, mint a több. ÁM: aki tiszta lelkülettel és ODAFIGYELÉSSEL VÉGIGELMÉLKEDIK, végigimádkozik egy vagy akárhány rózsafűzért, az miért lenne baj? (itt nem azokról beszélek, akikre te is gondolsz-akik csak megszokásból morzsolgatják, mormolgatják a füzért és oda sem figyelnek közben)Tisztelem azokat az embereket, akik másokért, bajbajutottakért képesek felajánlani ilyenfajta imádságot, mert bizony ez időt és odafigyelést igényel, áldozat a részükről. A rózsafűzér lényege pedig az imádságon való IMÁDSÁGOS ELMÉLKEDÉS, ELMÉLYÜLÉS, mely jó esetben közelebb visz Istenhez.
Ami a gyónást illeti: a valóságos gyónások nem olyanok, mint a filmekben. Persze, lehet unottnak tűnő egy pap, amikor beszél a gyónóhoz, de megnéznék bárkit pl. húsvéti, karácsonyi időszakban, hogy milyen lenne 50, 100 gyónó végighallggatott bűne-gondja után. Ez mentálisan és fizikailag is megterhelő egy embernek.
S hogy miért kell egy "pletykás" papnak kimondani a bűneinket??? Mert úgy magam számára hatásosabb a megbánás-bűnbocsánat, amit nem a papa ad, hanam Isten, de a pap szavai által hallom, agyamba vésem, amit hallok: feloldoz Isten bűneim alól. ez olyan, mint a hallás utáni tanulás, jobban megérted. Igen akkor is megbocsát, ha csak magamban mondom, de hidd el, ez nekünk így jobb. ehhez is egy utolsó példe, ha a szeretteidet megbántod, tudod, hogy megbocsátanak és ők is tudják, hogy te megbántad, mégis szóban is, kimondva is bocsánatot kérsz és ha szeretnek ők is mondják: semmi baj...
Remélem tudtam segíteni.
11.26:
Hát csak nyugodtan emlegesd a személyeskedést,ha neked ez jól esik,meg nincs más,amit felhozhatnál,engem nem igazán érdekel.
Azért most utoljára elmagyarázom,de úgyse bírod felfogni,erre rájöttem már:az,hogy nem neked van mindig igazad,hogy mernek ellentmondani a fantasztikus eszmefuttatádaidnak az nem személyeskedés.Viszont ha neked ez kell,akkor legyen.
Egyébként valószínűleg többet tudok a hinduizmusról,mint te a katolicizmusról,mert érdekelnek a vallások.És nem a rosszat keresem bennek direkte,így nem szemezgetek belőlük szájízem szerint,hanem próbálom megismerni a teljes egészüket.
Egyébként abban is tévedsz,hogy ilyen csúnya gonosz lenne a katolikus egyház,nem óhajtok belinkelni semmit,de aki csak egy kicsit is "benne"van,nagyon jól tudja,hogy egyre több közös imádkozás,program,megbeszélés van az egyházak fői és tagjai között.Persze majd ezt is megcáfolod,mert neked akkor is igazad van.
Tudod sajnállak,mert ahhoz hogy valaki ennyire belelovalja magát valamibe,ahhoz biztos nagy szenvedés járult hozzá.Majd imádkozok érted is ma este.Isten meg fogja érteni...
Még annyit:nekem fontos a családom,az őseim,a múltam,az amit ők elkezdtek,azt én szeretném folytatni,sőt jól csinálni.Bizonyos szinten ezzel nekik is bizonyítok,holott már nem élnek.Természetesen szeretném,ha majd a gyermekeim is ugyanúgy büszkén vinnék tovább a családi munkát/hagyományokat.Lehet neked vicces,de igenis erő van a dinasztiában.Sajnálom ,hogy te nem ismerheted az ilyen erős gyökereket.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:42
"Hát csak nyugodtan emlegesd a személyeskedést,ha neked ez jól esik,meg nincs más,amit felhozhatnál,engem nem igazán érdekel."
Én hoztam érvet. Te semmit. Ehelyett személyeskedtél, ami téged jellemez. No comment.
"Azért most utoljára elmagyarázom,de úgyse bírod felfogni,erre rájöttem már"
És még egy személyeskedés. Bárki, aki csak kétségbe meri vonni a leírtakat, azt máris támadod? Gondolod, hogy csak te tudsz felfogni dolgokat?
"Egyébként valószínűleg többet tudok a hinduizmusról,mint te a katolicizmusról,mert érdekelnek a vallások."
Hát, arra kíváncsi vagyok. :)
"Egyébként abban is tévedsz,hogy ilyen csúnya gonosz lenne a katolikus egyház,nem óhajtok belinkelni semmit"
Hol is írtam, hogy csúnya és rossz lenne a katolikus egyház? Vagy csak hazudsz?
Amit linkeltem, az pedig magáért beszél. Ha szerinted ettől csúnya és rossz az egyház (nem én írtam, hanem te!), akkor az mindent magyaráz. Hiszen ha te - mint keresztény - emiatt rossznak meg csúnyának tartod, akkor nem is kell tovább ezzel foglalkozni.
Nem én mondtam, hanem te!
"Tudod sajnállak,mert ahhoz hogy valaki ennyire belelovalja magát valamibe,ahhoz biztos nagy szenvedés járult hozzá."
Milyen szenvedés? Te most beteg vagy, vagy mi? vagy csak félrebeszélsz?
Leírtam, illetve kérdeztem dolgokat. Erre jössz ezzel a baromsággal.
Eszednél vagy egyébként, vagy csak előjött belőled a fanatizmus? Olvass már vissza, mielőtt elkezdesz alaptalanul sárdobálni!
"Majd imádkozok érted is ma este.Isten meg fogja érteni..."
Hallelúja.
"nekem fontos a családom,az őseim,a múltam,az amit ők elkezdtek,azt én szeretném folytatni,sőt jól csinálni."
És ki nem sz*rja le? mondtam már, hogy felőlem Maituhoz is imádkozhatsz. Engem hidegen hagy. csak felvetettem, hogy szerintem ez nem áll túl közel a katolikus felfogáshoz. Pont. erre te belelovalltad magad, és elkezdtél ócsárolni engem.
"Lehet neked vicces,de igenis erő van a dinasztiában.Sajnálom ,hogy te nem ismerheted az ilyen erős gyökereket."
Elgurult a gyógyszered, vagy mi? Vagy csak az a baj, hogy olyat vetek fel, ami nem illeszkedik az eddigi szépséges kis világképedbe, vagy mi a bajod?
Olvass vissza.
Ui.: A lepontozást meg vegyem bosszúnak? Nesze neked megbocsátás meg szeretet! :))
Látom igazam van.
De ócsárolod a másikat és még kikéred magadnak.
Egyébként soha nem pontozok senkit.Se le,se fel.Nekem a pontok nem számítanak.Kapok annyi megerősítést itthon és a közösségben,hogy nem erről az oldalról várom el.
Nem gondolod,hogy másoknak sem tetszik az összehordott féligazságaid?
A halleluja rövid u.Aki kiolvasta Bibliát tudhatná.
"Látom igazam van."
Ha te látod, akkor biztosan úgy van... :)
"De ócsárolod a másikat és még kikéred magadnak."
Idézz az ócsárlásomból. Ha nem tudsz, hazudsz. Lássuk.
"Egyébként soha nem pontozok senkit.Se le,se fel."
Megint hazudsz? Ejjnye. :)
"A halleluja rövid u.Aki kiolvasta Bibliát tudhatná."
Én viszont mindig hosszúval mondom és írom. Mert úgy jó mondani nekem. Hallejúja. Sőt, néha írom Hállelúja-nak is. Meg néha fokozom.
De ha neked fáj, majd odafigyelek erre. ;)
Tehát hol is ócsároltalak? :)
Komolyan nem érted,hogy miket írsz?Félelmetes.
Olvasd el,csak,hogy miket írtál 18.04-kor.Te ennél sokkal kevesebbért elhordassz bárkit,bárkinek.
Nem megbántásból,de ha neked ez nem szórakozás(amint látom vérkomolyan veszed)akkor keress fel egy szakembert.Hidd el,egy egészséges ember nem így gondolkodik.Ez most nem hit,vagy nem hit kérdése.Van valaki a közeledbe?Olvastasd el vele,amiket írtál,mit szól hozzá.
"Egyébként soha nem pontozok senkit.Se le,se fel."
Megint hazudsz? Ejjnye. :)
Áruld már el, honnan tudod, ki pontozott éppen fel vagy le?
Ezt a választ én lepontoztam, a másról nem tudok.
(és nem az vagyok, akivel vitázol, csak nem szeretem az alaptalan vádaskodást.)
Téged is nagyon sajnállak,hogy ahelyett,hogy valamit értelmeznél,csupán az indulataidra hallgatsz.
ÉN tudom,hogy soha nem jelölgetek,aztán ennyi.
Viszont gondolom sokan vannak,akik értékelnek beírás nélkül.Most komolyan ezt kell magyarázni?Le van írva,hogy működik az oldal.
Egyébként ilyen piti dolgokban nyugodtan mondhatom,hogy nem hazudok.Minek?
Még annyit,soha nem nézem a pontokat,így fogalmam se volt,hogy lepontozta,illetve sem,csupán arra válaszoltam,hogy megköszönte a lepontozást.
Az,hogy ez bűnnek számít nem tudtam.Bocs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!