A Jelenések könyve: Mi a fészkes fene ez a sületlenség halmaz?
Olvastam a Bibliát, de nem vagyok hívő. Egyszer szerettem volna az lenni,de egy ponton teljesen összezavarodtam és letettem róla. Minden vallásban vannak mitológikus mesék és teremtmények, de itt a Bibliában ez már egyfajta Fantasy történetnek is elmenne. Jó be kell ismerni az egész könyv tartalmaz nyomokban csodákat meg Isteni csevejeket,de amit a könyv végén találsz....huh.
Az én meglátásom: Olvasod a Bibliát majd mikor a Jelenések Könyvéhez érsz hirtelen nagy levegőt veszel és felordítasz: EZ MEG MI????
A jelenés szó azt jelenti, hogy látomás/vízió.
Pontosan ez is van benne leírva. Egy látomás. Ennek megfelelően is kell kezelni az egészet. Valószínűleg az sem érti teljesen, aki írta.
A biblia szó jelentése könyvecskék, és tényleg több szerzője volt, több irományt szerkesztettek egybe, cenzúrázták többször és persze fordítgatták egyik nyelvről a másikra és vice versa.
Én "hívő" vagyok, de aki komolyan alapul veszi a Biblia vagy bármi más szövegeit, az hülye.
A Jelenések könyvét nem sikerült még elolvasnom, az említett "sületlenség" miatt.
Nem tudom, hogy feltűnt-e neked, de a Jelenésekben elhangzik az: hogy "Én, János, láttam az éjjeli látomásban, hogy..."
Az egész Jelenések egy nagy vízió, nem csoda, hogy szürreális és valótlan az egész. Ezt az is tudta, aki írta. Én olvastam, nekem tetszett, érdekes volt, de jelentését nem sikerült meglelnem, valószínűleg nem is nagyon van neki oly egyértelműen.
Egy látomás élményeit, érzékleteit nehéz szavakkal megfogalmazni, ezért is tűnik oly homályosnak és kuszának. Például ha elolvasod Kosztolányi Dezső Hajnali részegség című versét, hát az is eléggé pszichedelikus, nem lehet értelmezni úgy, mint egy megtörtént eseménysort.
Kicsit furcsa az eddigi hozzaszolasok tartalma, foleg a "hivo"-e. Jelenesek konyve ugyanis Jezus Krisztus kinyilatkoztatasa, amit adott neki az Atya, hogy megmutassa, mik lesznek ezutan. Formaja szerint jelkepes beszed, ami szimbolumokkal dolgozik, ezek megerthetok, ha valaki ismeri a bibliat. Az azota eltelt kozel 2000 tortenelme benne van, es akik komolyan tanulmanyoztak (lasd pl. Newton, vagy Pascal) eleg jo magyarazatokat irtak, csak eppen ezek kevesbe ismertek. Az elozo hozzaszolok sajat magukrol mondtak velemenyt, nem a konyv hibaja az, hogy nem ertitek, es ilyen velemennyel vagytok rola, hanem a ti turelmetlensegetek, es feluletes hozzaallasotok gatol benneteket a megertesben, es termeszetesen az alazat hianya...
Hogy magyar peldakat is hozzak, ajanlom figyelmetekbe Petofi, Babits, Kosztolanyi muveit akik igen sokat meritettek a bibliabol es jelenesek konyvebol is.
Ajanlom meg figyelmetekbe a mai magyarazok kozul Dr. Reisinger Janos, es Vanko Zsuzsanna irasait...
9:40-es vagyok. Arra próbáltam utalni, hogy ha valamit nem értesz, akkor lehüyeségezed.
Az előttem író szívemből szólt.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!