Azt honnan tudni, hogy tényleg ilyen ítélkező az Isten ahogy a bibliában írják, vagy csak emberek találták ki, mert manipulálni akarták a tömegeket?
enngé
Nincs itt semmi varázslat, Biblia egy szeletíven válogatott szöveggyűjtemény.Született akkortájt sok hasonló, de azokat apokrifnak nyilvánították és kitörölték a történelemből őket. Pár megmaradt és azok kicsit más történetet mesélnek el. Ma is készülnek antalógiák, olyan történetek különböző szerzőktől amiket valamilyen szempont alapján eggyé csomagolnak.
Ez nem egy kérdés, hanem több kérdés és feltételezés egyben.
- feltételezed hogy Isten létezik. Ez nem baj. De TUDNI nem lehet csak HINNI
- emiatt nem lehet TUDNI hogy mennyire ítélkező
- viszont lehet valamit HINNI róla
Én hiszek az ítélkezés mértékéről valamit, egy másik ember meg valami mást hisz róla, te meg egy harmadikat. A hiteink lehetnek különbözőek, és ez önmagában nem okozhat közöttünk ellentétet. Ellentét akkor alakulhat ki amikor nem fogadjuk el, hogy a másik ember hite sem rosszabb. Ha mégis kialakul ellentét, akkor annak az oka sokkal inkább az egocentrikusság, és nem maga a hit.
Egy biztos: tudni nem lehet. Sehonnan.
Köszönök minden választ!:-)
Lost in the Darkness (R.I.P.)
"Pusztulást mindenkire, aki vétkezik..."
Remélem te bűntelen vagy:-)
Csak vicc,persze:-)
A legnagyobb baj egyébként nekem is azzal van,amit "sörpocak" válaszoló ír tehát,hogy rengeteg mindenért ítélkezik az Isten,olyanok is büntetést kaptak,akik nem voltak érintettek,vagy nagyobb büntetést kaptak,mint amit elkövettek.Nem igazán tudom elhinni,hogy a világ ura egy ennyire nyűgös,radikális valaki/valami lenne.Szóval kimondom,bűzlik a dolog...
De engem is zavar a sok szemét dolog a világban,ezzel egyetértek:-( És nem azt mondom,hogy mindent szó nélkül,meg következmény nélkül kellene hagyni,mert az a jó.
Azért vannak fenntartásai az embernek a hittel és Isten döntéseivel kapcsolatban, mert abból a feltételezésből indul ki, hogy ez a világ a lényeg, ez és a most számít és nincs tovább.
Viszont ha a mi "verziónkat" nézzük, akkor az máris igazságosabb, hogy a jó emberek megkapják az örök élet jutalmát, amivel az örök boldogság és örök bűntelenség jár. Ebben kell hinni, mert Isten már bizonyította létezését, az nálunk már tudás. De az örök élet csak Jézus feltámadására alapul é Isten szavára.
Tehát ha innen nézzük, akkor a szenvedők, az ártatlanok jutalmat kapnak és ez a sok senkiházi, aki kínoz másokat, azok pedig büntetést.
Én is így gondolkoztam megtérés előtt. Borzalmas volt. Állandó harcban álltam a világgal, állandóan az igazságtalanság miatt jajongtam. Aztán történtek olyan dolgok, amik átformálták a gondolkodásomat és végre megtaláltam az igazságot, ami megnyugtatott. Mindezt papok nélkül természetesen, Isten megkeresett és megadta a válaszokat, mert tényleg akartam tudni és nem a saját hasznom miatt, hanem azért, mert szeretem az embereket és a legjobbat akarom mindenkinek, de nem értettem, hogy miért történnek rossz dolgok.
Velem is történtek már tragédiák, de így visszatekintve több évtizedre, amikor az a baj történt, amikor úgy éreztem nem bírok megbirkózni vele és belehalok, az igenis jó volt, hogy megtörtént, mert ma már tudom, hogy hasznom volt belőle. De akkor és ott csak a kínt éreztem. Úgyhogy nem lehet konkrétan azt mondani bármire is, hogy az valóban káros és rossz, vagy kifejezetten jó, ha Isten így rendelkezett, mert már tudom, hogy sokszor több év kell ahhoz, hogy valami kiforrjon.
enngé
"jó emberek megkapják az örök élet jutalmát, amivel az örök boldogság és örök bűntelenség jár"
ezek valódi jutalmak vagy inkább büntetés?
boldogság csak akkor érzel,ha tudod még mi a boldogtalanság,ha szemed előtt van a másik véglet
bűntelen világot is akkor értékeled ha még létezik a bűn
örök élet pedig pont az ami az örök bűntelenséget és boldogságot értéktelenné teszi
ha "mindent megkapsz mindenféle erőfeszítés nélkül" végül ugyanazt fogja jelenteni hogy "semmit nem tudsz megkapni bármekkora energiát öltél bele"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!