Isten miért egoista és önimádó?
Természetesen mindenkinél felmerül ez a kérdés.
Az a dogma, hogy Istenben hinni kell, mert csupán ez által üdvözülhetsz, jó trükk. Erősen hasonlatos ahhoz a levélhez, amit öt példányban le kell másolnod és szétküldened a világba, mert különben mindenféle baj ér. Csak a teljesen tökkelütöttek vesznek be ehhez hasonló meséket.
Annyi világos, hogy az egyházaknak fontos az, hogy higgy és fizesd az adót, de ha létezik Isten, akkor aligha törődik azzal, hogy a teremtményei mit gondolnak róla.
Neki nincs szüksége a befolyt alamizsnára, tesz rá, illetve tenne, ha lenne.
Így hát egoista és önimádó is csak akkor lehetne, ha magát is meg tudná teremteni, de azt még tőle sem lehet elvárni.
Vajon az ateisták hogy tudnak azonnal elsőként válaszolni vallás témájú kérdésre és vajon miért?
Megpróbálom neked elmagyarázni, bár annyiszor megtettük, hogy szerintem úgysem fogsz fel belőle semmit:
apádtól szoktál kérni? Ha kérsz, akkor mondasz köszönömöt? Ha igen, akkor ez az ima. Ha nem, akkor tahó vagy.
Mivel sem te, sem én nem vagyunk képesek irányítani a saját életünket, hisz a jövő mindig a következő pillanattól függ és nem biztos, hogy megéred, hiába tervezgetsz, ezért mi, keresztények kérni szoktunk imában.
Ha hálás vagyok (normál esetben egy gyerek is hálás a szülőnek, de ha te ezt nem ismered, akkor megintcsak tahó vagy), akkor köszönetet mondok. Nekem és másnak is így normális.
Te meg tahó vagy, azt kész. Nem tudunk veled mit kezdeni.
1.Szerintem a kérdező tetteti: ennyire nem lehet sötét senki.
2.tzolko: az, hogy jelenleg ~6 milliárd ember keresi Istent gyanakvóvá tehetne, hogy téves az, amit leírtál.
Nem kéne úgy lenézni az embereket. Már ki se merem ejteni, az önző és egoista vérmes világban, hogy viszont részvéttel, szeretettel kéne megismerésben haladni.
Nem vagytok lenézve, nem hinném, ez egy normális kérdés, azt firtatja, hogy miért kell egy örök életű és mindenható lényt úgy elképzelni, mint akinek a legfőbb törekvése egy általa létrehozott világban való kicsinyes részvétel.
Maga a naprendszerünk is csak egy légypiszok az univerzumban, nem ismeritek az arányokat. Az időtlenség is elgondolkoztató Istennel kapcsolatban, tudna e, érdemes lenne e tennie egyáltalán valamit tenni, ha örök életű lenne.
Az a 6 milliárd ember szerinted mind azt vallja, amit Te?
Aligha, mert a többség manapság ateista, aztán muzulmán, zsidó, hindu is létezik, ezernyi vallás, amik szerinted is mind tévednek, sőt, még a keresztény felekezetek, amiből több száz van, azok is hazugságokat hisznek és ebben még egyet is értünk.
sorry
3 hívő válaszolóból kettő tahózik, a harmadik feltételezi, hogy a kérdező sötét.
Ezt a vallásotok tanította nektek?
Szép, mondhatom......
"Nem vagytok lenézve, nem hinném, ez egy normális kérdés, azt firtatja, hogy miért kell egy örök életű és mindenható lényt úgy elképzelni, mint akinek a legfőbb törekvése egy általa létrehozott világban való kicsinyes részvétel. "
KI A LFS képzeli az ateistákon kívül így el????
ISTEN A LÉT.
- ennél jobb meghatározást nem lehet adni
A skolasztikusok mondták ezt -tessék olvasni őket- és rögtön tovább is lehet lépni: mi a LÉT???
(ha csak a kérdező szintű sötét provo kérdéseket olvasod, soha meg nem érted mit jelent HINNI -de hát lelked rajta, te dolgod, mit szeretnél a világban megismerni és hogyan.)
"Az a 6 milliárd ember szerinted mind azt vallja, amit Te?"
Megbocsáss, arról van szó, azt írtam:
istenkeresés
nem hitvallásról és nem is a konkrét egyházakról
arról te írsz, ne keverd össze azzal, amit én írtam
sorry
..és már meg is érkezett a 6-os személyében a homokkal keresztezett hegedűhúr-hangú kérdés: há' hol a keresztényi szeretet?
Lehet orrba-szájba alázni, szidni, gyalázni a hívőket, félremagyarázni kényünk.kedvünk szerint és ha mérges lesz, mint a feldühített oroszlán és odakap, lehet pampogni
Akkor a válsz 6-ra: igen, ez a szeretet.
Tekintsünk most el a vallásoktól, amelyek valóban az emberiség szempontjából egoisták. Eléggé nonszensz, hogy az ember bármi jelentőséggel bírhat.
Ha valóban a teremtő műve az egész világegyetem, gondolom, fel tudod mérni, mennyire szíve csücske ez a bolygónak nevezett porszem.
Ennek megfelelő nagyságrenddel van lejjebb a kérdésed érdekessége az ő szempontjából.
:)
Egyébként a kérdésedből egyértelmű, hogy nem tudsz különbséget tenni az istenhit és a vallás közt. A teremtő nevében elkövetett baromságokat nem lehet isten nyakába varrni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!