A keresztények miért elégednek meg annyival, hogy a világot Isten teremtette?
Manapság annyi minden felmerül már az általános iskolában, de később a közép és a felsőfokú képzésben és rengeteg irányban tanulhatunk a világról. Sok, sok szak részletes, évekig tanulható és évszázadok óta halmozódó ismeretei állnak szemben az egyszerű fogalmazással, ami semmit nem világít meg:
A világot Isten teremtette, mindenható módon.
Slussz, passz, ennyi.
Hogyan tudtok ezzel megelégedni?
*Engem érdekel, hogy miért ragaszkodnak az emberek azokhoz a nézeteikhez, amik nem racionálisak.
Számodra nem racionálkisíak, mert eddig még nem tapasztaltad. Attól mert te nem tapasztaltad még vigan létezik a dolog.
Nem, nem elégednek meg azok akik meg akarnak győződni, hogy valóban így volt.
Hanem utána járnak a "tudományos részének" is.
Katy Weaver
Tényleg?
Na és mit mondanak azok a keresztény kozmológusok?
Nem tudom mit mondanak. Én nem vagyok kozmológus. :-)
Viszont a következtetést le lehet vonni: nem minden keresztény elégedik meg annyival hogy Isten teremtette a világot. Sokan közülük kíváncsiak arra hogy hogyan, mikor, miért jött létre a világ.
Hogyhogy nem tudod? Hát nem érdekel, hátha ők is az ősrobbanás mellett voksolnak?
Hol lehet keresztény kozmológiai tanításokat olvasni?
Sehol?
?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!