Ateisták! Miért vagytok olyan biztosak benne, hogy nincs Isten?
--- Az evolúció bizonyítja, hogy a keresztények/Jehova tanúi Istene nem létezik. ---
EVOLUCIO: A tegnap dinoszaurusz csontokat leltek a kertben. Honnan tudod, hogy dinoszaurusz csontok voltak? Onnan hogy 100 millio evesek. Ja, ertem. De honnan tudod, hogy 100 millio evesek? Hat nem erted: onnan, hogy dinoszaurusz csontok. ENNYIT AZ EVOLUCIOROL. Nincs akkora hitem, hogy ezt az elmeletet betudjam vallalni. Varhatod azt a vegtelen idot, amikor aranyoraba zudul a feldobott maroknyi hamu.
"De honnan tudod, hogy 100 millio evesek?"
Már bocsánat, de nem onnan tudjuk, hogy 100 millió évesek, hogy csak, hanem egy tucat kormeghatározó módszer segítségével.
Attól még, hogy te nem értesz hozzá, még nem hülyeség az egész.
Az űrutazáshoz sem értesz, de mégis ott kering az űrállomás a Föld körül, nemde?
"Ateisták! Miért vagytok olyan biztosak benne, hogy nincs Isten?"
A meghamisított ősember maradványok, meg a Heckel féle embriós rajz hamisítványok, és a többi evolúciós csalás miatt olyan biztosak benne.
Ateistaként mondom, hogy az evolúciónak és Isten létezésének SEMMI KÖZE SINCS EGYMÁSHOZ!
Az evolúció arra ad választ, hogya hogyan fejlődnek, alakulnak az élőlények a Földön.
Az evolúció legfeljebb csak azt cáfolja, hogy Isten a Földön ma élő élőlényeket pont olyannak teremtette, amilyennek ma ismerjük őket, mert az evolúció kimondja és tudományos módszerekkel bizonyítja (!), hogy az élőlények a környezethez alkalmazkodó fejlődés eredményeképpen olyanok, amilyenek.
De arról, hogy van Isten vagy nincsen, semmit sem mond!
Ezt minden "normális" történelmi egyház belátta már, és ezért nem is hadakozik az evolúció ellen!
Ez kifejezetten a fundamentalista, agymosó szekták (JT, Mormonok, Krisnások, stb...) szokása.
Nagyon meg vagyok lepve, hogy az ilyen szekták híveiből ilyen sokan vannak ezen a fórumon.
Sajnos vannak olyan, magukat tudósnak mondó, tisztességtelen, fanatikus hívők (pl. Kent Hovind), akik kihasználva az átlagemberek tájékozatlanságát, mindenféle áltudományos ( [link] könnyen emészthető elméletet gyártanak, csakhogy valamiképpen kielégítsék ezeknek a fundi szektáknak és híveiknek az ilyen irányú igényeit.
Ha vannak itt mérsékelt, józan gondolkodásra képes keresztények, legyenk olyan szívesek ezt elmagyarázni a fundamentalista hittestvéreiknek, mert ha mi, ateisták mondjuk, csakazért sem fognak elgondolkodni rajta (mert mi biztosan a "Sátán szolgái" vagyunk).
És megkérném az ateista fórumozókat is, hogy ne írogassanak olyan butaságot, hogy az evolúció cáfolja Isten létét, mert ez így nem igaz.
Az evolúció a bibliai Isten létezését cáfolja, mert A teljes Biblia határozott állítja az Isteni Teremtést, Jézus Krisztus úgy hivatkozik Ádámra és Évára, mint valós személyekre.
Ha evolúció történt többmilliárd év alatt, akkor a halál már azelőtt elterjedt, hogy az ember létrejött. De ha a halál megelőzte az embert, és nem Ádám bűnének következménye volt, akkor a bűn képzelgés. Ha viszont a bűn képzelgés, akkor nincs szükségünk Megváltóra.
Ettől még létezhet Isten de az nem a Biblia Istene.
"És megkérném az ateista fórumozókat is, hogy ne írogassanak olyan butaságot, hogy az evolúció cáfolja Isten létét, mert ez így nem igaz."
Ilyet nem is írt senki, nyitott kapukat döngetsz.
Igazad van 16-os. Ennél a kérdésnél ez tényleg nem hangzott el (figyelmetlen voltam), bár már korábban találkoztam vele.
" Az evolúció a bibliai Isten létezését cáfolja, mert A teljes Biblia határozott állítja az Isteni Teremtést, Jézus Krisztus úgy hivatkozik Ádámra és Évára, mint valós személyekre."
Csak a fundamentalista szekták értelmezik szóról-szóra a Biblia teremtés történetét. Ezért mondtam, hogy a józan gondolkodású (értsd. nem fundi) keresztényeknek is meg kéne szólalniuk a kérdésben.
szerintem is nyikvánvaló, hogy az élőlények alkalmazkodtak a környezetükhöz, ezt nem lehet vitatni.
A kérdés az, miért volt erre szükségük, ha isten teremtette eredetileg őket, csak nem ebben a formájukban.
Isten elbénázta volna, és nem jól teremtette őket, ezért voltak kénytelenek alkalmazkodni, az alkalmazkodás pedig az evolúciót jelenti? Hát, elvégre isten hogyan teremtett volna rosszat ha őbenne nem volt semmi rossz és ezért nem is ismerhette azt. Ehh..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!