Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Miért vagytok olyan...

Ateisták! Miért vagytok olyan biztosak benne, hogy nincs Isten?

Figyelt kérdés
Én a nem-létezésében is bizonytalan vagyok.

2013. aug. 30. 15:53
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
88%
Figyelj, HA van is, akkor megint csak nagyon kicsi a valószínűsége, hogy a róla alkotott Istenkép helyes, tekintve, hogy mennyi vallás van.
2013. aug. 30. 16:04
 2/20 anonim ***** válasza:
Ha csak ennyire zavar, tőlem akár lehet is!
2013. aug. 30. 16:05
 3/20 anonim ***** válasza:
38%
Ki mondta, hogy biztosak vagyunk? Lehet, hogy csak olyan arogáns senkik vagyunk, hogy nem vágyunk egy szűklátókörű, korlátokkal, szabályokkal kijelölt "helyes" útra, hanem az istentelenségben lelünk lelki megnyugvást. Amúgy elég lesz a halálos ágyon megbánni a bűneinket, mert a katolikus szemlélet szerint akkor is üdvözülünk.
2013. aug. 30. 16:21
 4/20 anonim ***** válasza:
42%
Nincs bizonyítva a létezése, és van elég létező dolog a világban, hogy elfoglalja az ember agyát, nincs szükségem még nemlétezőkre is. Vagyha úgy tetszik, úgy kell még egy isten is nekem, mint púp a hátamra...
2013. aug. 30. 16:22
 5/20 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező! Te miért vagy olyan biztos benne, hogy nem léteznek egyszarvúk vagy erdei koboldok?

Mi bizonyítja a nem-létezésüket?

2013. aug. 30. 16:26
 6/20 anonim ***** válasza:
45%
erdei koboldokban sokkal szívesebben hinnék. Meg hogy a havat Holle anyó rázza a paplanból. Milyen színes világkép volna :D csak ezért diliházba csuknának.
2013. aug. 30. 18:09
 7/20 anonim ***** válasza:
16%
Hagyd őket, nekik jó ott ahol vannak, szabadnak hiszik magukat, de sosem lesznek azok, hisz senki sem keres irányítani sem a saját életét, sem a saját jövőjét. Álomvilágban élnek és ha ez kell nekik, akkor te mutathatsz bármit, amit mi minden egyes nap átélünk, vagy megtapasztalunk, ők maradnak ebben az állapotban. Nekik fogalmuk sincs arról, hogy mi a hit, szüleiktől csak papagáj géneket örököltek, amivel mindig ugyanazt ismétlik: nincs Isten, mert nem látni és különben is a keresztes háborúk és az inkvizíciók... majd tök büszkék ezek után magukra. :)
2013. aug. 30. 19:53
 8/20 anonim ***** válasza:
49%

Isten egy logikai bukta. Sokan érvelnek azzal Isten mellet, hogy a semmiből nem alakulhatott ki a világ, de Isten nem a semmiből teremtette a világot? És Isten ki teremtette? Ha Isten lehet örökké való, akkor a világ is létezhetett mindig nem? Max. más formában.

De hadd kérdezzek vissza.

És ti, hívők miért vagytok olyan biztosak benne, hogy Isten létezik? És ha létezik honnan veszitek, hogy Jehova (vagy Jahve, ahogy tetszik) az? Miért nem mondjuk Krisna, vagy teszem azt Zeusz és a többiek? Ha Isten ennyire aktív volt régen (Mózes korában, teszem azt), akkor most miért rejtőzködik?

2013. aug. 30. 20:22
 9/20 anonim ***** válasza:
60%
Én csak szimplán nem hiszek benne.
2013. aug. 30. 20:41
 10/20 anonim ***** válasza:
18%

Az evolúció bizonyítja, hogy a keresztények/Jehova tanúi Istene nem létezik.

Egy emberek által ismeretlen, Istennek nevezhető valamivel szemben meg angosztikus vagyok.

2013. aug. 30. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!