Hogy dőlhetnek be emberek a hit gyülekezete humbugjainak?
@ Előbbi válaszadó
Főnök, meg átverés... régen röhögtem ilyen jót!
Válaszod számomra totál hülyeség, de ha már itt tartunk, szerinted melyik az a vallás, amelyikről nemben NEM verik ver át valaki?
Te milyen főnöknek hiszel?
Mondtam már, én továbbra is bedőlök a humbugjaiknak, hagyom hogy teljességgel átverjenek, stb. stb.
Nekem ez teljességgel MEGFELEL!
Javítás: ezt akartam írni: amelyikben nem ver át valaki?
Bocsi, kissé értelmetlennek sikerült (utólag sajnos nem lehet korrigálni), de nagyon siettem.
De a lényeg akkor is ugyanaz: én egyáltalán nem érzem hogy átvernének, és teljességgel elfogadom azt, ami ott megy.
Mondhatnám hogy "bocsi de ez van", de inkább ezt mondom: ÖRÜLÖK hogy ez van!"
Személyesen nem ismerem a különféle vallási irányzatok alapelveit, de a jelenség érthető számomra.
A keresztény vallás túlságosan régi és a történelmi egyházaknak nehéz aktuálissá tenni a tanaikat, bár erőteljes a próbálkozás, amit egyes irányzatok alapjaiban elvetnek. (Jehova Tanúi)
A reformata vallások is több száz évesek és nem csoda, hogy sokan eleve másképpen értelmezik a réges régi Bibli sorait.
A fejlődés hatalmas és a létrejövő felekezetek, szekták hatalmas száma azt jelzi, hogy igény van rá, nem mindenki tudja úgy elhinni a vallás tanait, ahogy azt kétezer évvel ezelőtt tették.
Ugyanezt a kérdést a többi felekezetnek is fel lehetne tenni, kivétel nélkül mindegyiknek, de akár az összes vallásban hívőnek, a mohamedán, vagy a sintóista, a hindu, de még a zsidó közösségeknek is.
@ 16-os válaszoló
Teljesen igazad van. Az emberek azért "dőlnek be" a HGY "humbugjainak", mert a dicséretek és a SzentÍrás közvetítése során élő hitre jutnak. Személyes közelségbe kerülnek Istennel.
Isten Igéje - ahogy tanultuk - elhat a szív mélységébe, ami miatt az ember változik:
Bibliai keresztény értékeket kap, és ha ez agymosás, akkor az igenis KELL, de nemcsak nekem.
A hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által.
Ez az Igehirdetés pedig teljességgel összhangban van a SzentÍrással, és minél többet fogad be az ember belőle, annál jobban vágyódik Isten Igéje után.
Mert nemcsak kenyérrel él az ember, hanem Istennek minden Igéjével is, ami alakít, változtat.
És az emberek ennek a gyümölcseit érzik a saját életükben: keresztény értékeket tanulnak meg, amivel CSAK többek lesznek.
---------------
@ farikcsaaa (kérdező)
Szó sincs semmiféle marketingről. Az egyház a karitatív cselekedetével azt hangsúlyozza, hogy igenis helytáll a szükséghelyzetekben.
A hit cselekedetek nélkül halott: tehát nemcsak imádkozás és prédikálás folyik, hanem konkrét természetbeni juttatás is (legyen az melegétel, tüzifa, gátépítés, stb.).
Isten nagyon gyakran használ embereket a tervei véghezviteléhez, és az ilyen cselekedeteket Isten megáldja.
Úgyhogy kedves farikcsaaa, próbáld meg ne a sötét oldalról látni az egyházat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!