Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy dőlhetnek be emberek a...

Hogy dőlhetnek be emberek a hit gyülekezete humbugjainak?

Figyelt kérdés
2013. aug. 8. 21:14
1 2
 11/20 kzs ***** válasza:
45%

@ Előbbi válaszadó

Főnök, meg átverés... régen röhögtem ilyen jót!

Válaszod számomra totál hülyeség, de ha már itt tartunk, szerinted melyik az a vallás, amelyikről nemben NEM verik ver át valaki?

Te milyen főnöknek hiszel?

Mondtam már, én továbbra is bedőlök a humbugjaiknak, hagyom hogy teljességgel átverjenek, stb. stb.

Nekem ez teljességgel MEGFELEL!

2013. aug. 9. 08:57
 12/20 kzs ***** válasza:
61%

Javítás: ezt akartam írni: amelyikben nem ver át valaki?

Bocsi, kissé értelmetlennek sikerült (utólag sajnos nem lehet korrigálni), de nagyon siettem.

De a lényeg akkor is ugyanaz: én egyáltalán nem érzem hogy átvernének, és teljességgel elfogadom azt, ami ott megy.

Mondhatnám hogy "bocsi de ez van", de inkább ezt mondom: ÖRÜLÖK hogy ez van!"

2013. aug. 9. 09:00
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Személyesen nem ismerem a különféle vallási irányzatok alapelveit, de a jelenség érthető számomra.

A keresztény vallás túlságosan régi és a történelmi egyházaknak nehéz aktuálissá tenni a tanaikat, bár erőteljes a próbálkozás, amit egyes irányzatok alapjaiban elvetnek. (Jehova Tanúi)

A reformata vallások is több száz évesek és nem csoda, hogy sokan eleve másképpen értelmezik a réges régi Bibli sorait.

A fejlődés hatalmas és a létrejövő felekezetek, szekták hatalmas száma azt jelzi, hogy igény van rá, nem mindenki tudja úgy elhinni a vallás tanait, ahogy azt kétezer évvel ezelőtt tették.

Ugyanezt a kérdést a többi felekezetnek is fel lehetne tenni, kivétel nélkül mindegyiknek, de akár az összes vallásban hívőnek, a mohamedán, vagy a sintóista, a hindu, de még a zsidó közösségeknek is.

2013. aug. 9. 11:13
 14/20 anonim ***** válasza:
37%
Önbizalom nélkül, a hitben is bizonytalan emberek könnyen meggyőzhetők.
2013. aug. 9. 22:10
 15/20 anonim ***** válasza:
74%
MÉrt, mik pontosan szerinted a humbugjaik?
2013. aug. 11. 23:08
 16/20 anonim ***** válasza:
63%
mi a humbug abban, hogy Isten szeret? hogy elküldte érted a fiát? hogy úgy szeret, ahogy vagy, mindeneddel együtt? semmi. én nem találtam semmi rosszat itt. ha bajod van, segítenek. ha beszélni akarsz hallgatnak. ha nem akarsz, csak megölelnek, és megvárják amíg képes leszel rá. és nem dőltem be. körülnéztem sok helyen. de élő hitet nem találtam. és igen, az "agymosás". hát, tudjátok mit, én örülök hogy átmosták a fejem. kimosták belőle a sok szennyet, dühöt, mérget, sebet, fájdalmat. csak a jó maradt. nem tudnék visszafordulni. mert nem akarok. mert ahol ennyi szeretet van, az rossz nem lehet. és igen, az emberek hibáznak. mindenki ezt teszi. te is. csak valaki nagyobbat. és itt tényleg él az, hogy az vesse rájuk az első követ, aki hibátlan. mert szidni lehet. de az hogy önzetlenül, keresztényi szeretetből segítenek árvíznél/iszapnál/rászorulóknak, kérés nélkül osztanak ruhát/élelmet.. menj el oda, ahol járt a szeretetszolgálatuk. azok az emberek nem hitesek. nem "mosták át" az agyukat. mégis hálásak és örülnek. mert volt aki segített. és lehet hogy nem vagyunk szimpatikusak. de az, hogy sokezer ember életét tette szebbé, ha csak egy kicsit is, ok arra, hogy ne legyél ellenséges. mert nem hiteseknek segítettek. hanem annak, akinek kellett. :)
2013. aug. 12. 03:48
 17/20 A kérdező kommentje:
Marketingből segítettek,mivel ki is dobolják mindig.Na ez a reklám!!Miért nem tudnak szép csendben segíteni?Miért kell azt még kiplakátolni is?Ez kontraproduktív.
2013. aug. 12. 04:26
 18/20 kzs ***** válasza:
78%

@ 16-os válaszoló

Teljesen igazad van. Az emberek azért "dőlnek be" a HGY "humbugjainak", mert a dicséretek és a SzentÍrás közvetítése során élő hitre jutnak. Személyes közelségbe kerülnek Istennel.

Isten Igéje - ahogy tanultuk - elhat a szív mélységébe, ami miatt az ember változik:

Bibliai keresztény értékeket kap, és ha ez agymosás, akkor az igenis KELL, de nemcsak nekem.

A hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által.

Ez az Igehirdetés pedig teljességgel összhangban van a SzentÍrással, és minél többet fogad be az ember belőle, annál jobban vágyódik Isten Igéje után.

Mert nemcsak kenyérrel él az ember, hanem Istennek minden Igéjével is, ami alakít, változtat.

És az emberek ennek a gyümölcseit érzik a saját életükben: keresztény értékeket tanulnak meg, amivel CSAK többek lesznek.

---------------

@ farikcsaaa (kérdező)

Szó sincs semmiféle marketingről. Az egyház a karitatív cselekedetével azt hangsúlyozza, hogy igenis helytáll a szükséghelyzetekben.

A hit cselekedetek nélkül halott: tehát nemcsak imádkozás és prédikálás folyik, hanem konkrét természetbeni juttatás is (legyen az melegétel, tüzifa, gátépítés, stb.).

Isten nagyon gyakran használ embereket a tervei véghezviteléhez, és az ilyen cselekedeteket Isten megáldja.

Úgyhogy kedves farikcsaaa, próbáld meg ne a sötét oldalról látni az egyházat.

2013. aug. 12. 08:46
 19/20 A kérdező kommentje:
Megpróbálom.
2013. aug. 12. 09:19
 20/20 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem szörnyen gáz egyház. Kiskoromba ezt szörnyűséges elvágódásokat "kellett" néznem és azt, hogy nevetgélnek, fetrengenek a földön. Messze nem Isten egyháza. Kedves kérdező el ne fogadd ezt az Egyházat, ha meg nem változik.
2013. dec. 2. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!