Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztény hívők, miért...

Keresztény hívők, miért hordtok ruhákat különböző anyagokból?

Figyelt kérdés

Arról lenne itt szó, hogy van-e értelme az ószövetségi törvények betartásának? És itt most nem a tízparancsolatra gondolok, hanem a sok már idejét múlt törvényről, mint például a szombaton dolgozás tiltása és az azért járó megkövezés, mert ezeket már senki sem tartja be, ugyanúgy, ahogy már rabszolgákat sem tartanak a keresztény emberek.

Ezenkívül az ószövetség sok butaságot is tartalmaz, melyet már a hívek nagy része sem vesz komolyan, pl.: A Föld 6 nap alatt való teremtése, a monolátria, a 6000 éves világ, mágia és varázslat stb.

Nemcsak hogy idejét múlt az ószövetség, de egyszerűen összeegyeztethetetlen az újjal. Mintha összepárosították volna a Koránt a Bhagavad-Gitával (kis túlzással). Igazából az istenképük is teljesen szembe fordul egymással. Mit is mondott a teremtő?

"Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!"

És mit írt János? "Az Isten szeretet"

A Jézus és az apostolok által létrehozott szerető, jóságos és gondoskodó istenképnek nem felelnek meg Isten az ószövetségben elkövetett kegyetlenségei. Például az egyiptomi elsőszülöttek meggyilkolása. Az ószövetségi Isten manipulatív, szigorú, helyenként gonosz és aljas, míg az újszövetségi hirtelen megszerette, mind a világot, mind az emberiséget, akiket azelőtt simán elpusztított Noé és rokonai kivételével.

"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

Végül pedig Jézusról szó sincs az ószövetségben, pedig hát ő az első teremtménye Istennek (Vagy saját maga, tökmindegy).

Szerintem az ószövetséget úgy ahogy van ki kéne venni a Bibliából, máris kevesebb lenne a kereszténység ellentmondásainak a száma (persze így is rengeteg maradna). Egyedül a tízparancsolatot kellene megtartani.

Ti mit gondoltok?

2013. aug. 8. 18:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
82%

Teljesen igaza van a kérdezőnek, mert nincs jogod mérlegelni a Biblia utasításait, ha egyszer hiszel benne. Köteles vagy megölni azt a nőt, aki tisztátalansága idején társaságba megy és rabszolgát kellene tartanod a megadott feltételekkel.

Ha ezt nem veszed komolyan, akkor a többin is el kellene gondolkodni, aktuális e még?

2013. aug. 8. 21:52
 12/16 anonim ***** válasza:
14%
Ki az a szellemileg halott, aki mindenkit lepontoz?
2013. aug. 8. 22:14
 13/16 anonim ***** válasza:
13%

Na, megjött tzolko a másik Biblia "szakértő". Olyan sok kérdés van már ezen az oldalon, ahol egyszer s mindenkorra meg tudnátok végre tanulni, hogy egy keresztényre miért az Újszövetség érvényes és mégsem teszitek. Direkt vagytok ostobák?

Ami időt itt eltöltötök, az ember azt hinné, hogy ragad rátok valami értelem, de a ganén kívül még nem sikerült másnak.

2013. aug. 8. 22:29
 14/16 anonim ***** válasza:
16%
A tudás fáján sem léptek tùl.
2013. aug. 8. 22:35
 15/16 A kérdező kommentje:
Ha meg nem vonatkozik rátok az ószövetség, akkor minek van a Bibliában?
2013. aug. 8. 22:39
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok Biblia szakértő, csak elolvastam és azonnal feltűntek az ellentmondásai.

Az Újszövetségben más szelek fújdogálnak már az kétségtelen, de nem veti el a korábbi tanítást, amelynek hite fanatikussá teszi a vallásosakat.

Aztán meg a szép tanítások, a szeretet, a megbocsájtás talaján mégis kialakult az inkvizíció, dúltak a vallásháborúk és a végcél elérése továbbra is az emberiség elpusztítása árán lehetséges.

Ennél még a kommunizmus is toleránsabb volt, hiszen a végcélt az emberek megváltozásával kívánták elérni, nem a megölésükkel, bár a hatalom megszerzése és megtartása érdekében attól sem riadtak vissza, de a tanaikban mégsem akarták a világot halomra ölni, hanem abban reménykedtek, hogy az emberek megváltoznak, tanulnak és a híveik lesznek.

A keresztények alább teszik a mércét, nekik elég, ha saját maguk boldogulnak, az emberiség zömét simán leírják és még a szelíd Újszövetség is büszkén hangoztatja a vérfürdőt.

2013. aug. 9. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!