Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen rossz parancs vagy...

Milyen rossz parancs vagy tanács van a Bibliában?

Figyelt kérdés
Érdekelne szerintetek mi az a parancs vagy tanács, amit a keresztényeknek be kell tartaniuk, de az rossz, egészségtelen vagy az egyén életére rossz hatással van ha alkalmazza vagy hosszútávon nagy baja lehet belőle?

2013. júl. 22. 19:17
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
66%

- A szakáll viselése. (felesleges)

- Megölni a szomszédod, ha az szombaton dolgozik.

- Megölni azt, aki két anyagból készült ruhát hord.

2013. júl. 22. 19:30
 2/32 anonim ***** válasza:
64%
1-es, azok ószövetségi zsidó törvények, a keresztényeknek nem kell megtartaniuk.
2013. júl. 22. 19:36
 3/32 anonim ***** válasza:
a második válaszoló aztán ismeri az ószövetséget, vagy csak inkább szeret zsidózni?
2013. júl. 22. 19:43
 4/32 anonim ***** válasza:
100%
3-as, próbálok értelmet lelni a kérdésedben, de nem nagyon sikerül. Milyen zsidózás? Szerinted az Ószövetségnek melyik nép a főszereplője? Ha csak egyet tippelhetsz?
2013. júl. 22. 19:46
 5/32 anonim ***** válasza:
74%

Első vagyok

Tudtommal az ószövetség is a Biblia része, és a kérdés pontosan így szól: Milyen rossz parancs vagy tanács van a BIBLIÁBAN?

2013. júl. 22. 19:51
 6/32 anonim ***** válasza:
89%

A kérdés alatt meg ez áll:

"szerintetek mi az a parancs vagy tanács, amit a keresztényeknek be kell tartaniuk"

2013. júl. 22. 19:55
 7/32 anonim ***** válasza:

Az ószövetségben elsősorban az életmódot és általános törvényeket írnak le, mint a tíz parancsolat a kóser étkezés meg a kötelező heti pihenőnap.

Amire te gondolsz az a Talmudban van. Illetve talán, mert én még nem hallottam senkiről aki hitelesen végigolvasta volna. (Tehát Tomcat-et én nem tartom hiteles olvasónak). A Talmud egy ömlesztett tanácsadás amit sok ezer rabbi gyűjtött, és amit egyes rabbik írtak a gójokról azt bizonyára azért írták , mert ez a könyv a zsidóknak szól zsidóktól. Miért is kéne pártatlannak lennie? Főleg, hogy valahol az elején le van írva benne, hogy a Mózesi 10 parancsolat szent és sérthetetlen, tehát meglopni és megölni a gójokat sem szabad.

A Talmud egy igen hosszú és száraz olvasmány, és főleg arról szól, hogyan tisztálkodtak házasodtak és műveltek földet a keletkezésekor a zsidók és mit gondoltak erről egyes rabbik.

Ja és nincs belőle teljes magyar fordítás, nem mintha annyira érdekelné azokat az embereket akik aztán nagyon szakértők a témában, náluk a Mein Kampf valahogy jobban fogy.

2013. júl. 22. 19:58
 8/32 anonim ***** válasza:

7-es, amit első mondott tényleg benne van az Ószövetségben, ha nem is pont úgy:

"Hat napon át munkálkodjatok; a hetedik nap pedig szent legyen előttetek, az Úr nyugodalmának szombatja. Valaki azon munkálkodik, megölettessék." (2Móz 35:2)

"A ti hajatokat kerekdedre ne nyírjátok, a szakállad végét se csúfítsd el." (3 Mózes 19:27)

"Az én rendeléseimet megtartsátok: Barmodat másféle állattal ne párosítsd, szántóföldedbe kétféle magot ne vess, és kétféle szövetű ruha ne legyen rajtad." (3 Móz. 19,19)

A keresztényeknek viszont nem kell megtartaniuk, mert az Apcsel 15:19 -ben szerepel, hogy a pogányból lett keresztényeknek a zsidó törvényekből mit kell megtartaniuk:

"Azokáért én azt mondom, hogy nem kell háborgatni azokat, kik a pogányok közül térnek meg az Istenhez;

Hanem írjuk meg nékik, hogy tartózkodjanak a bálványok fertelmességeitől, a paráznaságtól, a fúlvaholt állattól és a vértől."

2013. júl. 22. 20:12
 9/32 anonim ***** válasza:
a zsidók nem pogányok, azok a bálványimádók
2013. júl. 22. 20:17
 10/32 titak ***** válasza:
A katolikusok is. :P
2013. júl. 22. 20:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!