Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha az embereknek van lelkük,...

Ha az embereknek van lelkük, akkor az állatoknak miért ne lenne?

Figyelt kérdés

2013. aug. 7. 19:08
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:

Gábor54/--azt írtad,-"Vannak magyarul "lelki működésnek" nevezett magasabbrendű idegi ("pszichés") működések,"

Ebben igazad van, hogy vannak pszichésnek nevezett reakciói, vagy lélek okozta torzulásai (amelyek már betegségek) az életnek.de amint látom Te is csak részben ismered ennek összetett voltát.

abban teljesen igazad van és nagyon is helyes, hogy a lélek fogalmat szükségtelen misztifikálni.

DE! --a magasabb rendű idegi, nem azonos a lélek energiának érzékenységével. Viszont a kettő együtt váltja ki a pszichés reakciókat, vagy teremti meg a könnyebb vagy súlyosabb aberrációkat.

az idegiről----az agy neuronjai csak egy irányító, feldolgozó, memória központ a kintről beérkező információknak vagy a testben történt változásoknak, amit az idegszálak energetikai rendszere közvetít.

A lélek, egy létező energetikai rendszer a testen belül majd végül lezárja a testet a bőrfelszínén végig futva. Ez a rendszer energetikailag felfogja a külvilág feszültségeit és érzelemmel színezett gondolatokat alkot róla, amit ÖRÖKRE MEGŐRIZ SZÁLAINAK HULLÁM részecskéin. Az agy ezzel egy időben feldolgozza a kintről beáramló jeleket amit látással, hallással, idegi érzékeléssel szintén felfog majd memorizálja.

E két energia rendszer teremtette meg az ÉN-t, a MAGAM, ÉRTEM,NEKEM egoját.S ez a két rendszer együtt, torzítja is el, az ÉN személyiségét, egészségét, és határozzák meg az életének hosszát is.

Miképp? Hogy mindent amit az agy memorizál legyen az jó vagy iszonyú tragédia, az ott van az agysejteken.A lélek energia erre fut rá gondolati energiájával és kelti életre az emlékeket.

Ha viszont olyan élmények érik az életet amely nagy fájdalom, tragédia, vagy félelmet, szorongást előidéző emlékek azokat külön szinte blokkolja.Olykor még amnéziát is okozva. DE! minden hasonló életszituáció hatására szinte életre kelti a múltat, arra azonnal reagál a lélek visszahatva az agyra, aberrációt kiváltva ami azonos a testi tünetekkel, és az ÉN reakcióival,megváltozott viselkedésével.

pl ha egy csecsemő mellett a szülők hangosan üvöltöznek attól a gyermek megrémül és mint valami iszonyt rögzíti az agy és a lélek is-- attól függetlenül hogy a még pici gyermek egy kukkot se ért abból, amit hallott üvöltő mondatokat. S hogy a gyermek ne féljen, a gyermeki-lélek különböző módon igyekszik védeni őt-- leblokkolja a félelmet keltő esemény hangot, a nem értett, de látott látványt.

S hasonló szituációnál amint életre kel az emlék a lélek megint közbe lép hogy megvédje az ÉN-t s valami teljesen új reagálásra készteti az ÉN-t vagy épp a szervezet működését.Ez nevezhető aberrációk életre keltésének

Olykor a lélek ilyen jellegű segítése,figyelem felkeltése,hogy az ÉN segítségre szorul..!! - a lélek minden jó szándék ellenére, okozza a betegségeket, vagy az elme durva torzulását-- asztma,allergia, ízületi gyulladás, láz, emésztési, étkezési zavarok, stb testi tünetek.

A pszichés betegségek depresszió,hipochonder,alvászavar személyiség torzulás agresszió, szorongás, bigottságra való hajlam,skizofrén, egészen a legsúlyosabb tudat hasadásig.

A lélek energia amin születik az érzelmi színezetű gondolat, azt a kínaiak találták és azóta is tűvel szurkálják. Ha ez az energia nem érzékelhető a testben akkor az illető vagy örökre komában vegetál vagy meghal.Tehát hiába van agy működés, hiába működik szép csendben a test-- CSAK VEGETÁL. - Nagyon ritkán ha a test és agy fiatal egészséges volt,és becsületesen ápolják, akkor újra teremtheti maga a közép- agy a lélek energiát--és egy új, telkesen idegen, ember jöhet vissza a komából sok év eltelte után

ezért illik a kínaiak által talált, érzékelt energia szálrendszerre a lélek fogalom elnevezés.

2013. aug. 18. 11:19
 42/43 anonim ***** válasza:

JA és MÉG VALAMI ami FONTOS a LÉLEKKEL kapcsolatban!

azt tudtam életem során saját képességeimből ítélve, hogy ez a léleknek nevezhető energia-szálrendszer képes kilépni valóban a testből még akkor is ha élő-- de csak max 10 perc erejéig! Megtapasztaltam életem során sok-sok ezerszer!

De abban nem voltam biztos, hogy a test halálakor kialszik-e,épp úgy mint az idegi energia, vagy akkor is felszabadulhat, viszont hamar el kell jutnia a földi teremtő energiához, mivel a lélek energia ereje leheletnyi a valóság magas feszültségeihez képest,tehát lehetetlen az itt téblábolása!

Tudniillik soha nem botlottam" bele egyetlen holt tébláboló lélekbe se, mint az hazudják sokan hogy itt téblábolnak ártanak vagy épp segítenek.

az viszont előfordulhat, hogy mielőtt eltávoznak elköszönnek valakitől, akit nagyon szerettek de nem volt jelen a halálakor, esetleg meg is bántottak életük folyamán. Ezt eddig csak feltételeztem.

Viszont életemben először tavaly fordult velem elő hogy itt ültem a gépnél és a politikai fröcsögésem pötyögtettem éppen-- tehát semmi misztifika valamiféle butaságot- S valaki akkor abban az időben haldokolhatott, illetve meghalt tőlem távol.

Tudniilik vasárnap hajnalban arra riadtam fel hogy érdekes módon megütögette valami azt a karom, ami felül volt fekvéskor... tudomásul vettem arra gondolva, hogy valami furcsa izomrángást éreztem.

De két nap múlva,délután, itt ültem és írtam azt a politikai bírálatomat, amikor valaki határozottam érezhetőn még a kéz formáját is érzékelve, VALAKI megfogta a bal vállamat. Oldalra néztem semmi, aztán másik oldalra néztem, hátha megbújt a kisebbik unokám és viccelődik-- de semmi.. a szobájukban tanult mind kettő!

S akkor jutott eszembe, hogy VALAKI elköszönt tőlem. Két ember jutott eszembe akiket nagyon szerettem akik viszont nagyon csúnyán viselkedtek velem szemben életük során.

Eltelt majd nem egy év mire bátorságot vettem és az egyiket akinek ismerem a címét is és telefonszámát is, felhívtam telefonon-- Ő élt és beleszólt a telefonba.

S attól tartok, hogy akinek se a cimét se a telefonszámát nem tudom, aki ráadásul közelebb állt hozzám, mint az előbbi, az halt meg.Nagyon közel állt hozzám és évekkel korábban elmeséltem neki mind azt amit megtapasztaltam-- de akkor kinevetett-- s utána is alávaló dolgait ismételte, sőt még azt is meghaladó aljasságra is képes volt.Attól kezdve kirekesztettem teljesen az életemből a gondolataimból és a szívemből is.

Majd több év eltelt és megírtam a blogomat ami a világ másik felén is olvasható aki magyarul akar olvasni bármit.

Azt gondolom, hogy az illető megtalálta a blogomat elolvashatta és eszébe juthatott halála előtti pillanatokban is.

A halállal se szűnik meg tehát, se a gondolat se pedig az ÉN-létezése... és ha ezzel az ismerettel halt meg az illető, akkor az ÉN képes a lélek útját, célját, ha rövid időre is, de módosítani. Így történhetett meg tehát, (ami nagyon fájdalmas számomra)hogy a tőlem távol élt Valaki"a világ másik feléről is, eljött elköszönni, bocsánatomat venni.

Persze titokban azt remélem, hogy valaki más halt meg, akit régen gyógyítottam még fiatalon, és már elérte az idős kort annyira, hogy távoznia kellett... s annak a lelke jött elköszönni tőlem... nem pedig azé, akit mindig szerettem, még akkor is, amikor önző módon, aljasul viselkedett...

2013. aug. 18. 12:07
 43/43 anonim ***** válasza:

Kérdező kedves ami pedig téged illet-- van az állatoknak is lekük mert a fizika törvénye értelmében ha egy energia keletkezik bárhol akár lehet az az élet teste is, annak mindig két pólusa van egy negatív és egy pozitív a kettő soha nem lehet egyetlen helyre zárva-- tehát ha az állat élő akkor az energiának köszönhetően él, mozog és érzelmei is vannak, legfeljebb az agy nem több mint egy idegdúc vagy nem olyan differenciált mint az emberré, és a test félépítése is ehhez igazodik.

Tehát mivel az állatnak is pl kutyának is van agya még ha nem is olyan differenciált, akkor van idegi energiája amely viszont az idegszálakban, (egy szigetelt vezetékben) futkos, mint pozitív töltésű energia szál.

Ha viszont ezzel rendelkezik az állat, akkor ott kell benne is lennie a negatív töltésű energia szálrendszernek amely viszont vezeték nélkül rohangál és szövi át a testet-- tehát VAN LELKE AZ ÁLLATNAK IS ---TEST-LÉLEK (idegi +töltésű) és gondolati-LÉLEK (a kínai (-) töltésű meridiánok)

A különbbség az állatok és ember között annyi hogy az állatok közelebb állnak a természethez annak jobban ki vannak szolgáltatva, ezért sokkal nyitottabbak érzékenyebbek, mint az emberek zöme már nem az-- nincs szüjsége figyelni az időjárást-- mert van meteorológia, nincs szüksége figyelni a föld jelzéseit, mert vannak geológus megfigyelő műszerek, nincs ideje oda figyelni a körülötte élő többi élőre mert az élete társadalmivá, és rohanó lett-- még tulajdonképpen önmagára se maradt ideje nem hogy a környezetének érzelmi életére.Ha még is oda figyel akkor csak azért hogy legyen min pletykázni legyen mit elferdíteni-- amíg az állat mindig őszinte, mindig kimutatja teljes mértékben az érzelmeit a szeretetét, hűségét de még azt is, ha támadni készül előre figyelmezteti a környezetét (kivételt képez a vadon törvénye, ahol túlélés a fontos)-- ezzel szemben az emberi faj úgy ahogy van, sajnos már aberrált személyiség, és a másik élőt hátba támadja méh akkor is ha nem a túlélése függ tőle.!

2013. aug. 18. 12:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!