Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha az embereknek van lelkük,...

Ha az embereknek van lelkük, akkor az állatoknak miért ne lenne?

Figyelt kérdés

2013. aug. 7. 19:08
1 2 3 4 5
 21/43 anonim válasza:

mami:

Sajnálom, de ebben nem látok semmi logikát. Biztos velem van a baj, hogy nem hiszek el csak úgy mindent ami egy blogon van, de ebben a blogban ráadásul egyetlen hivatkozást vagy forrást sem találtam. Még az általános iskolai tanárok sem fogadják el a gyerekek kiselőadásait ha nem adnak mellé hivatkozásokat/referenciát. Ennyi erővel én is írhatnék egy ilyen blogot és ugyan annyi valóságalapja lenne.

A kómáról meg annyit, hogy jellemzőbben az ébred fel, aki kisebb sérülést szenvedett vagy erősebb az immunrendszere, de ez főleg a kóma típusától függ.

Nem rosszindulatból mondom, de nagyon utálom ha az emberek légből kapott dolgokat terjesztenek. Elméletekkel és magyarázatokkal pedig tele van a padlás.

2013. aug. 12. 16:13
 22/43 anonim ***** válasza:

21/ akkor többet kellett volna olvasnod belőle, mert benne van minden.

a komaállapotról pedig felesleges magyaráznod, mert intenzív ápoló voltam és sajnos sok komás és béna beteggel foglalkoztam. Ha többet olvastál volna a blogból nem csak a szűken megfogalmazott lélekről a magyarázatot, akkor jobban értetted volna miért nincs hozzá a mások magyarázata, csak az én tapasztalatom és magyarázatom a lélek meghatározásában.

2013. aug. 12. 22:29
 23/43 anonim ***** válasza:

Egyébként ehhez a be irthoz lenne hozzátenni valóm;

""Mégis miért lenne szükségünk "lélekre"? Tulajdonképpen az ember is csak egy állat, csak éppen biológiailag összetettebb.""

Igy hogy lélek, nincs szüksége rá az életnek. A lélek szó maga egy fogalom amit egy ókori filozófus talált ki- élet-energiának nevezte a lélek fogalmat.

A testeben olyan energia száll rendszerek vannak amely ha nincs meg akkor az élet vagy meghal vagy komában vegetál amig meg nem hal.

Abban viszont igazad van hogy az ember is tulajdonképpen egy állati" faj, sőt rosszabb az állatnál, mert intelligens!!

2013. aug. 13. 09:04
 24/43 anonim ***** válasza:

"A vallás a tömegek kábszere."

Bocsi,senkit nem szeretnék a hitében megbántani!

Hiszek abban,hogy minden mindennel kapcsolatban van....így pl. háziállataink ,...stb. is,velünk! Több jóérzés,hűség,kedvesség van bennük,mint a legtöbb emberben....feltétel nélkül.Nevezzük akárminek, bennük is megvan a "lélek". Szerintem.

2013. aug. 13. 12:33
 25/43 Girgoy ***** válasza:

Üdv! Nincs időm sajnos most végigolvasni a postokat, így nem tudom, hoyg amit most írok, esetleg jezete-e már valaki. Egy színvonalas Biblia-elemző könyvben olvastam, hogy amit "lélek"-nek fordít a magyar Biblia, arra az eredeti héberben (és a görög Szeptuagintában) 2 különböző szót használt a Biblia, és ez a kulcs a jelzett kérdésnél.

Mert hogy:

1. nefes (héber) = psziché (görög) VAN az állatoknak is! Ez egyfajta egyszerűbb életető lélek, de a növények nem rendelkeznek vele.

2. ruah (héber) = pneuma (görög) már az a fejlettebb Lélek, amellyel csak az ember rendelkezik! Sőt: a Szentlélek, Isten Lelke kifejezések is ezzel a szóval szerepelnek. Egyébként az embernek nefese/pszichéje is van.

A taapsztalati tény szerintem szintén nem mond ennek ellent, mert az állatok is mutatnak olyan tulajdonságokat, amik nem pusztán az élettelen anyag produktuma, ugyanakkor az ember jóval kifinomultabb, istenibb lelki tulajdonságokkal rendelkezik, mint az állatok. De ez csak a felszín, a mélyben kétfajta "lélek" húzódik meg. Ennyi.

2013. aug. 13. 13:05
 26/43 anonim ***** válasza:
Hát hogyne lenne.
2013. aug. 13. 21:53
 27/43 anonim ***** válasza:
Szóval mami: olvastál egy blogot, az IQ-d majdnem 3, aztán kiírogatsz random dolgokat egy nem létező dologról, olvasod, hogy hát EKG, te nővér voltál, titok, misztikum...biztos igaz, írjuk csak ki ide! Fele légből kapott, másik fele meg szimplán baromság. Felejtsük el. Blog. Én is írhatok egyet, arról, hogy valójában a krokodilok az őseink, aztán bizonyítom 3 random tudóssal, ezután pedig te elolvasod, és elhiszed, utána pedig még zaklatsz is vele másokat, ráadásul idegesen gépelsz, ott a szá_LL_... tehát át sem nézed amit írtál, csak idegesen, felbőszülve visszavágni annak, aki érvel, és nem is mellesleg igazat mond... Ilyen vagy... Jámbor adófizető lélek. Kategóriába besorolva. Köszönöm a readet.[ Ui.: az emberek keresik a miértet... aztán kitalálnak valamit, hogy ne kelljen tovább keresniük, elhitetik magukkal, hogy az így van... ha fele ekkora lenne a fantáziánk, nem lenne civilizáció és nem lennének vallások... talán fáj, de komolyan gondoljatok bele...] (ui2.: tudom, hogy sok a ..., de így hatásos...)
2013. aug. 13. 23:09
 28/43 anonim ***** válasza:
Ó, és mindjárt ki is derül, hogy a te blogod... na nővérkém, az a helyzet, hogy én is láttam már Tesla-tekercset, de mégsem mondtam rá, hogy ez Isten csodája...
2013. aug. 13. 23:11
 29/43 anonim ***** válasza:

A lélek fogalmat egy ókori filozófus találta ki az életben áramló energiára. De különböző dolgokra gondolták a lélek fogalmat régen, minden nép másra.

Az érzékelésem nagyon erős volt mindig már gyerekként is.

az emberek gyógyultak a környezetemben és a gyerekek is, csak azt nem tudtam miért. aztán volt olyan képességem gyermekkortól amiről hallgatnom kellett, amely megrémített olykor. eredetileg könyvelőnek tanultam és dolgoztam-- de a képességeimről mivel senkivel nem beszélhettem, igy 29 éves koromban ott hagytam a könyvelést ismét tanultam EÜ ben most már és mellette elkezdtem dolgozni Pesten az egyik klinikán, aztán másikon harmadikon és mindegyiken- ajánlkozva gyakorlatokra, mert érzékelni akartam a beteg emberi testet, hogy miben különbözik. A sebészeten voltam intenzív gyakorlaton és ott érzékeltem először nagyon furcsa dolgot.

Valakinek amputálták a lábát és amikor kötöztem, egy pillanatra becsuktam a szemem,levegőt vettem, mert rossz érzés volt először látni ilyesmi, S akkor furcsa dolgot érzékeltem, hogy érzékelem a lábnak elektromos vonalait a csonkolás után is, és szabályosan egészen a lábfejnek megfelelő vonal irányába. Vagy is a lábat levágták combtól de az energia szálak még is megmaradtak.

Ha levágjuk egy csirke fejét az azért képes elszaladni, mert a lélek még nem távozott el azonnal és a menekülő gondolat a lélek szálon van.

Ezt a (lélekszálat)az energia száll-rendszert ami vagy van, vagy nincs, már a véglegesen választott helyemen, a Neurológia intenzív és állt.neurológiai osztályon állapítottam meg kutatásaim közben.Az olyan komás akinek ez a száll-rendszere hiányzott, az soha nem volt visszahozható. Vagy is erre az energia száll rendszerre illik rá az egyik LÉLEK fogalom-- misztika nélkül!!.

S ahogy keresgéltem a jelenkori és a múlt fennmaradt különböző gyógyászatokban-- akadtam rá a kínaiak által talált i.e.3000 ben, a kínai akupunktúrára.

Nem a pontok a lényegesek,amit ők szurkálnak, mert azok test-energia pontok, inkább csatornák befelé a testbe. Hanem azok az Energia- szálak amelyeket ezek a pontok vagy csatornák ""odafércelnek""" a bőrhöz!!

Ez a lélek energia az amely túl élheti a test-halált! ezen az energián születik az érzelmi színezetű gondolat!

Ezért volt az, hogy egy agyhalott érez fájdalmat és ha visszahozza az ember a tudatát" Akkor mindent megérthet amit mondunk neki.

Vagy hiába van elfogadható EEG eredménye egy újraélesztet komásnak nem jelenti azt, hogy valaha vissza fog térni és élni fog. Tudniillik ha a léleknek nevezett energia száll-rendszer nem érzékelhető, akkor a lélek addigra eltávozott, csak az erős szív és sérüléstől mentes agy működik, - a test vegetál-- ez válhat éber komává hosszú idő után.

2013. aug. 14. 00:52
 30/43 anonim ***** válasza:

De a lélek fogalmat felesleges misztifikálni, és nem vallásos szó, hanem csak az életet biztosító energia száll rendszer.Az hogy a hitek különböző dolgot bele szőttek vagy agyon misztifikálták és beleképzeltek ezt azt az egy más tészta. Más a hit és más a valóság.

Két különböző nagy energia kering minden élőben. az egyik pozitív töltésű, szigetelt vezetékben futkos az idegszálakban és összeköttetéseket létesít az agyi neuronokkal és azok között. Ez úgy működik mint egy központi számítógép. A beérkezett információkat átalakítja elektromos impulzusokká feldolgozza, rendszerezi és memorizálja. Ezen kívül még az is a szerepe hogy központilag irányítsa a test működéseit a túlélésért.

A másik energia rendszer az, amit a kínai talált érzékelt, negatív töltésű és szabadon vezeték nélkül hálózza be a testet belül és a bőrön lefércelődve. (úgy ahogy én is érzékelni vagyok képes, annak minden egyes szálát, akupontját, beleérezek a testbe is, megérzem a gyulladást, a rákot, a túl erős töltésű szerveket, a test bármely pontjának erősségét vagy gyengeségét)

Ezen születik az átélt vagy látott történésekre a gondolat és ez irányít mindent, ez a felettes ÉN, a halk hang bennünk és az u.n. 6. érzék.Ez érzékeli a külvilágot annak minden negatív vagy pozitív sugárzását, ennek első és legfontosabb célja a túlélés, az élni akarás.

S aszerint avatkozik bele a valóságos ÉN cselekvéseibe a memóriával ellátott gondolkodásába, érzékeléseibe, a test működésébe. Ez okozza a pszichoszomatikus betegségeket, a teljes amnéziát, olykor a halált is, tulajdonképpen jó szándékból.

(Bizarr, de hasonló módon, mint a baktériumok a testben, amikor túlszaporodnak és elpusztítják azt a testet, amelynek köszönhetően léteztek!

A lélek energia a testhalálakor, amikor legyengül majd kialszik az idegi és agyi elektromosság, akkor kiszakad a testből a lélek energia szálrendszer. Amely lát, hall és gondolkodni, érezni képes.

Nagyon sok gondolati információval távozik és megtér a földi nagy energiához a Globális Tudat-energiához (Amelyre tulajdonképpen RÁILLIK az a fogalom, hogy ISTENI TEREMTŐ energia-) misztifikálás nélkül!!!

2013. aug. 14. 08:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!