Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek lenne értelme egy...

Szerintetek lenne értelme egy demonstrációnak Jehova tanui ellen?

Figyelt kérdés
Beszüntetnék ezt a romboló szektát ha összefognánk?

2013. aug. 2. 19:17
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
74%

Vidiripi

Katy Weaver is így állt hozzá a dologhoz aztán rájött hogy nem vagyok kiközösített. Mindössze arról van szó kedves tájékozatlan tanú barátom hogy olyan világban élünk amikor egyszerűbb információhoz jutni mint korábban. Nyugodtan beszélgess egy kicsit Katy Weaver-rel. S majd ő elmondja neked a dolgokat.

Ja és még valami mi nem beszélgetünk. Mi max. írogatunk egymásnak.

S megint figyelmeztetlek hogy tájékozódj mielőtt írogatni kezdenél. A kiadványaitok ingyenesek én magam is ingyen jutottam hozzájuk ajándékba is kaptam könyveket. S nem egy Jehova tanúja ismerősöm van. De nem tartozom közéjük és soha nem is tartoztam de voltam nem egy összejövetelükön. Ja és ott van még a hivatalos honlapjuk is rengeteg információval természetesen te ezekkel mind tisztában vagy csak annyira mondani akarod a dolgaidat hogy nem vagy képes átgondolni hogy mi is a helyzet. Pedig rendkívül egyszerű. Ismétlem beszélj Katy Weaver-rel!!!!!!!!!

2013. aug. 4. 07:17
 22/33 anonim ***** válasza:
20%

Ejnye gyermekeim az Úrban.

Tessék békességben élni.

Kedves Vidripi,

Igazán kedves az, hogy hivatkozol rám, de nem szeretnék híres középpont lenni, mert nem ezért írok itt.

Kedves Mindenki.

Mint írtam már előzőleg, újból írom.

Jehova Tanúi, ugyan olyan gyarló tökéletlen emberek mint bár ki más a földön. Hibákat követnek el, mert aki tökéletesnek mondja magát, és hibátlannak az hazudik.

az apostolok sem voltak hibátlanok, sőt az akkori vezető testület tagjai, mint Pál apostol, vagy Barnabás, Péter, de a Nők közül említhetném Evódiát, vagy Szintikét, Ők is követtek el hibákat, egy kívül álló szemlélő számára, nem is "kicsiket".

Ha valaki látta volna őket, megkérdezte volna:

"Ezek keresztények?"

Igen azok voltak. Tökéletlen emberek, akik ettől függetlenül igyekezték a keresztény alapelveket betartani, a fedést, helyreigazítást, alázattal elfogadni.

Nem lázadtak a kiközösítés ellen, mert hát akkor is voltak.

De dolgoznak azon igen keményen, hogy békében éljenek egymás mellett, és támogassák Jézus munkáját, és megtanulnak Isten szerint megbocsájtani egymásnak.

(Galácia 5:15) 15 Ha azonban egyre csak marjátok és faljátok egymást, vigyázzatok, nehogy megsemmisítsétek egymást.

ez a vers is bizonyíték, hogy akkor sem volt minden tökéletes a gyülekezetekben. De ettől még nem vonta Jézus kétségbe az őszinte erőfeszítésüket, mint ahogy Péter hűségét sem, pedig 3x is megtagadta Urát.

egy dologra kell koncentrálni most, ezen utolsó napokban.

A vezető testület, mint a hű és értelmes rabszolga feladata a szellemi táplálékot kiadni a kellő időben.

Jézus őket használja fel, mint tökéletlen embereket, ahogy Mózes sem volt tökéletes, és követett el hibákat, de ha valaki lázadt ellene, Jehova úgy vette, hogy ellene lázadnak.

Lásd Kóréh, és fiai esetét, akik lázadtak Mózes ellen akit Jehova helyezett ebbe a pozícióba, és meghaltak,

Az épületekről pedig annyit, hogy a Társulat az épületeket azért zárja be, mert minket is érint a gazdasági válság,és ott spórolnak ahol tudnak, s így is leveszik a terhet a vállunkról.

Vannak Bételotthonok, amiket össze vonnak, kettőből egyet csinálnak. A nagy nyomorúság mindenkit érinteni fog, minket is. Isten nem tartja burokban úgy a népét, ugyan úgy kivagyunk téve a politikai, és világban zajló események hatásának. Mint ahogy az Izraelitákat is a 10 csapásból az első négy igen mélyen érintett. De kitartottak.

Aki olvassa a Bibliát az tudja, hogy Isten népe körében is voltak hiányosságok, akár az Izraeliták idejéről akár a keresztényekről legyen szó.

De a Bibliában leírtak szerint kellett ezeket a problémákat kezelni.

A Szent Írás Istentől ihletett, ezért ha valamilyen megoldás születik a Biblia szerint, azt úgy kell venni, hogy Isten jóvá hagyta, és akik ellene vannak, azok nem a vének, ellen lázadnak, hanem Jehova ellen.

Biztos vagyok benne, hogy ha a vének hibáznak, ők is megfogják kapni a megfelelő helyre igazítást, mint ahogy vannak is ilyen esetek.

Kb 2. hete lett egy vén kiközösítve, de nem lázadozik, és rendszeresen jár a gyülekezetebe, és nem becsmérel senkit.

Katy Weaver

2013. aug. 4. 07:50
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

"S ha magyar országon beszüntetnék+

Magyarország nagybetűvel és egybe írandó!

2013. aug. 4. 08:25
 24/33 anonim ***** válasza:
73%

Kedves Bármely Jehova Tanú!

Nem az a gond, hogy ki mennyi hibát követ el. Hanem az, hogy ha ezt ti teszitek, akkor az rendben van. ha egy más vallású, akkor példa érték arra, hogy lám, amilyen a fa, olyan a gyümölcse. Azt, hogy ő is törekszik a jóra, azt figyelembe sem veszitek.

2, A kiközösítés ellen senki nem lázad, hanem a mód ellen, ahogyan azt végrehajtják a tanúk. ha az a mód egy Istenfélő ember számára elfogadható, az nem ismerte meg Istent, sem az ő szeretetét.

3, Bizony, Péter 3x megtagadta Krisztust, és ezért még sem közösítették ki. Mindezt Krisztus szeretettel ELŐRE elnézte, megbocsátotta neki. Ha csak egy hangyányi ismerete is lenne a tanúknak Krisztus valódi szeretetéről, valód kegyelméről, Péter esetét olyan megvilágításban láthatnák, ahogyan valóban bánik velünk Atyánk. De nagyon tanulságos, hogy Péter esetét soha nem a megbocsátás, isten ember felé tanúsított szerelme, tanítása felől vizsgálják, hanem a mentegetőzés felől.

4, Ha vezetőtestület tökéletlen, és a szellemi táplálék is az, akkor mi különbözteti meg őket más egyházak vezetőitől akiknek nem nézzük el a hibákat?

5,A véneket nem isten nevezte ki, és nem Isten jóváhagyásával azok, akik. Így az ő döntésük ellen lázadni, főleg ha az nem az ember jobbítását szolgálja, teljesen az igazság szerint való.

És ami a legjobban szokott fájni a tanúk tanításában, az az, mikor erőfeszítésről beszélnek. Istennek nem kellenek munkások. Istennek a virágok kellenek, akik azért illatoznak, és nyílnak, mert Ő gondozza őket. Az ember dolga, hogy isten gondoskodását elfogadja, hitét ebbe a csodába vesse, és engedje magát istentől növekedni ebben a kegyelemben.

2013. aug. 4. 10:15
 25/33 anonim ***** válasza:
62%

Az előttem szóló, valószínűleg, nem Tanú már,

DE a többi ember számára válaszolnék ezzel kapcsolatban.

A vének semmilyen rossz módban nem közösítenek, mint írtam nem ez az elsődleges cél.

Ugyan is nem csak azt vizsgálják meg, mi a hiba, hanem a körülményt is, és azt mennyire bánta azt meg.

Nem minden esetben van kiközösítés, így amint előttem szóló írta tévedés.

Más részről,Pál, Istentől kapott ihletés alatt írta azt, hogy ki kell közösíteni azokat, akik rosszat tesznek, és nem tanúsítanak megbánást, alázatot.

Tehát a vének feladata Isten népének tisztán tartása, tehát Isten szava szerint járnak el.

Más vallás,,,

Más vallásokban megtűrik a Biblia alapelve elleni bűnöket, így akik valóban Isten félő életet élnek kis hibákkal, együtt vannak azokkal akik nem oda valók, és támogatást kapnak

nem beszélve olyan biblia ellenes tanítások támogatásával, mint a lélek halhatatlansága, a pokol tüze, Jézust össze keverik az Atyával, és még sorolhatnám

Ezért tény, hogy a vének tökéletlenek, de a Tanításuknak is egyeznie kell a Bibliában leírtakkal, mert az az Isten szava, nem taníthatnak mást.

Így ez szintén nem igaz, hogy tökéletlen a Biblia oktatása a véneknek.

egyébként ha a biblia leírását nézzük összességében, fel merül a kérdés, hogy melyik az a csoport, akik a Biblia szerint élnek, és melyik csoporton teljesülnek a Biblia szavai, még ha tökéletlenek is?

A biblia, vagy is Isten közli velünk a népének ismertető jeleit, mint ahogy Jézust is a jelekből fellehetett ismerni, hogy Ő az, de vannak akik még sem ismerték el, és nem fogadták el, sajátos gondolkodásuk miatt.

A Szent írás szerint egységes, minden nemzetből való kis csoport, akik igyekeznek a Biblia alapelvei szerint élni, Jézus munkáját maradéktalanul elvégezni, s ezek nem lehetnek részei a világnak, bár itt élnek a világban.

A többiekre nem az egység jellemző, és a Biblia tanításaikban is eltérnek egymástól. Nem beszélve arról, hogy Isten a nevéről nevezteti őket, és bizony ez Páratlan kiváltság, hogy ezek az emberek Viselhetik ezt a nevet.

Más csoport nem kapta meg ezeket, pedig ez is egy ismertető jel.

A többi vád, pedig csak arra való, amit a Farizeusok is felhasználtak Jézus és a Tanítványai ellen.

Katy Weaver

2013. aug. 4. 11:49
 26/33 anonim ***** válasza:
81%

Az előttem szóló, valószínűleg, nem Tanú már,

............................

Válasz:

én is csak a többi ember kedvéért válaszolok, mert a tanúkat nem érdekli, hogy mi történik az egyházukban. :o)

DE a többi ember számára válaszolnék ezzel kapcsolatban.

A vének semmilyen rossz módban nem közösítenek, mint írtam nem ez az elsődleges cél.

Ugyan is nem csak azt vizsgálják meg, mi a hiba, hanem a körülményt is, és azt mennyire bánta azt meg.

Nem minden esetben van kiközösítés, így amint előttem szóló írta tévedés.

...................................

Válasz:

Hol írtam, hogy minden esetben van kiközösítés? De, a vének kiközösítenek, akkor is, ha arra semmi szükség. A férjem vén volt éveken át. Tudom.

........................................................

Más részről,Pál, Istentől kapott ihletés alatt írta azt, hogy ki kell közösíteni azokat, akik rosszat tesznek, és nem tanúsítanak megbánást, alázatot.

Tehát a vének feladata Isten népének tisztán tartása, tehát Isten szava szerint járnak el.

.....................................

Válasz:

A gond az, hogy a vének a szervezet tanításai alapján közösítenek ki, és nem Isten kegyelme szerint. A kettő egymástól olyan távol van, mint Makó jeruzsálemtől.

.....................................................................

Más vallás,,,

Más vallásokban megtűrik a Biblia alapelve elleni bűnöket, így akik valóban Isten félő életet élnek kis hibákkal, együtt vannak azokkal akik nem oda valók, és támogatást kapnak

.......................................

Válasz:

Leírnád kérlek, mik az alapelvek, mik a kishibák?

................................................................

nem beszélve olyan biblia ellenes tanítások támogatásával, mint a lélek halhatatlansága, a pokol tüze, Jézust össze keverik az Atyával, és még sorolhatnám

.....................

Válasz:

talán mutatnál egy, csak egy egyházat, ahol Krisztust Atyának tekintik a hívek, netán a tanítás?

........................................................

Ezért tény, hogy a vének tökéletlenek, de a Tanításuknak is egyeznie kell a Bibliában leírtakkal, mert az az Isten szava, nem taníthatnak mást.

Így ez szintén nem igaz, hogy tökéletlen a Biblia oktatása a véneknek.

...........................

Válasz:

Az írás szerint mindannyian tükör által, homályosan látunk. :O) A vének nem a biblia alapján tanítanak, hanem a hű ér értelmes rabszolga által kötelezett tanítás alapján. Tehát ha a vezetőtestület téved a tanítást illetően, akkor a vének is. Ha a vének nem azt tanítanák, hanem felismernék, hogy a vezetés téved, akkor bármely vént kiközösítenének, még akkor is, ha később beigazolódik, hogy a vén tudta jól. Ezért a vénnek nem jár semmilyen bocsánat kérés, sem engesztelés. Vagyis a tagoknak nem Istennek kell inkább engedelmeskedni, hanem a vezetőtestületnek.

......................................

egyébként ha a biblia leírását nézzük összességében, fel merül a kérdés, hogy melyik az a csoport, akik a Biblia szerint élnek, és melyik csoporton teljesülnek a Biblia szavai, még ha tökéletlenek is?

..................................................

Válasz:

Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek Téged, az egyedüli igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust.

Ott kell gyanakodni, ahol nem a Krisztust tanítják, ahol nem arról beszélnek, hogy mit tett értünk isten, hanem arról, hogy mit kell tennie az embernek Istenért. talán nem kell újjal mutogatnom....

............................................................

A biblia, vagy is Isten közli velünk a népének ismertető jeleit, mint ahogy Jézust is a jelekből fellehetett ismerni, hogy Ő az, de vannak akik még sem ismerték el, és nem fogadták el, sajátos gondolkodásuk miatt.

.................................................................

Válasz:

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.(Efézus 2:8-9)

..........................................................................

A Szent írás szerint egységes, minden nemzetből való kis csoport, akik igyekeznek a Biblia alapelvei szerint élni, Jézus munkáját maradéktalanul elvégezni, s ezek nem lehetnek részei a világnak, bár itt élnek a világban.

..................

Válasz:

Nem azt kértem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy tartsd meg őket a világban..... Jehova tanúi kiveszik a világból a tagokat, tanításukkal elszigetelik őket a családjuktól, barátaiktól. majd ha valamit elkövetnek, ami a szervezet tanításával nincs összhangban, akkor kiközösítik őket abba a világba, amiről elhitették, hogy a Sátáné, abban nincs egy rendes ember sem. Számtalanszor hallottam, hogy úgy beszélnek a kiközösítettről, hogy "olyan, mintha halott lenne..." és úgy is viselkednek vele.

.................................................

A többiekre nem az egység jellemző, és a Biblia tanításaikban is eltérnek egymástól. Nem beszélve arról, hogy Isten a nevéről nevezteti őket, és bizony ez Páratlan kiváltság, hogy ezek az emberek Viselhetik ezt a nevet.

.Válasz:

Jehova Tanúi összekeverik az egységet az egyformasággal. :o) Én és férjem mindenben különbözünk. Mindenben. Szinte nincs két dolog, amiben egyetértenénk. Kívülről sincs semmi egymáshoz illő bennünk. Ő szőke, kék szemű, gyönyörű testtel, én alacsony, barna, kövér, formátlan testtel. Ő lassúbb, én temperamentumosabb, ő zenél, én kézimunkázom.

Ő mászkálós, én itthon ülős....stb....és mégis, 26 éve vagyunk együtt. Szerelem első látásra volt sok éve. Még mindig tart. Egységen vagyunk, és nem egyformaságban. Ha Isten ikreket akart volna magának, mind egyforma gondolkodással, nem embert teremtett volna. :o)

............................................

Más csoport nem kapta meg ezeket, pedig ez is egy ismertető jel.

Válasz:

Istennek egy ismertető jelre van szüksége:

Ján 3:36 Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van, aki pedig nem engedelmeskedik a Fiúnak, nem lát majd életet, hanem az Isten haragja marad rajta." ...

............................................

A többi vád, pedig csak arra való, amit a Farizeusok is felhasználtak Jézus és a Tanítványai ellen.

.......................................

Válasz:

:o) Ez a legjobb. Mikor a tanúkat mindenkit, aki nekik ellent mer mondani, farizeushoz hasonlítják. :o)) Vagyis épp azt teszik, amit a farizeusok. :o))

Ezek nem vádak. Igazat mondok, köztük éltem. Nem haragból jöttem el, nem emberekben ütköztem meg, hanem Krisztus vezetett ki.

Nem várom, hogy megértsd Katy.

2013. aug. 4. 13:10
 27/33 anonim ***** válasza:
87%

Sziasztok!

Az a demonstráció szerintem is vicces volt inkább mint komoly.

Kicsit emlékeztet egy kisebb vallás szervezetre akik az autóinkra tettek röplapokat, annak sem volt sok értelem.

Vagy egy hasonlóra tavasszal egy kisvárosban, az sem ért el semmit.

Ez a "megmentéses" dolog azért furcsa, mert ha kijelenti valaki, hogy nem akar JT lenni, már nem is az - vagy ha elkövet valami bűnt és nem bánja meg akkor sem.

Akkor most kit is kell "megmenteni", ki retteg, mitől??

A "romboló szekta" kifejezés eléggé agresszív

Csak mert nem tetszik - attól nem lesz romboló.

A beszüntetésről meg szerintem elég szépen leírta a 2 válaszoló a lényeget.

2013. aug. 4. 22:34
 28/33 anonim ***** válasza:
23%

Az a demonstráció szerintem is vicces volt inkább mint komoly.

...............

Neked az volt, aki pedig nem lát kiútat, annak reménykeltő.

......................

Kicsit emlékeztet egy kisebb vallás szervezetre akik az autóinkra tettek röplapokat, annak sem volt sok értelem.

.......................

De volt. Amiért te nem tudsz róla, hogy annak hatására keresték a neten az eljött tanúkat, még volt olyan. :o)

Vagy egy hasonlóra tavasszal egy kisvárosban, az sem ért el semmit.

Ez a "megmentéses" dolog azért furcsa, mert ha kijelenti valaki, hogy nem akar JT lenni, már nem is az

......................

Igen, nem is bátraknak szól az egész. hanem azoknak, akik még nem tudják, milyen veszedelmes szekta tagjai. vannak érdeklődő emberek a tanúkközt is, akik valóban Istent szeretik. Azoknak kiábrándító megtudni, hogy a szervezetük az orruknál fogva vezeti őket. Azoknak szól. És azoknak is, akik már mindezt tudják, de félnek a magánytól, amit a szekta vont köréjük, ha eljönnének....

........................

- vagy ha elkövet valami bűnt és nem bánja meg akkor sem.

Akkor most kit is kell "megmenteni", ki retteg, mitől??

..........

MIndekit Jehova TAnúi tanításától. Aki még tanú, azt fel kell ébreszteni, aki érdeklődik, azt fel kel világosítani, aki még nem hallott róluk, azoknak elkekk mondani.

.............................

A "romboló szekta" kifejezés eléggé agresszív

Csak mert nem tetszik - attól nem lesz romboló.

Romboló, mert elveszi az emberek családját, ha azok nem tanúk. Romboló, mert megakadályozza hogy az emberek Krisztushoz menjenek. Romboló, mert elveszi mindatzt, amivel Isten akar megajándékozni Krisztus által.

..................

A beszüntetésről meg szerintem elég szépen leírta a 2 válaszoló a lényeget.

Nem kell beszüntetni. Elég ha jól tájékozottak az emberek.

2013. aug. 5. 16:24
 29/33 anonim ***** válasza:
26%

Kedves 26-os válaszoló!

Sajnos,hogy ezt kell írnom:örülök annak,hogy már nem tartozol közénk,mert az ilyen ember csak szégyent hoz az Istenre!!

2013. aug. 5. 23:20
 30/33 anonim ***** válasza:
20%

Egy "veszedelmes szekta" tagja vagyok és megakarnak mindenáron menteni:)

De én nem akarok megmenekülni általad, mert nagyon dühősnek és agresszívnak tűnsz és nem hiszem, hogy ez a temperamentum vezetne Krisztushoz.

Bocsi, inkább nem ments meg - mert így vagyok boldog:)

2013. aug. 6. 15:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!