Vallásos Barátaink? Miért kételkedtek a tudomány bizonyítékokon, elméleteken alapuló érveléseiben?
Kedves 20-as! Hogyne tisztelném a véleményed,különben nem lennék rá kíváncsi. Lehet,hogy az ateista szemlélet burokban él,ha elutasítja a láthatatlant,vagy számára idegen -többezer éves-erkölcsi parancsokat. De egy kedves hozzászóló említette az axiómák állandóságának a tarthatatlanságát,ami buktatója lehet a tudományoknak,hosszú távon. Ezzel kapcsolatban az a véleményem,hogy ezzel az emberi gondolkodási struktúrával,ezzel a nyelvi készlettel,ezzel az értelmezési horizonttal,ebben az univerzumban nem tapasztalható meg a nem megtapasztalható. Lehet egy másik univerzumban,egy másfajta értelmezési tartományban napi szinten van jelen Isten,vagy az Istenek,lehet,hogy valamiféle lényekkel napi kapcsolatban vannak,lehet,hogy valahol,valakik már az öröklétben élvezik a nemlét apróbb örömeit...igaz,nem tudhatom. Viszont az,hogy ezt belássam,nekem legalábbis semmi olyat nem mutat a vallás,ami miatt választanom kellene,vagy esetleg felmerülne a gyanú...Ebben az univerzumban,gondolkodási struktúrában bizony az igaz,ami érzékelhető,mérhető,kimutatható,logikával és értelemmel
struktúrába helyezhető. Ez a mi világunk.Ebben a világban nekem semmi nem mutat abba az irányba,hogy a vallás az igaz,a mérhető,értelemmel felfogható pedig nem igaz,és csak várni,meg nézni az eget...;-)nem ennyire sarkosan,de...persze ez csak szigorúan az én véleményem,minden tisztelettel mások iránt,hiszen itt és most egyidőben részesülünk a létezés igazi "csodájából" és én ezt tartom az igazi csodának.:-)
Kedves 21-es. Olvastam a Bibliát,de igen zavarosnak találtam,különösen az Ószövetséget. Nem csoda,hogy sokan félreértelmezték és évszázadokon át gyilkolták a népeket a Biblia nevében. Már az ókori görögök is tudták,hogy a föld gömbölyű és Hippokratész összehasonlíthatatlanul többet mondott a betegségekről,mint a Biblia. Az orvostársadalom a mai napig Hippokratész elveire és munkásságára esküsznek föl /
Hippokratészi eskü /. Az evolúció pedig bizonyított tény,viszont az élet kialakulásának kérdése nem az evolúció része,nem is szól róla. Ha majd tényekkel cáfolják az evolúciót,a genetikát,evolúcióbiológiát,akkor nem lesz igaz. Ez még nem történt meg 150 éve,még tudományos oldalról sem. Szókratész és Arisztotelész etikája pedig nekem többet mond az életről,a társadalmi együttélés normáiról,mint a Biblia. Szép napot külhonban!!!;-)
A kerek nem jelenti azt, hogy gömbölyű, az más kérdés, hogy te fel akarod benne fedezni, hogy azt írták, hogy gömbölyű.
Amúgy tiltakozol az evolúció ellen, de azt sem tudod, hogy micsoda.
#20 vagyok
"ezzel az emberi gondolkodási struktúrával,ezzel a nyelvi készlettel,ezzel az értelmezési horizonttal,ebben az univerzumban nem tapasztalható meg a nem megtapasztalható"
Tényleg nem. Ezért mondtam, hogy a tudomány nem segít téged abban, hogy megtaláld Istent. Isten személy, és Isten szellem. Ezért csak szellemmel, és csak személyes kapcsolat útján lehet megtalálni. Ha így érthetőbb: a szíveddel kell keresni. Ő nem az értelmedhez akar szólni, nem a lelkedhez és a logikus gondolkodásodhoz, nem akar érveket mondani vagy bizonyítékokat felvonultatni, amivel meggyőz az igazáról. Ő a szívedet szólítja. De ha azt megkeményíted, láthatatlan és hallhatatlan marad számodra.
Az embereknek tipikusan azért nehéz ma megtalálni Istent, mert meg vannak győződve róla, hogy a helyes úton járnak: elsajátították, amit tanítottak az iskolában, ez a tudás magabiztossá teszi őket, és magaviseletüket, életvitelüket tekintve jónak számítanak a világ általános sztenderdjei szerint. Isten viszont azt üzeni mindenhol, mindenkinek, hogy térjenek meg. Ez az első és kihagyhatatlan lépés az Őhozzá vezető úton. Azt az embert nevezi megkeményedett szívűnek, aki egyszerűen nem is érti, hogy ugyan miért kéne neki megtérnie. Ez az állapot teljességgel kizárja, hogy az ember kapcsolatba lépjen Istennel. Azok a bizonyítékok, amelyekre ilyenkor az emberek várnak, vadásznak, soha nem lesznek elégségesek, szinte semmi nem győzné meg őket, hogy van Isten, azért, mert nem a bizonyítékokkal van itt probléma, hanem a szívvel. Ha az kemény, akkor nem hajlandó meghallani olyan hangokat, amelyek azt mondják, hogy helló, a szakadék felé mész, az életbe vivő út Jézus lenne, te meg ellenkező irányba haladsz. Mert ehhez meg kellene alázkodni, és az ember nem nagyon szereti belátni a tévedéseit, főleg akkor nem, ha azok alapvetőek. Egyszerűbb azt mondani, hogy én inkább nem hiszek, mert nincs kellő bizonyíték. De - és ezt nem fenyegetésből mondom - ha létezik egy Úr Isten, és minden embernek meg kell egy napon állnia az Ő ítélőszéke előtt, akkor ez nagyon kevés lesz mentségnek. Krisztus, aki az ítélőszékben fog ülni, azt fogja mondani, hogy én emberré lettem érted. Megvertek és megkínoztak érted. Meghaltam érted, mert szerettelek. Gondoskodtam róla, hogy a történetemet hűen leírják, és feltámadásom után 2000 évvel is legyen, aki elmondja neked, mit tettem érted. Hogyhogy nem törődtél ekkora szeretettel? Miért azon gondolkodtál, hogy miért nem lehetséges ez? Miért nem azon, hogy ha lehetséges, hogyan találhatom meg Őt, aki így szeretett? Hová tetted a szívedet?
Csak ez fog számítani. Hogy hová tetted a szívedet. Semmilyen okoskodásnak nem lesz értelme, sem jelentősége. Nem az a lényeg, hogy miért látszik ellentmondani a világ tudománya a Bibliának. Hanem az, hogyha Jézus így szeret téged most ebben a percben is, akkor mi okod van rá, hogy meg se próbáld megkeresni?!
Kedves kérdező!
Azért a nincs összefüggésben, az erős...
Hány maffiózó kerül ki az igazi keresztények, és hány az igazi ateisták közül?
Kedves kérdezö, az evolucio valóban nem tudja megmagyarázni az élet keletkezését. Egyszer csak jött egy ember Darvinnak hívták és ugy felnéznek rá az evolucionisták mint egy istenre, ezt Darvin mondta, tehát ez tény és való. Legalábbis ez a látszat.
Én sokat olvasom a tudományos ujságokat, mert engem ez a téma különösen érdekel, alaposan többször elolvastam a Bibliát is. A Biblia számomra egy csodálatos könyv, tele érdekes történetekkel, jó tanácsokkal, és most jó megkapaszkodni, jövendölésekkel, amik valóban teljesülnek.
Emlékszek rá, még az alapiskolába jártam, és egy tanárunk meg akarta magyarázni, hogy miért teljesülnek a bibliai jövendölések. Azt mondta, hogy azért, mert a Bibliát ujra meg ujra átírják.... nos a régi kéziratok, az ellenkezöjét bizonyítják, de neki fogalma sem volt róla mik a pld. Holt-tengeri tekercsek....
Az pedig hogy a vallás vagy a Biblia nevében öldökölték egymást az emberek, az emberek mindig kitalálnak valami okot hogy egymást gyilkolják. Vagy az Isten vagy a Lenin vagy egyébb valaki nevében. Nem olyan régi példa a Szovjetúnió...
A Biblia egyik törvénye "ne paráználkodj"...és mégis milyen sokat olvasunk az utóbbi idökben, amikor nyilvánosan kiderült, hogy mennyi gyermeket tettek tönkre maguk a papok. De ez nem a Biblia hibája. Azt is írja, hogy ne hajlongjanak az emberek a képek és szobrok elött, mert ez Istent sérti. Ha bemegyünk a templomokba mit látunk? Igaz müalkotások, de tele bibliai szóval bálványokkal.
A vallásos vezetök sajnos mind a két világháborúban áldották a fegyvereket és a katonákat.."ha valaki meghal a hazáért a mennybe megy" .Szörnyü dolog. Mind a két tábor egyforma vallású, talán majd a mennybe kibékültek, vagy ott is tovább folytatták a harcot? Tüzzel égették azokat, akik azt mondták, hogy a föld kering a nap körül? Hol szedték ezt a szörnyü gyilkos butaságot az egyházvezetök? Miért égették el Husz Jánost? Mert megmondta nekik az igazat? A Biblia azt írja: "szeressétek még az ellenségeiteket is". Akkor miért voltak az egyház áldásával a keresztes háborúk?
Miért ijesztgették az embereket a tüzes pokollal, amikor a Biblia azt írja, hogy nincsen élet a halál után, a halottak nem szenvednek.
Bocsánat, magasra szökik a vérnyomásom, ha ezekre a kegyetlenségekre gondolok. A sok vagyon, amit összeszedtek a sok szerencsétlen embertöl...pedig Jézus azt mondta: "Ingyen kaptátok, ingyen adjátok."
Kedves kérdezö, kösz az inteligens nézetcseréért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!