Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tudnátok segíteni? Nagyon...

Tudnátok segíteni? Nagyon kéne. Hívők válaszát nem kérném.

Figyelt kérdés

Kiléptem a szektából. A biblia nem igaz, isten és krisztus sem létezik. Ez volt az ok.

Mindig élet vidám voltam. De most magányosan érzem magam. Sokszor csak bámulok akár órák hosszát is előre és belül a poklot élem meg.

18/f

2013. júl. 12. 20:40
1 2 3
 21/21 anonim válasza:

Nekem el sem kellett olvasni a Bibliát ahhoz, hogy rájöjjek, hogy az egész kamu. Én is magamtól lettem ateista, az anyám rám hagyta szerencsére. Bár ő sem az a szentfazék, és nem is igazán hisz, a nagyszüleim azok, akik erőltették. Meg is vagyok keresztelve (még kisbaba koromban megkereszteltek). Jobb az élet úgy, ha nem azon rágódsz, hogy milyen bűnöket követtél el.

Egyébként egy újabb remek ellentmondás:

A katolikus egyház, és a pápa mindent Isten nevében tesz. Elutasítják az abortuszt. Ha Isten nem akarná, hogy abortusz legyen, akkor az a tudós, aki kitalálta a módszert, az nem fogant volna meg. Következtetés: Vagy Isten akarata, hogy legyen abortusz is, vagy nem létezik.

Amikor a terroristák felrobbantották a World Trade Centert, emberek ezrei kiáltották, hogy "Oh my God!" Istán miért nem lépett közbe? miért születtek meg a terroristák? Miért tudták sikeresen eltéríteni a repülőt? Miért nem kapcsolták le őket 1,5 óra alatt? Miért tudott a második repülő akadálytalanul berepülni a WTC2-be, ha New York felett lezárták a légteret? Miért nem robbantották fel? Miért repült bele a Pentagonba is repülő? Az én nővérem pedig fogyatékos. Ha van jóságos Isten, akkor nem születnének fogyatékos gyerekek...

Amúgy, nekem is van 3 hívű barátom, de nem a hitről beszélgetünk, sőt egy buddhista is van :) Szóval kapom mindenhonnan a spirituális oktatást, de én úgy vagyok vele, ha neki jó, akkor higgye azt, amit akar. Te is hidd, amit akarsz, éld az életed, mert halálod után nem reinkarnálódsz, nem kerülsz e mennybe, se pokolba, anem szétrágnak a férgek. Az elme csak illúzió, az agy elektromos ingerületei adják a tudatod, ami a halálod után megszűnik. Erre van mérő gépezet, kedves hívők, szóval ez tény.

2013. júl. 14. 23:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!