Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tudnátok segíteni? Nagyon...

Tudnátok segíteni? Nagyon kéne. Hívők válaszát nem kérném.

Figyelt kérdés

Kiléptem a szektából. A biblia nem igaz, isten és krisztus sem létezik. Ez volt az ok.

Mindig élet vidám voltam. De most magányosan érzem magam. Sokszor csak bámulok akár órák hosszát is előre és belül a poklot élem meg.

18/f

2013. júl. 12. 20:40
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Milyen szektából?
2013. júl. 12. 20:45
 2/21 anonim ***** válasza:
Hogyan segítsünk? Szerezz barátokat, olvass, hallgass zenét, nézz filmeket stb.
2013. júl. 12. 20:47
 3/21 anonim ***** válasza:

Gondolom, túl sok időt szántál a szektára az életedből, ezért most nem tudsz mit kezdeni magaddal.

Ráadásul a világképed is romokban heverhet, ha ennyi minden változott.

Szerintem keress magadnak valami hobbit, és próbáld magad olyan emberekkel körülvenni, akik hasonlóan gondolkodnak, mint te.

Ez általában segít.

2013. júl. 12. 20:48
 4/21 anonim ***** válasza:

Ex-katolikus ateista vagyok, remélem tudok segíteni.

Szerintem ennek az érzésnek az az oka, hogy nem csak a szekta által nemcsak a szekta istenéhez kerültél közel, hanem a szekta közösségében érezted magad otthon, és ragaszkodtál az ottani társasághoz.

Nem tudom, milyen a háttered, de a korod alapján arra tippelek, hogy hamarosan új közegbe fogsz csöppenni (munkahely? egyetem?). Ott fogsz új barátokat találni.

Ami meg a vallástól való végleges eltávolodást illeti: olvass könyveket a következő szerzőktől: Richard Dawkins, Sam Harris, Dan Dennet, Cristopher Hitchens.

2013. júl. 12. 20:49
 5/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudom, melyik szektából léptél ki, és mi vitt erre a döntésre, de biztos vagyok abban, hogy a Biblia üzenete attól függetlenül igaz, h bizonyos szekták elferdítik, v épp elferdítve élik meg. Megértem, hogy most hatalmas fájdalom van benned, de szeretettel javaslom, hogy keress egy hiteles közösséget, és leginkább a történelmi felekezetek (katolikus, református, evangélikus) környékén lenne érdemes körülnézni. Náluk sem mindegyik gyülekezet szuper, de az üzenet igaz. Ha írsz privátot, szívesen segítek.

Ja, és ne haragudj, h mégis hívőként válaszoltam :)

2013. júl. 12. 20:52
 6/21 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Létezni nehezebb, mint élni.

2013. júl. 12. 20:55
 7/21 A kérdező kommentje:

Hit gyüli :) De utána 1 szabad keresztény gyülibe kerültem :) Járok ki a haverokkal. De ők nem tudták , hogy benne voltam. Amikor velük vagyok akkor úgy ülök mint a zombi :)

Igazából későn érő típus vagyok :) Lelkileg - testileg eléggé gyerek vagyok. Pl: a hangom is csak 16 évesen mutált el.

Nagyon nehéz :( 14 évessen kerültem bele. Szüleim ellenezték titokban jártam Istentiszteletekre :) Igazából az agyam eléggé pörkölt lett :) pl: ima közben az embereket hatalmas eufória keríti hatalmába és olyan mintha 1 másik reális személy benne élne :) De ez hazugság.

8/21 anonim ***** válasza:
100%
Depressziós vagy? Ez nem ciki...
 9/21 anonim ***** válasza:
66%

5- ös.

Leírta, hogy nem kér belőletek ! Ne akard belerángatni egy másik szektába.

2013. júl. 12. 20:56
 10/21 A kérdező kommentje:

nyugodtan :) csak a Baptista, Hit gyüli és a többi gyülekezet kíméljen :)

Az miatt tértem ki mert bekellet látnom , hogy az evolúció az tény. És a bibliában rengeteg hiba és ellentmondás van amiket észre vettem miközben olvastam.

Érzelmileg nekem most nagyon rossz :( padlón vagyok :(

2013. júl. 12. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!