Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tudnátok segíteni? Nagyon...

Tudnátok segíteni? Nagyon kéne. Hívők válaszát nem kérném.

Figyelt kérdés

Kiléptem a szektából. A biblia nem igaz, isten és krisztus sem létezik. Ez volt az ok.

Mindig élet vidám voltam. De most magányosan érzem magam. Sokszor csak bámulok akár órák hosszát is előre és belül a poklot élem meg.

18/f

2013. júl. 12. 20:40
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
nincs senki a közelemben aki ezt megértené :( van itt olyan aki át ment hasonlón ? Mindegy hány éves. De korombelivel szívesen írnák. Fiú vagy lány az mind 1 :)
2013. júl. 12. 20:58
 12/21 Pietrosol ***** válasza:

Ne pánikolj!

Lesz még, így, meg úgy, meg még másként is.

2013. júl. 12. 21:01
 13/21 anonim ***** válasza:
Nehogy most belemenj egy másik szektába, mert csak minden meg fog ismétlődni és azt te sem akarod. Itt a szekta alatt az összes vallást értem. Ha valami kérdésed lenne, akkor szívesen segítek. Ateistaként szívesen bevezetlek az igazi szabad akarat és a szabadság világába, csak írj privátot.
2013. júl. 12. 21:26
 14/21 anonim ***** válasza:

Mondjuk az evolúció csak a klasszikus teremtéselméletet zárja ki a Bibliában, szóval bármely hívő beláthatja, hogy igaz.

Ez csak a kérdező egyik kommentjére volt reagálás, szóval ez nem a hitvita kirobbanásának helye volt.

2013. júl. 12. 22:13
 15/21 anonim ***** válasza:
51%
Ne foglalkozz se vallásos "jótanácsokkal", se okoskodókkal. Foglald el magad értelmes dolgokkal,sportolj,bulizz,igyál finom borokat,olvass..kicsit lazíts,engedd el magad és ne arra gondolj,hogy egy képzeletbeli figura valahonnan a felhők mögül épp azt lesi,te mit csinálsz, hol hibázol.
2013. júl. 13. 00:05
 16/21 anonim ***** válasza:

Kedves #5-ös ne itt hittérítsél!

Kedves kérdező neked ajánlom ezt az oldalt: [link]

2013. júl. 13. 00:06
 17/21 anonim ***** válasza:
Különben is,nem hívők válaszát kèrte. Írj privibe,majd én "feltámasztalak".
2013. júl. 13. 00:08
 18/21 Sághegyi Csaba ***** válasza:
48%
Nem az van, hogy erőszakot követsz el a saját lelkeden (pl. a hívőket alapból elutasítod) és ez a depi fő oka? Az evolúció, azaz a folyamatos változás valóban tény, de te gondolom, a törzsfejlődésre, plusz az abiogenezisre gondolsz, amelyek csak elméletek, rengeteg hiányossággal, ellene szóló tényekkel, de az elmélet nem tény. Kijelented, hogy Isten nem létezik, amikor tény, hogy olyan keveset tudunk a világról, hogy ilyet nem jelenthetünk ki. Ne ragaszkodj önmagaddal szemben erőszakosan olyan szemléletekhez, amelyek igazságtartalmát nem tudhatod! Keress, figyelj, gondolkodj! Ez is elgondolkodtató: http://www.youtube.com/watch?v=GFpySHP1u7k
2013. júl. 13. 20:45
 19/21 anonim ***** válasza:

Nem lennék a helyedben! Szerencsére én nem járok gyülibe, ennek ellenére hívő vagyok és rengeteg "hitetlennel" barátkozom, haverkodom. Próbálj meg ne vallás vagy hit alapján válogatni az emberek között, ha meg valaki emiatt kerül téged és "kárhoztat" azt csak sajnáld, mert beszűkült, agymosott szaralak. Ne csak a vallás legyen már a közös témád egy emberrel, annyi minden van ebben a világban amiről beszélhetnénk.

(Én estem már párszor nagyot, és vesztettem el többször a hitemet (halálozások, tanulmányok, csalódások stb) de végül visszatértem, mert megakartam ismerni Istent, de ebbe ne menjünk bele, ezt nem kérdezted, ezért van a zárójel.)

2013. júl. 14. 03:24
 20/21 Sághegyi Csaba ***** válasza:

"...és belül a poklot élem meg."

Hívő vagy, vagy sem, elfogadod-e vagy sem, pontosan azt tapasztalod, amiben hittél! Az Istentől való elválasztás a pokol állapota. Ezt biztosan hallottad. Most pedig - bár már nem hiszel (azt mondod) - tapasztalod, amit már tudsz.

2013. júl. 14. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!