Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondolsz az ateizmusról?

Mit gondolsz az ateizmusról?

Figyelt kérdés
Kérlek a válaszod végére írd le, hogy te miben hiszel, melyik vallást követed.
2009. okt. 17. 11:50
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
5%

18:33

Azért, mert a vallás az érzelmekről szól, semmi másról. Lehet, hogy pont egy vallásos pontozott felebaráti szeretetből.

2009. okt. 17. 18:47
 12/41 anonim ***** válasza:
70%
18:47 - A kérdés az ateizmusról szólt, és kérte a kérdező, hogy írjuk le, mi miben hiszünk, én meg arra válaszoltam, kb. ennyi a problémám, ha én értelmezek egy kérdést, és annak megfelelően válaszolok, miért nem képes ezt más is megtenni? Függetlenül attól, hogy ki miben hisz...
2009. okt. 17. 18:57
 13/41 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem az ateizmus is egyfajta hit, az ateisták is valami meggyőződés folytán követik, és meg van a maguk elképzelése a világról. Nem szerveződik vallássá, inkább egyéni megközelítésű. Én toleráns vagyok a más hitűekkel, így az ateistákkal is, és semmi bajom velük, amíg ők is hasonlóképp viszonyulnak hozzám. Azt viszont nem szeretem, amikor gúnyolódnak a hitemen vagy vallásomon, vagy épp provokálnak emiatt. Én elfogadom, hogyha valakinek más a felfogása a világról, és ezért nem gúnyolok senkit.

22/F katolikus

2009. okt. 17. 20:22
 14/41 anonim ***** válasza:
75%

Én nem vagyok vallásos, és nem hiszek semmilyen felsőbb hatalomban. Igaz, hogy még bérmálkoztam is annak idején, de már akkor sem tudtam hinni, és nem is akartam végigcsinálni, de anyukám ragaszkodott hozzá.

Mondjuk úgy, hogy egy begyöpösödött materialista lettem végül, de nagyon erősen hiszek önmagamban, ez segít nekem mindig, ha valami negatív ér. Van saját erkölcsi értékrendem, ennek nagy része a Tízparancsolathoz kapcsolható.

Nem szeretnék a következőkkel senkit megsérteni, de mivel ez a kérdéshez tartozik, le kell írnom. Szerintem kétféle ember van alapvetően: az erős és a gyenge. Az erős ismeri a saját képességeit, lehetőségeit, bízik önmagában, ezáltal tudja formálni a saját sorsát. Nincs szüksége egy felsőbb hatalomra, amivel a világ működését magyarázná. A gyenge embernek ezzel szemben kell egy külső támasz, mert nem elég erős az önmagába vetett hite. Képes irányítani a saját sorsát, viszont ehhez mindig szüksége van egy transzcendens támaszra, ami hozzásegíti a tettekhez, ez pedig számára a vallás.

Tudom, hogy ez most nagyon elítélően hangzik, de én nem nézek le, és nem ítélek el senkit, aki vallásos. Mindenkinek szüksége van hitre, csak az különbözik, hogy ez mire irányul: ezért hisznek sokan Istenben, Allahban, Buddhában, én meg ezért hiszek magamban.

Egyébként 20 éves lány vagyok.

2009. okt. 17. 22:38
 15/41 anonim ***** válasza:
46%
egyet értek vele:)
2009. okt. 18. 22:42
 16/41 anonim válasza:
10%

Az ateizmus is egy hit. Ezt nem képes felfogni sok ember. Hit nélkül nincs lét. Olyan nincs, hogy valaki nem hisz semmiben.

Elég elmélyedve foglalkozok minden vallással, és jó pár dologra rájöttem már. Aki létezik, él, anyagilag megvalósul, azt már "isten" teremtette. Isten a válasz a Kérdésre, mivel isten maga a Kérdés. Az ateisták esetében maga a világ, anyag stb. Nincs olyan, hogy valaki nem hisz egy felsőbb hatalomban, mert az anyag is egy felsőbb hatalom, ami választ ad a Kérdésre. A vallások csupán behelyettesítések. Akik hisznek valamiben, mind ugyanabban hisznek. Csak vannak, akik még nem tudják a Választ.

A vallásomat nem tudom behatárolni. Minden vallással egyetértek, a gondolataival, a tanaival, egyedül csak a dogmákkal nem.

18/F

2009. okt. 19. 05:35
 17/41 anonim ***** válasza:
72%

Azért ez érdekes: ateistának vallom magam ,hiszen ami nincs abban hogy higgyek?Mondom hogy nincs mert volt aki ugye ezt írta ,istent még nem látta senki vagy legalábbis nem olyan akinek a szava abból a szempontból hihető hogy ő maga nem vallásos.Remélem érthetően írom ! Tehát ateista vagyok és nem is hiszek semmiben,illetve magamban, a páromban, a családomban barátaimban.Tiszteletben tartom mindenki meggyőződését,higgyen istenben vagy a tibeti lámában nekem mindegy,csak ne akarjon senki megtéríteni!

Azonban érdekelnek a különböző népek vallásai, megszoktam nézni ha ilyen megy a tévében.Véleményem is van róla , de szigorúan csak magamban tartom illetve a környezetem tudja.A barátaim között vannak erősen katolikus beállítottságúak, velük ezt tisztáztuk és soha nem okozott még problémát a más gondolkodás.

2009. okt. 22. 15:39
 18/41 anonim ***** válasza:
hát ha szt vesszük ateizmus nincs... mert ha ateista vagy akkor nem hiszel semmiben,tehát hiszel abban hogy nem hiszel semmiben! :)
2009. okt. 23. 22:16
 19/41 anonim ***** válasza:

ma 22:16

Ha már ateizmusról beszélünk(írunk..) akkor valamilyen módon van olyan hogy ateizmus.

A te logikád ott bukik, hogy nem hisszük, hogy nem hiszünk semmiben, hanem tudjuk, hogy nem hiszünk istenben.

2009. okt. 23. 22:47
 20/41 anonim válasza:

22:47

Ha már beszélünk (írunk) istenről, akkor valamilyen módon már létezik isten... :) A vallásosok pedig azt TUDJÁK, hogy ők hisznek istenben.

Ez így eléggé le van sarkítva, de a te válaszodból logikusan következik...

2009. okt. 24. 08:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!