Mit gondolsz arról, h terjed a magyar keresztények közt is a fundamentalizmus?
Mi ez a felháborodott hangnem?
Amúgy leszögezném én nem vagyok keresztény, csak keresztények közt élek.
A reformátusok egyre jobban hasonlítanak a pünkösdistákra meg hasonlókra, simán magukévá teszik az Amerikából importált eszméket. Többen teljesen rákattantak a világvége témára, szinte lelkesen várják.
Ja, hogy neked az a "fundamentalizmus", hogy bizonyos bibliai tanokat elhisznek az emberek?
Látod ezért kérdeztem vissza. Sokan ugyanis teljesen mást értenek ezen a fogalmon, mint amit az takar. Bár az is igaz, hogy jelentős változáson ment át a jelentése az elmúlt 100 évben.
Pusztán a visszakérdezés ténye egyébként, még nem jelenti a felháborodásomat.
"légy oly kedves...?!" erre értettem a felháborodást.
Nem az a gond h elhisznek valamit hanem egy-egy téma rögeszmévé válik, mint ez a világvége.
Vagy pl az amikor egy előadáson az illető azt ecsetelte h valójában az ember legközelebbi rokona a csörgőkígyó, még ezt is gond nélkül elhitték.
A kérdezőnek:
Ember, gazdasági világválság van!
Veszélyben az euró: Olaszország gazdasága is készül arra, hogy beadja a kulcsot, igaz próbálják pumpálni pénzzel, de ez nem rfog sokáig menni, és úgy össze fog omlani az egész európai gazdaság, mint a kártyavár.
Ezt nagyon sok ember nagyon jól látja, és ez a tény elég ijesztő tud lenni. Az ilyen helyzet kedvez a szélsőséges eszméknek (lásd 1933-as gazdasági világválság, Hitler hatalomra jutása) Ha valóban összeomlik majd egész Európa gazdasága, az még inkább a szélsőséges eszméknek fog kedvezni.
Mivel nincs más kéznél, ezért a vallást fogják erre felhasználni, és már használják is. Hogy miért pont a kereszténység, mert Magyarországon a keresztények vannak többségben, és ez van kéznél. Ez nagyon szomorú, mert kár lenne ezt a békés vallást findamentalista irányzatok létrehozásával teljesen tönkrevágni, de a gazdasági válság nemcsak a gazdaságot, hanem a társadalmat, az erkölcsöt, az emberi szíveket is teljesen taccsra vágja.
Hog miért: mert nincsen az embereknek eléggé erős istenhite.
A magam részéről akkor sem fogok padlóra kerülni, ha arra ébrednék holnap, vagy egy hét múlva, hogy befuccsolt az euró, és Magyarországon is elindult a hiperinfláció, és úgy fog járni a forint, mint az II. vh. után a pengő, mert semmi nincs véletlenül, az ember mindenből tanul.
Ha ez bekövetkezne, és ott maradnék áram nélkül, a mobilomat sem tudnám használni pl. e-mailt sem tudnék olvasni, stb. azzal is nyilván tanítani akar Isten minket valamire, ezen nem felháborodni kell, hanem elgondolkodni rajta.
Ilyen helyzetben a szélsőséges eszmék követése nem segít még akkor sem, ha látszatra ez úgy is tűnik. Ilyenkor az segít, ha végigondoljuk, hogy mi mit szúrtunk el, és végre az örökös pénzhajsza helyett a család lesz a fontos, stb. Ha ez kell ahhoz, hogy az emberek megtanulják, hogy a pénz múlaandó, és legfontosab dolog a szeretet, akkor ehhez áldozatokat kell hozni még azon az áron is, ha az összemoló gazdaság romjain azt sem fogjuk tudni, hogy holnap tudunk-e venni húst, vagy sem.
A fundamentalizmus sajnos meg fog erősödni a karch után, mert sok buta ember van, akik képtelenek a lelki fejlődésre.
Üdv: 29/l
"Ez nagyon szomorú, mert kár lenne ezt a békés vallást findamentalista irányzatok létrehozásával teljesen tönkrevágni"
Hány száz millió ember vére szárad is ennek a "békés" vallásnak a lelkén?
Egyénként a "kereszténység" csak egy gyűjtőfogalom, mely sok ezer, egymással marakodó, gyakran egymást megsemmisítő felekezetre és szektára tagolódik. Valóban (Krisztusi értelemben) békés köztük az egy kezünkön megszámolható.
Utolsóelőtti kommentelő, te nagyon el vagy tájolódva. Amit állítasz, az egy hatalmas baromság: a kereszténység nevében nem végeztek ki többszázmillió embert, ezt nem tudom, honnan vetted.
De ne fesd az ördögöt a falra, mert egyelőre fogalmunk sincs, hogy mi fog itt folyni a nagy gazdasági összeomlás után. Nekem annyira nem gond, mert vannak kapcsolataim, és ha itt beüt a krach, megyek az Usa-ba, annak is az egyik csendes-óceáni szigetére, mert én nem akarom látni azt a rettenetes barbárságot, ami itt el fog szabadulni a nagy krach után, de nagyon sok ember nem fog tudni menni sehova, és őket rettenetesen sajnálom.
A Krisztus-követők között nagyon sok a békés ember, de attól félek, ha bekövetkezik a nagy gazdasági összeomlás Európában, és az euró nem fog érni semmit, de a forint sem, akkor már nem lesznek azok.
Üdv: 29/L
A "keresztény" történelem évszázadai tetőzve a 20-ik századdal. Ezekről beszéltem.
És igen, arról is, ami majd a "NAGY NYOMORÚSÁG" idején lesz nemsokára - ahogy a Biblia megfogalmazza. Olyan lesz, amilyen még nem volt a történelemben sohasem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!