Miért hiszik sokan, hogy Jézus magyar volt?
Pár évvel ezelőtt azt hittem, hogy ez a tizenévesek hülyesége, de rájöttem, hogy a tanult, normálisan szocializálódott emberek közül is sokan ezt állítják. Néhány fórumon leplezetlenül arról írtak, hogy a Biblia lényegében rólunk szól. Próbáltam velük normálisan társalogni, de amint kiszagolták, hogy nem osztom a nézetüket, rögtön cionista lettem. Azért voltak, akik nem támadtak le azonnal, de ők úgy beszéltek velem, mintha vmilyen titkot tudnának, én pedig egy lesajnált idióta vagyok, akinek biztos nem volt gyerekszobája :S
Egyszer néztem egy amerikai vallási műsort, abban azt mondták, hogy szerintük az amerikai a kiválasztott nép, hogy megvédjék a kereszténységet. Természetesen én nem így gondolom, de ha muszáj lenne választanom, akkor valóban inkább ők, mint mi(a mai politikai helyzetet elnézve). Szerintem nincs kiválasztott nép, de mind1.
Csak azért tettem fel a kérdést, mert azt hittem, hogy ezeknek az embereknek nagyon torz a lelkivilága, de úgy tűnik, hogy itt normális emberekről van szó. Milyen érveik vannak(ami nem kitaláció)? Mert ez így kicsit mormonos...
Szerintem a kiválasztott nép még mindig a zsidó nép. (Keresztyén vagyok, a félreértések elkerülése végett...)
Ezt nem vonta vissza Isten. A Bibliában található utalások is arra utalnak, hogy az utolsó idők is akkor jönnek el, amikor újra megépül a jeruzsálemi templom.
Jézus is zsidó volt, körül is metélték.
Az általad említettek szerint - úgy lehet - a tej a zacskóból jön, és nem a tehénből...
Nem mindenki állhatott a sor elejére, amikor az észt osztották, mást nem tudok mondani.
Nagyon sok mítosz épül be az emberek történelem szemléletébe. szinte logikusan következik, hogy a magyarok őseinek már az első emberi civilizáció kiépítésénél is „ott kellett lenniük”, vagyis a sumérok leszármazottai vagyunk; és sokak számára az is természetes, hogy Jézus magyar volt.
Jézus zsidó volt, ennyi. Bar a legtöbb keresztény erről hallani sem akar :)
Én biztosan tudom, hogy még az isten is magyar.
Mer' ugye a gyufától a szódavízig, a golyóstolltól a hidrogénbombáig. A fia meg itt lakott a szomszéd házban néhány(tucat)emberöltővel ezelőtt. A szomszéd bácsi még ismerte is. Mert vele csináltatták meg a csöpögős vízcsapjukat. Illetve igazság szerint nem PONT vele, de ő beszélt is azzal az emberrel. Már mint aki látta azt az embert aki szerelte..
Mert vannak magyarok, akik szerint minden kiemelkedő élőlény magyar volt a világegyetemben (E.T-vel egyetemben), sőt minden nép a magyartól származik, ráadásul a magyarok találtak fel mindent az égegyadta világon. Meg azt is hiszik, hogy gyümölcspárlat, fehér kenyér és főzelék csak magyarországon volt és van, mindenhol máshol pedig egymást eszik az emberek, kb.
Minden népnek vannak ilyen műveletlen barmai, akik nem tudnak szembenézni vele, hogy másik nép jobb lehet náluk valamiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!